Silkesvägen 14F

1 950 000 kr

Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
76 kvm
Område:
Karlssons Äng
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 2 av 2. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
4 428 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen till Karlssons äng Härligt att se hur ett bostadsområde fått växa fram till förmån för såväl stora som små. Karlssons äng har på kort tid blivit ett kärt och uppskattat kvarter för oss kalmariter. Lugnt, barnvänligt och riktigt trivsamt!

Välkommen till ett bekvämt boende, högst upp i huset på andra våningen. Här bor du med egen ingång och två uteplatser. Balkongen som vetter mot husets baksida ger solen fritt spelrum från eftermiddag till solnedgång.

Bostaden stod inflyttningsklar 2021. Känslan av nytt och fräscht lever kvar. Genomgående för hemmet är härligt ljusflöde från fönster i två väderstreck, ljusa ytskikt och smakfulla tillval. Jag vågar påstå att du står i en av de bostäderna med absolut flest (och bäst) tillval. Däribland läckert svenskt kakel i badrummet och vitlaserad ek i samtliga rum.
Interiör och omgivning Den öppna planlösningen skapar ett socialt hem där varje kvadratmeter kommer till sin fulla rätt! Hemmet disponerar cirka 76 kvm fördelat på tre rum och kök. Köket kommer från Marbodals jordnära kollektion (Arkitekt plus) och färgen beskrivs som grågrön. Helt rätt i tiden. Badrummet är drömlikt. Helkaklat och smakfullt inrett. Njut av en tvättavdelning som heter duga. Du kommer längta till söndagstvätten! Sovrummen är smart planerade, ett mindre som gör sig utmärkt som kontor, barn- eller gästrum och ett större med tillgång till egen walk-in-closet!

Du har naturen och Kalmarsund inom räckhåll. Förskolan ligger inom räckhåll och i skrivande stund byggs en enorm lekplats i närheten. Mataffär, kommunikationer, skola och förskola nås med kort promenad. Färden in till city är kort och lättsam. Släng dig på cykeln och du är på Stortorget på 20 minuter!

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Silkesvägen 14F
Postadress
393 55 Kalmar
Område
Karlssons Äng
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
6
Boarea
76 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Månadsavgift
4 428 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, parkeringsplats och förråd.
Pris
1 950 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

I ett bostadsområde som fortsätter växa hittar vi denna trerummare. På andra våningen vilar 76 väldisponerade kvadratmeter. Din entrébalkong hälsar dig välkommen. Detta blir den perfekta platsen för morgonkaffet en solig sommardag. Medan du har nosen mot innergården, ser du den mysiga pergolan? Nuvarande ägare skvallrar om många härliga stunder under den.

Det blir ett ljust mottagande! Hallen är i vad jag skulle beskriva som, perfekt storlek. Lagom stor för att slippa trängsel när hela familjen har bråttom men fortfarande sparsam med sina kvadratmeter. I direkt anslutning till entrén finns avhängning för ytterkläder och skor i skjutgarderober. Fötterna har vi placerat på slitstarkt klinkergolv som så småningom övergår till vitlaserad ekparkett. Likadana golv är återkommande i samtliga rum.

Tack vare den öppna planlösningen samspelar kök fint med vardagsrum. Här samsas många kvadrat om uppmärksamheten! Köksinredning från Marbodal med grågröna fronter, vitt kakel och grå bänkskiva. Här finns gott om arbets- och förvaringsytor och för dem som inte lagar mat erbjuds sittplats vid matbordet intill fönsterpartiet som vetter mot husets baksida. Kombinera umgänge och matlagning! Den maskinella utrustningen i rostfritt utförande består av hel kyl och frys, diskmaskin, inbyggnadsugn, micro, häll och fläkt.

Vardagsrummet är ett kapitel för sig själv! Generös golvyta som möjliggör flertalet olika möbleringar. Här får du plats med soffa och ditt allra bästa sällskap. Att uppskatta är det fina ljusinsläppet men också de fina utblickarna över Karlssons äng. Det är från vardagsrummet vi når den tilltagna balkongen.

Bostaden bjuder på två sovrum, placerade i varsin ände av bostaden. Stort plus! Det stora rummet är ett rum som har allt man kan önska sig. Plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord, förvaring i rymlig klädkammare.

Det andra rummet passar utmärkt till familjens minsting, gäst eller tonåring. Förvaring i en garderob.

Badrummet är centralt placerat i hemmet. Helkaklade väggar och klinkergolv med underliggande golvvärme. Här finns stort handfat med kommod, dusch med glasdörrar, handdukstork och toalett. Känn aldrig mer ångest inför söndagstvätten! Med en tvättavdelning som denna är det svårt att klaga. Tvättmaskin, torktumlare samt goda förvarings- och arbetsytor.

Byggnadsår
2021
Uppvärmning
Fjärrvärme med radiatorer. Elektronisk golvvärme i badrum.
Våningsplan
2 av 2. Hiss finns ej.
Övriga byggnader/utrymmen
Till lägenheten hör ett förråd.
Balkong
Ja
Uteplats
Trivsam balkong med eftertraktat söderläge. Söder = sol från tidig förmiddag till sen eftermiddag.
Bilplats
En parkeringsplats ingår i avgiften.

Energideklaration

Namn
Brf Karlssons Äng
Byggnadsår
2021
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769637-0944
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
12 st
TV/bredband
Fiber.
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Gårdsplats
Trivsam innergård med pergola.
Parkering
Ingår i månadsavgiften.
Gemensamma utrymmen
Till var lägenhet hör ett förråd.
Föreningsförråd rullstolar, rullatorer och barnvagnar.

Ekonomi

Pris:
1 950 000 kr
Månadsavgift:
4 428 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, parkeringsplats och förråd.
Andel i föreningen:
8.4166333%
Andel av årsavgift:
8.41639%
Bostaden är pantsatt?
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
400 kr/mån
Summa
400 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning