Ryttaregatan 7C

1 950 000 kr

Antal rum:
2 rum, varav 1 sovrum
Boarea/biarea:
58 kvm
Område:
Malmen
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 2 av 2. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
2 473 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

En välbevarad och omtyckt gata Ryttaregatan är en lugn och välbevarad gata i ett av stadens äldre kvarter. På omtyckta Malmen, i vackert hus från 1900-talets början, väntar en unik tvårummare. Här bor du med direkt närhet till händelsernas centrum.

Plankgolv, framtagna tegelväggar, vackra fönster och genomgående ljusa färgval är orden för att beskriva denna bostad allra bäst. Kombinationen av att bo i en uppgång med få grannar och föreningens mysiga trädgård gör att man många gånger glömmer att man bor i lägenhet. Bostadens disponeras över cirka 58 kvadratmeter. Fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Takhöjden imponerar och stora delar av golvytan kläs av plankgolv eller parkettgolv.

Som tidigare nämnt blir du bortskämd med en gemensam trädgård. En helt underbar plats. Mysig och privat med stor gräsyta, möblemang, fruktträd och hängmatta. En självklar plats när du vill njuta, slappa, sola, leka, umgås och grilla! Bekvämligheter att nämna är att tvättstuga och förråd finns i huset.
Föreningen Brf Hackspetten stoltserar inte bara med sitt attraktiva läge och välputsade yttre. Föreningen är trygg och stabil. Extremt lågt belånad! För dig som är medlem innebär det ett bekymmerfritt boende med låg avgift.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Ryttaregatan 7C
Postadress
392 34 Kalmar
Område
Malmen
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
11
Boarea
58 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum
Månadsavgift
2 473 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Till avgiften tillkommer ett tillägg om 303 kr avseende fiberbredband och kabel-TV.
Pris
1 950 000 kr

Rumsbeskrivning

Det vackra husets med vita knutar ligger längs med Ryttaregatan, närmare bestämt Ryttaregatan 7. Vi rundar husets kortsida, passerar grinden och når föreningens innergård. En titt över den mysiga trädgården innan vi stiger in i trapphuset. Vi ska högst upp.

Välkommen in i denna charmiga bostad! Den generösa takhöjden imponerar från start. Direkt i anslutning till entrén finns avhängningsmöjligheter, så häng av dig jackan, ta av dig skorna så ska jag visa dig mer. Fötterna har fått bekanta sig med det otroliga plankgolvet. Och du kan inte låta bli att känna på väggarna. Är det riktigt tegel? ja, det är det.

Till vänster från hallen ligger ett kök med charm, gott om svängrum och bra arbetsytor. Fötterna placerar du återigen på plankgolv. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, fläkt och spis med häll. Naturlig matplats intill det stora fönstret med fri sikt över den lummiga trädgården.

Rakt fram från hallen, till höger, ligger vardagsrummet. Vilken syn! "Bada i ljus" är en återkommande klyscha, men här stämmer det på pricken. Ta första klivet in så förstår du vad jag menar. Vardagsrummet ståtar med stora härliga fönsterpartier med överfönster med spröjs. Rummet ger plats för soffa, elektronik och ditt bästa sällskap!

Sovrummet ligger mittemot vardagsrummet. Fötterna placeras på parkettgolv och väggarna är ljusa. Även här möts vi av trivsamt ljusinsläpp från stora fönster. Förvaring i två garderober.

Badrummet nås från hallen och är delvis kaklat och ljust. På golvet pryder fint mosaikgolv. Här finns ett inbyggt badkar, toalett och handfat.

Byggnadsår
1929
Våningsplan
2 av 2. Hiss finns ej.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett förråd.
I huset finns tvättstuga. På gården finns cykelförråd.
Uteplats
Skyddad innergård med stensatt uteplats, gräsmatta och fruktträd.

Innergården nyttjar du och föreningens medlemmar fritt. En mysig och insynsskyddad oas. I föreningen planerar man att bygga ett uterum som möjliggör en förlängd säsong, från tidig vår till sen höst!
Bilplats
Parkering utmed kringliggande gator.
Namn
Brf Hackspetten
Byggnadsår
1929
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769620-4671
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
13 st
TV/bredband
Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 303 kr för kabel-TV och fiberbredband från Telia.
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja

Ekonomi

Pris:
1 950 000 kr
Månadsavgift:
2 473 kr/mån I avgiften ingår värme och vatten. Till avgiften tillkommer ett tillägg om 303 kr avseende fiberbredband och kabel-TV.
Andel i föreningen:
5.64%
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
350 kr/mån
Summa
350 kr/mån

Planritningar

Planritning