Sagovägen 23

875 000 kr

Antal rum:
2 rum, varav 1 sovrum
Boarea/biarea:
63 kvm
Område:
Berga
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 2 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
3 994 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Charm i överflöd! Välkommen till en ofta efterfrågad tvåa på Sagovägen! En gata och en förening som fullständigt blommat! Om det är tack vare den omtyckta föreningen eller det trivsamma området är svårt att säga. Vad jag med säkerhet kan säga är att du helt klart bor i ett av kvarterets mest populära hus med stor inglasad balkong mot väster.

Cirka 63 generösa kvadratmeter har noggrant fördelats och planerats. Säga vad man vill men den bästa inredningen står ändå alltid ljuset för. Med fönster i två väderstreck snuvas du inte på många soltimmar, varken på förmiddagen eller eftermiddagen. Ditt badrum är påkostat och totalrenoverat. I köket har dåvarande charm och stil bevarats och ditt vardagsrum sträcker sig över många kvadratmeter med en ljuvlig, inglasad balkong som avslut. Din balkong garanterar många sköna soltimmar under eftermiddag och kväll.
Föreningen Brf Trollet är en förening känd för sitt välskötta område och trivsamma umgänge. När du inte njuter av solen på balkongen finns fina grillplatser, grönytor och lekplatser på föreningens innergård. Här bor du i ett lugnt kvarter med närhet till mataffär, grönområde och kommunikationer.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Sagovägen 23
Postadress
393 52 Kalmar
Område
Berga
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
88
Boarea
63 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum
Månadsavgift
3 994 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och fiberbredband.
Pris
875 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

I Brf Trollets välskötta och trivsamma kvarter tar vi klivet in i porten med siffran 23 på dörren. Lagom högt upp i huset på våning två, fritt från insyn, välkomnas vi in med öppen famn.

I hallen sätter vi fötterna på mörkare golv. Hallen är rymlig och möblerbar. Som ni ser rymmer den en och annan pryl. Använd väggarna som förvaringsyta eller addera fler garderober, plats finns!

Rakt fram i hallen ligger det väl tilltagna sällskapsrummet. Umgänge, avkoppling och riktigt gott om dagsljus som får flöda in. Den generösa golvytan gör det möjligt att möblera med både matplats och soffgrupp. Fina golv samt släta och ljusa väggar. Som en förlängning av sällskapsrummet har vi den inglasade balkongen.

”Vår inglasade balkong är helt fantastisk och fungerar som ett extrarum under hela året. Under vintern är det ett utmärkt ställe för förvaring och framåt vårkanten blir balkongen vårt vardagsrum, där vi spenderar mycket tid. Under våren och sommaren äter vi nästan alla måltider här, hänger, vilar och umgås.”

Tillbaka i hallen och in i det charmiga köket. Här har du allt för att kunna laga mat och umgås i goda vänners lag. Oanade förvaringsutrymmen för tallrikar och kastruller bakom alla luckor. Den maskinella utrustningen består av spis, kyl, frys och fläkt.

Bostaden bjuder på ett rymligt sovrum. I rummet får du plats med dubbelsäng, nattduksbord och förvaringsmöbel. Med fönster mot den lugna innergården kan du vara säker på att sova gott om natten. Förvaring i flera garderober.

Det helkaklade badrummet renoverades 2022. Fötterna möter påkostat klinkergolv med underliggande golvvärme. Här finns takdusch, duschväggar, handfat med kommod, toalett, och spegel. Fönstret gör det lätt att vädra.

Byggnadsår
1972
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.
Renovering
2022 Totalrenovering av badrum.
Övriga byggnader/utrymmen
Det finns cykelförråd, källarförråd, matkällare och tvättstuga, allt bekvämt i huset! I föreningen finns samlingslokal och övernattningslägenhet.
Balkong
Ja
Uteplats
Stor, inglasad balkong med skjutbara fönsterpartier. Här finns markis, eluttag och belysning.
Bilplats
Garageplats finns att hyra. Till garageplatsen är det separat kö. 550 kr/månaden.
Parkeringsplats finns att hyra. Till parkeringsplatsen är det separat kö. 85 kr/månaden utan elstolpe och 135 kr/månaden med elstolpe.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-02-05)
Primärtenergital
155 kWh/m2/år
Energiklass
F
Namn
Riksbyggen Brf Trollet
Om föreningen
Hemsida: www.brftrollet.com

Byggnadsår
1972
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
732400-2802
Föreningens ekonomi
För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta ordförande Catrin Qvick 073-8211348.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
182 st
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Under våren 2016 byttes fönster och balkongdörrar ut. Nya säkerhetsdörrar installerades samtidigt.
2015/2016 Fönsterbyte
2018/2019 Gemensamma utrymmen, vatten/avlopp, ventilation, huskropp utvändigt och markytor.
Parkering
Garageplats finns att hyra. Till garageplatsen är det separat kö. 550 kr/månaden.
Parkeringsplats finns att hyra. Till parkeringsplatsen är det separat kö. 85 kr/månaden utan elstolpe och 135 kr/månaden med elstolpe.

Ekonomi

Pris:
875 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
3 994 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och fiberbredband.
Andel i föreningen:
0.54029%
Andel av årsavgift:
0.54081%
Indirekt nettoskuldsättning
144 175 kr
Reparationsfond:
152 kr
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
350 kr/mån
Summa
350 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Matilda på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Matilda Billsten Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]