Sagovägen 19

1 175 000 kr

Antal rum:
2 rum, varav 1 sovrum
Boarea/biarea:
60.5 kvm
Område:
Berga
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 1 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
3 716 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

En totalrenoverad tvåa! Välkommen till en ofta efterfrågad tvåa på Sagovägen! En gata och en förening som fullständigt blommat! Om det är tack vare den omtyckta föreningen eller det trivsamma området är svårt att säga. Vad jag med säkerhet kan säga är att du helt klart bor i ett av kvarterets mest populära hus med stor inglasad balkong mot väster.

Cirka 60,5 generösa kvadratmeter har noggrant fördelats och planerats. Här har nuvarande ägare renoverat. Och renoverat. Och renoverat. Vågar påstå att varenda kvadratmeter förbättrats, förfinats och förnyats. Renoveringen börjar redan i hallen. Med ett ljust och påkostat parkettgolv. Ett golv som är återkommande i samtliga rum. Vidare i badrummet kan du förvänta dig ett badrum likt de du finner i det senaste inredningsmagasinet. Exklusiva val av kakel och klinker. Det nya köket stavas perfektion. Gråa toner möter detaljer i mattsvart. Här bjuds du på vad som känns som milslånga arbetsbänkar. Perfekt när ni är många som stökar i köket.
Brf Trollet Genomgående för bostaden är gott om ljusinsläpp och nya ytskikt. Balkongen är placerad i uppskattat västerläge och garanterar många sköna soltimmar under eftermiddag och kväll.

Brf Trollet är en förening känd för sitt välskötta område och trivsamma umgänge. När du inte njuter av solen på balkongen finns fina grillplatser, grönytor och lekplatser på föreningens innergård. Här bor du i ett lugnt och trivsamt kvarter med närhet till mataffär, grönområde och kommunikationer.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Sagovägen 19
Postadress
393 52 Kalmar
Område
Berga
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
103
Boarea
60.5 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum
Månadsavgift
3 716 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och fiberbredband.
Pris
1 175 000 kr eller högstbjudande

Rumsbeskrivning

I Brf Trollets välskötta och trivsamma kvarter tar vi klivet in i porten med siffran 19 på dörren. Bekvämt, på första våningen, fritt från insyn, välkomnas vi in med öppen famn.

I hallen sätter vi fötterna på nylagt parkettgolv. Likadana golv välkomnar oss i samtliga rum. Hallen är rymlig, möblerbar, ljus och härlig.

Till vänster om hallen ligger hemmets sällskapsrum. Umgänge, avkoppling och riktigt gott om dagsljus som får flöda in. Så låter jag beskriva det härliga vardagsrummet. Den generösa golvytan gör det möjligt att möblera med både matplats och soffgrupp. Tacka nuvarande ägare för de nymålade, släta och jämna väggarna. Det ligger hårt slit och många timmar bakom arbetet.

Tillbaka i hallen och in i det moderna och nyrenoverade köket. Här har du allt för att kunna laga mat och umgås i goda vänners lag. Ljusgråa, släta luckor med diskreta handtag och mörka bänkskivor. Oanade förvaringsutrymmen för tallrikar och kastruller i alla stora lådor och många skåp. Den maskinella utrustningen består av inbyggnadsugn, diskmaskin, kyl/frys, micro, häll och fläkt.

Bostaden bjuder på ett rymligt sovrum. I rummet får du plats med dubbelsäng, nattduksbord och förvaringsmöbel. Med fönster mot den lugna innergården kan du vara säker på att sova gott om natten. Som en förlängning av sovrummet har vi den inglasade balkongen i västerläge.

”Vår inglasade balkong är helt fantastisk och fungerar som ett extrarum under hela året. Under vintern är det ett utmärkt ställe för förvaring och framåt vårkanten blir balkongen vårt vardagsrum, där vi spenderar mycket tid. Under våren och sommaren äter vi nästan alla måltider här, hänger, vilar och umgås.”

Det helkaklade badrummet renoverades, likt resten av bostaden, 2022. Lyx, lyx och lyx. Så beskrivs rummet bäst. Fötterna möter påkostat klinkergolv. Här finns takdusch, duschväggar, handfat med kommod, toalett, och spegelskåp. Fönstret gör det lätt att vädra.

Byggnadsår
1972
Våningsplan
1 av 3. Hiss finns ej.
Renovering
2022
Totalrenovering av bostaden.
Övriga byggnader/utrymmen
I huset finns förråd, tvättstuga och cykelrum.
Balkong
Ja
Uteplats
Inglasad balkong i västerläge.
Bilplats
Garageplats finns att hyra. Till garageplatsen är det separat kö. 550 kr/månaden.
Parkeringsplats finns att hyra. Till parkeringsplatsen är det separat kö. 85 kr/månaden utan elstolpe och 135 kr/månaden med elstolpe.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-02-05)
Primärtenergital
155 kWh/m2/år
Energiklass
F
Namn
Riksbyggen Brf Trollet
Om föreningen
Hemsida: www.brftrollet.com

Byggnadsår
1972
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
732400-2802
Föreningens ekonomi
För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta ordförande Catrin Qvick 073-8211348.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
182 st
TV/bredband
TV via Com Hem, grundutbud ingår i avgiften. Fiberbredband via Com Hem.
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Under våren 2016 byttes fönster och balkongdörrar ut. Nya säkerhetsdörrar installerades samtidigt.
2015/2016 Fönsterbyte
2018/2019 Gemensamma utrymmen, vatten/avlopp, ventilation, huskropp utvändigt och markytor.
Parkering
Garageplats finns att hyra. Till garageplatsen är det separat kö. 550 kr/månaden.
Parkeringsplats finns att hyra. Till parkeringsplatsen är det separat kö. 85 kr/månaden utan elstolpe och 135 kr/månaden med elstolpe.

Ekonomi

Pris:
1 175 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
3 716 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten och fiberbredband.
Andel i föreningen:
0.52289%
Andel av årsavgift:
0.52445%
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
350 kr/mån
Summa
350 kr/mån

Planritningar

Planritning