Svensknabbevägen 17

4 190 000 kr

Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
96 kvm
Område:
Svensknabben
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 1 av 3. Hiss finns.
Månadsavgift:
5 536 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Interiör Låt mig få presentera förvandlingen av en kontorsfastighet som nu stoltserar med bostäder av högsta kvalitet som är helt unika i sitt slag. 96 kvadratmeter på kulturhistorisk mark intill skogsbrynet med bruset från havet. Välkommen till Svensknabbevägen 17 som stod inflyttningsklart så sent som 2020.

Jag måste erkänna. Jag är imponerad. Från start till slut. Jag möts av ett välputsat yttre samt en luftig och modern foajé med hiss från markplan. Och låt mig få prata om omgivningen. Jag är mitt i naturen. Bland skog, vatten och hästhagar. Ändå har jag city endast några minuter bort. Hur är det möjligt? Bli inte överraskad om du på sommaren ser någon granne knata iväg ner mot vattenbrynet i morgonrock. Så blir det när man bor oförskämt nära bad- och båtbryggor.

Det är så lätt att superlativen ställs på varandra när det kommer till ett boende som detta. Du har en uteplats, husets största, på närmare 52 kvm. Skogen har du så pass nära att du nästan når grenarna.

Dina sociala ytor är väl värda att skryta om. Jag som mäklare brukar tala om ”gott om svängrum”. Vi har passerat det stadiet. Här är svängrummet snarare ett dansgolv. ”Bada i ljus” är en annan återkommande klyscha. Även den är otillräcklig här. Kombinationen av ett gavelläge och pampiga fönsterpartier är oslagbar.

Ditt kök från Sentens, ligger med en modern, öppen planlösning till sällskapsrummet, som sträcker sig vidare ut till uteplatsen. Som en tre-stegs-raket. Ditt badrum är påkostat och din tvättstuga är ett separat rum i hemmet. Sovrummen är väl tilltagna, båda två, så det är bara välja och vraka, du kan benämna de båda som master bedroom! Övriga bekvämligheter såsom förråd och parkeringsplats löser föreningen åt dig.
Svensknabben Samtidigt som du når stadens centrum på några minuter har du naturen och dess oöverträffade utsikt alldeles utanför fönstret. Skogbevuxna partier, uddar och näs utmed Kalmarsund som bjuder på mäktig utsikt mot Öland.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Svensknabbevägen 17
Postadress
393 51 Kalmar
Område
Svensknabben
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
3
Boarea
96 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Månadsavgift
5 536 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och fiberbredband.
Pris
4 190 000 kr eller högstbjudande

Rumsbeskrivning

Vi passerar hästhagarna och kommer ut till det kulturhistoriska området på Svensknabben som formats av Jeanssondynastin. Idag en fin blandning av skog och hav, nytt och gammalt. Endast två kilometer från Kvarnholmen men ändå den berikande frihetskänslan i lantlig miljö.

Husets framsida är vänd mot Solbacka och dess fina trädgårdsområde som står öppen för dig att ströva i. Husets baksida pekar rakt in i den lummiga skogen. Här garanteras friheten från insyn.

Att bo i markplan kan ofta vara en vattendelare. Drömmen om att kunna gå rätt ut från vardagsrummet och låta gräset killa under fötterna sveps bort i oron för besvärlig insyn. Men här får du det bästa av världar. Ett boende bekvämt i markplan med direkt närhet till gräsmatta och helt fritt från insyn. Din närmsta granne blir skog och natur.

Välkommen in! Den påtagliga rymd, ljusinsläppet och de smakfulla färgvalen är genomgående för hemmet. Fötterna har vi placerat på grått klinkergolv. Stora klinkerplattor för stor effekt. Där klinkergolvet slutar tar en ljus enstavsparkett fart och sprider ut sig över hemmets alla kvadratmeter (minus badrum och tvättstuga såklart). I hallen finns avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. Förvaring i tre garderober och spotlights i tak.

Badrummet är tilltaget, påkostat och stilsäkert. Även här, stora plattor, för stor effekt. Plattorna letar sig även upp på väggarna, så läckert! Här finns kommod med handfat, toalett, platsbesparande vikväggar i glas, vattenfallsdusch och handdukstork. Spotlights i tak och behaglig golvvärme. Fönstret bidrar med otroligt ljus och är öppningsbart.

Vägg i vägg med badrummet ligger tvättstugan. Välutrustad med såväl tvätt som tork. Här finns också tvättho, goda arbetsytor och oanade förvaringsmöjligheter. Golvvärme även här.

Vi följer de stora kakelplattorna i hallen och tar klivet in till de sociala sällskapsytorna. Oj. Helt plötsligt blev vartenda rum jag någonsin besökt småskaligt. Kök och vardagsrum i en öppen, modern kombo. Wow! Längs med ena kortsidan löper stora fönsterpartier, från golv till tak, med en utsikt rakt ut mot skogen. Utsikten är något utöver det vanliga. Vi omfamnas av naturen. Köket från Sentens är skräddarsytt för just denna bostad med ambition att förhöja och beakta rummets yta och karaktär. Rena linjer, modernt och tidlöst. Stryk handen längs med de långa bänkskivorna i kvartskomposit. Släta luckor i vitt med diskreta handtag. I rostfritt utförande finns fristående kyl och frys, inbyggnadsugn och mikro samt integrerad diskmaskin och induktionshäll. Spotlights i tak.

Den öppna ytan ger plats för såväl matmöblemang som soffgrupp. Bjud in familj, bekanta som obekanta - här finns plats för alla. Härifrån når vi den väl tilltagna uteplatsen på otroliga 52 kvadratmeter. Delvis under tak, stensatt samt med direkt tillgång till gräsyta.

Från sällskapsdelen har vi tillgång till sovrummen. Vi börjar med första dörren till höger, THE master bedroom. Fönsterpartier längs med hela kortsidan samt förvaring i fem garderober.

Vägg i vägg med the master bedroom, hittar vi ytterligare ett master bedroom. I alla fall sett till storleken. Även detta rum är väl tilltaget. Rumshöga, vackra fönster i två väderstreck. Du vaknar av soluppgången. Goda förvaringsmöjligheter i två garderober.

Byggnadsår
2010
Våningsplan
1 av 3. Hiss finns.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett förråd.
Uteplats
Du är stolt ägare till husets största uteplats på närmare 52 kvadratmeter. Det här är möjligheternas oas. Delvis stensatt och delvis under tak, grästäppa och skogen som närmsta granne. Här möter du solens strålar tidig förmiddag och under solens senare timmar.
Bilplats
Bilplats finns.
Namn
Brf Svensknabben i Kalmar
Om föreningen
Byggår 2010, byggdes om 2020.
Byggnadsår
2010
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769638-7799
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
10 st
TV/bredband
Fiberbredband ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Gemensamma utrymmen
Förrådslänga på husets gavel.

Ekonomi

Pris:
4 190 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
5 536 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten och fiberbredband.
Andel i föreningen:
8.66667%
Andel av årsavgift:
9.70675%
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
350 kr/mån
Summa
350 kr/mån

Planritningar

Planritning