Vita lammets väg 72

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
2 rum, varav 1 sovrum
Boarea/biarea:
68 kvm
Område:
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift:
5 219 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

För dig som vill njuta till max På Vita Lammets väg 72 i ett familjärt, naturskönt och lugnt område bor familjen med centrala Kalmar på bekvämt avstånd. Hus eller lägenhet? Varför välja? Här får ni det bästa av två världar. Villans alla uppsidor såsom egen carport och flera uteplatser i kombination med bostadsrättsformens enkelhet och bekvämlighet.

Framför er har ni ett bostadsrättsradhus i ett plan fördelat på 68kvm. 2 rum och kök har under de senaste två åren renoverats med omsorg, eftertanke och kärlek. Här är det noggranna ägare med gott omdöme och tålamod som satt sin prägel på hemmet. Modernt men samtidigt tidlöst. Jag vågar påstå att varenda kvadratmeter synats och förbättrats.

Planlösningen är välplanerad. Här får hela familjen gott om plats! Sociala sällskapsytor, totalrenoverat, en trädgård att beundra varje dag, stort vardagsrum med utgång till altanen och tilltagna grästäppan. Smart förvaring i både sovrum och hall. Genomgående för bostaden är härligt ljusinsläpp tack vare fönster med fritt läge i två väderstreck!
Fantastiska uteplatser Det bästa sparas till sist! På Vita Lammets väg njuter familjen av två uteplatser. Från vardagsrummet når du altanen och den härliga grästäppan. Husets framsida är nyligen smakfullt stensatt med härliga växter och berikad med morgonsol Här hittar vi även carporten och det rymliga förrådet. Tänk dig glädjen (och bekvämligheten) att parkera bilen precis utanför ytterdörren. Villakänslan gör sig påmind!

Bo i lugna och trivsamma kvarter med direkt närhet till natur, golfbana, badplatser, livsmedelsbutik, skola/förskola och kommunikationer.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Vita lammets väg 72
Postadress
393 59 KALMAR
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
60
Boarea
68 m² (Areauppgifter enligt bostadsföreningen)
Antal rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum
Månadsavgift
5 219 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 133 kr/månaden avseend bredband och kabel-TV från Telia.
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Vi svänger höger, bort från stora vägen och kör in i det lummiga och lugna kvarteret. I hjärtat av området ligger detta bostadsrättsradhus. Vi passerar gästparkeringen och parkerar bilen precis framför huset i carporten. Det praktiska förrådet ligger till vänster om oss. Framsidan är välplanerad, stensatt och förgylls av morgonsolen. Här har säljaren tänkt till ordentligt med utseende växter samt utformning.

Första intrycket är allt! Redan när vi tagit klivet in i hallen får vi en härlig känsla. Nytt, fräscht och tilltalande. En annan känsla är hemtrevligt. En känsla som inte är helt självklar i ett nyrenoverat hem. En stor eloge till nuvarande ägare som lyckats. Tid, kärlek och eftertanke har varit receptet för detta hem.

Fötterna har vi hunnit placera på slitstarkt klinkergolv och vidare in i hallen ligger ett nylagt parkettgolv i ek. Avhängning av ytterkläder och skor finns direkt till vänster.

Till höger om hallen ligger det nyrenoverade och välutrustade köket. Vitrinskåp i vitt utförande med tillhörande belysning. Modernt men samtidigt tidlöst. Detta i kombination med ekbänkskiva, vitt kakel och en fantastisk tapet – svårslaget! Köket bjuder på generösa ytor och fint ljusinsläpp. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, fläkt, spishäll, ugn/micro samt en integrerad diskmaskin. Intill köksfönstret rymmer matbord med plats för 6 personer. Härifrån blickar du ut över husets framsida. Från köket når vi tvättstugan!

Med öppning från hallen ligger vardagsrummet. Tilltagna och öppna ytor lämnar plats för soffgrupp och TV-möblemang. Har du en stor familj eller gillar du att bjuda in stora sällskap? Inga problem, Här får alla plats! Det är från vardagsrummet som vi når den fantastiska uteplatsen, njut av eftermiddagssolen med sällskapet.

Sovrummet med fönster mot framsidan är trivsamt och stort, rikligt med ljusinsläpp. Rummet är lugnt placerat och fritt från insyn. Gott om förvaring i en otroligt smart walk in closet!

Smakfullt, helkaklat badrum, här finns handfat med kommod, spegel med belysning, toalett och dusch med platsbesparande vikväggar, högskåp samt golvvärme.

Byggnadsår
1989
Renovering
Totalrenoverad 2019/2020
Bilplats
Carport ingår i avgiften. Besöksparkeringar finns i direkt närhet till bostaden.
Namn
Brf Sjöbjörnen
Byggnadsår
1989
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
716404-4245
Föreningens ekonomi
För information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta Mats Lundgren 0480-20396. Alt ordförande Henrik Johansson, 0703525076 [email protected]
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
65 st
TV/bredband
Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 133 kr avseende grundutbud och bredband via Telia.
Överlåtelseavgift
1183 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
473 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja

Ekonomi

Månadsavgift:
5 219 kr/mån I avgiften ingår värme och vatten. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 133 kr/månaden avseend bredband och kabel-TV från Telia.
Andel i föreningen:
1.1846%
Andel av årsavgift:
1.17823%
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.