Malmbrogatan 2C

4 390 000 kr

Antal rum:
4 rum, varav 3 sovrum
Boarea/biarea:
106 kvm
Område:
Centralt
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 2 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
3 951 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

50-tals charm mitt i city! Varsågod, här erbjuds du det bästa av 50-talets stilrena arkitektur. Fina originaldetaljer i en perfekt kombination med det nya, moderna. Funktionellt, snyggt och ytterst välplanerat. Här presenteras en otrolig etagelägenhet om 4 rum och kök fördelat på 106 kvadratmeter. Många i familjen, långväga gäster eller bara ett önskemål om gott om fina utrymmen och unika lösningar? Den här bostaden passar för alla nyss nämnda behov!

Du ges tryggheten att bo i en stabil och helt obelånad HSB-förening. På entréplan stoltserar bostaden med kök, matrum, sovrum, vardagsrum och badrum. Förvänta dig vacker fiskbensparkett, luftiga rum och ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. En trappa upp har en tidigare råvind fått göra plats för ett luftigt allrum/sovrum och gästtoalett . Övervåningen golvar dig med en pampig takhöjd, charmiga vinklar och vrår samt ett stort fönsterparti med en utsikt lika vacker som en tavla. Detta är ett rum att trivas i!
Söderbalkong och utsikt Ett citysnära läge förknippas oftast med hög puls, liv och rörelse. Men lugnet här är odiskutabelt. Ett stenkast från Kvarnholmen och helt plötsligt är stadspulsen som borttrollad. Nuvarande ägare har varsamt uppgraderat och tagit väl hand om bostaden. Söderbalkongen ligger med utsikt mot Systraströmmen, centrumkärnans siluett och kringliggande, vackra trähus. Det här är verkligen ett boende med gott om ofta efterfrågade attribut. Bosätt dig centralt med ändå med ett lugnt och fint läge. Det är sällan ett liknande boende dyker upp, så välkommen att ta chansen!

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Malmbrogatan 2C
Postadress
392 49 Kalmar
Område
Centralt
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
8
Boarea
106 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
4 rum och kök, varav 3 sovrum
Månadsavgift
3 951 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och fiberbredband.
Pris
4 390 000 kr

Rumsbeskrivning

Med Kvarnholmen och Systraströmmen i ryggen, bort från citypulsen och in på Malmbrogatan. Här erbjuds du det bästa av 50-talets stilrena arkitektur.

Stig på! Fötterna har du hunnit placera på slitstarkt klinkergolv, samma golv som legat här sedan 1950-talet. Där klinkergolvet slutar tar en vacker fiskbensparkett vid. Fiskbensparketten i bok sprider sig vidare in i matsal och sovrum. På väggarna pryder eleganta tapeter. I hallen finns avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor samt fina förvaringsmöjligheter i rymligt förråd. Under trappan finns förvaring i tre garderober.

Rakt fram i hallen ligger det helkaklade badrummet. Här finns toalett, dusch med svängda vikväggar, kommod med handfat och spegelskåp. Behagligt med golvvärme. Det är förberett för tvättmaskin.

Till höger om hallen, genom charmiga originaldörrar med frostat glas, möts du av ett mycket ljust och väl tilltaget vardagsrum. Stora fönsterpartier i blickfånget med utsikt över Systraströmmen, gamla vattentornet och teaterparken. På golvet vilar vacker fiskbensparkett i ek. Rummet ger plats för såväl soffhörna som matmöblemang. Slå upp dubbeldörrarna och ta klivet ut på balkongen placerad i söder.

Väljer vi istället att ta en vänstersväng i hallen väntar kök, matrum och sovrum på oss.

Köket är rymligt och praktiskt. Vita skåpluckor med rostfria beslag och ekbänskivor. Här finns gott om förvarings- och arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av spis, fläkt, diskmaskin och kyl/frys. Intill det stora fönsterpartiet finns plats naturlig plats för matbordet. Fina utblickar ut mot föreningen baksida och innergård. Förresten, ser du bersån? Bakom gömmer sig en mysig gemensam uteplats.

Matrummet ligger vägg i vägg med köket. Ett rum som vi valt att kalla för matrum men som likväl skulle kunna vara ett kontor, barn- eller gästrum. Nuvarande ägare skvallrar om härliga familjemiddagar och sena kvällar runt matbordet.

Sovrummet bjuder på ett lugnt läge, placerat mot husets baksida. Återigen charmar 50-talet oss med vacker fiskbensparkett. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och förvaringsmöbel. Många i huset har valt att placera garderober längs med ena kortsida. Du avgör själv hur du vill göra.

Vi fortsätter rundvandringen upp till våningen två. En våning som färdigställdes 2014 av nuvarande ägare. Trätrappan i mahogny är inspirerad av båtlivet. En lokal båtsnickare har skräddarsytt trappan till just denna bostad. Rummet är stort och berikat med charmiga vinklar och vrår. Ett härligt takfönster släpper in rikligt med ljus. Likaså det imponerande fönsterpartiet. Insynen är lika med noll, men utsikten maximal mot Kvarnholmen och stjärnhimlen. Med denna utsikt behövs inga tavlor. Vilket ljus och vilket rum! Vad ni väljer att använda rummet till är helt upp till er. Låt fantasin sätta gränserna. Uppmärksamma gärna den pampiga takhöjden och de oanade förvaringsmöjligheterna i kattvindarna.

I anslutning till rummet finns en gästtoalett.

Byggnadsår
1955
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.
Renovering
2014
Övervåning.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett källarförråd. I huset finns tvättstuga.
Balkong
Ja
Uteplats
Söderbalkong med utsikt över Systraströmmen och gamla vattentornet. Här finns markis.
Gemensam innergård med syrenberså och gräsyta.
Bilplats
Garageplats. Till garageplatsen är det separat kö.
Parkeringsplatser finns utanför entrén med möjlighet till boendeparkering.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-02-18)
Primärtenergital
129 kWh/m2/år
Energiklass
E
Namn
HSB Brf Delfinen
Om föreningen
Byggår 1955

1991 Nytt ventilationssystem. Samtliga värmeledningsrör omlagda. Varm- och kallvattenledningar omlagda i källarområdet (ej kontor och lgh 1, 2, 3). Yttertak omlagda.
1994 Omläggning av spill- och dagvattenledningar (ej under lgh 1, 2, 3).
1998 Målning av fönster, fasader och balkonger.
1999 Lokal har byggts om till två hyresrättslägenheter (lgh 9 och 10). Samtliga varm- och kallvattenledningar, avloppsledningar samt elledningar inom lägenheterna utbytta.
2000 Reglerutrustningen för värme och varmvatten har bytts ut. Lokal har byggts om till två hyreslägenheter (lgh 11 och 12). Samtliga varm- och kallvattenledningar, avloppsledningar samt elledningar inom lägenheterna utbytta.
2003 Ny undercentral för värme och varmvatten.
2004 Totalrenovering av tvättstuga inkl. nya tvättmaskiner.
2005 Stambyte och renovering av badrum och toaletter.
2010- Byte av yttre fönsterbågar inkl. isolerglas.
2011- Installation av fiberkabel för TV, bredband och telefoni.
2012- Byte av balkonger.
2015 Obligatorisk ventilationskontroll
2017 Renovering och tilläggsisolering av fasaderna
2017 Ny asfalt vid infart samt framför garaget
2018 Har reglercentralen för värme och varmvatten renoverats.
Byggnadsår
1955
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
732400-0558
Föreningens ekonomi
För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta ansvarig mäklare.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
12 st
Antal lokaler
1 st
TV/bredband
Fiberbredband från Telia ingår i avgiften. Telias stora kanalpaket ingår i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja

Ekonomi

Pris:
4 390 000 kr
Månadsavgift:
3 951 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och fiberbredband.
Andel i föreningen:
5.73412%
Andel av årsavgift:
5.93566%
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
350 kr/mån
Summa
350 kr/mån