Svensknabbevägen 17

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
4 rum, varav 3 sovrum
Boarea/biarea:
117 kvm
Område:
Svensknabben
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 2 av 3. Hiss finns.
Månadsavgift:
6 747 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen till Svensknabben Att utforma en bostadsbeskrivning brukar aldrig vara några svårigheter. Som mäklare kan jag snabbt plocka fram godbitarna och i rätt turordning presentera dem. Men så ibland kommer hem som just detta. Där de unika egenskaperna är alldeles för många och precis lika prioriterade.

Låt mig få presentera 117 kvadratmeter på kulturhistorisk mark intill skogsbrynet med bruset från havet. Välkommen till Svensknabbevägen 17. Vi är mitt i naturen. Bland skog, vatten och hästhagar. Ändå har vi city endast några minuter bort. Hur är det möjligt?

Det är så lätt att superlativen ställs på varandra när det kommer till ett boende som detta. Du har en terrass, på närmare 25 kvm. Skogen har du så pass nära att du nästan når grenarna. Din (andra) balkong ligger perfekt med nosen mot solnedgången.

Samtidigt som du når stadens centrum på några minuter har du naturen och dess oöverträffade utsikt alldeles utanför fönstret. Skogbevuxna partier, uddar och näs utmed Kalmarsund som bjuder på mäktig utsikt mot Öland.
Interiört Dina sociala ytor är väl värda att skryta om. Jag som mäklare brukar tala om ”gott om svängrum”. Vi har passerat det stadiet. Här är svängrummet snarare ett dansgolv. ”Bada i ljus” är en annan återkommande klyscha. Även den är otillräcklig här. Kombinationen av ett gavelläge och pampiga fönsterpartier är oslagbar.

Ditt kök från Sentens, ligger med en modern, öppen planlösning till sällskapsrummet, som sträcker sig vidare ut till terrassen. Som en tre-stegs-raket. Ditt badrum är påkostat och din tvättstuga är ett separat rum i hemmet. Sovrummen är väl tilltagna, alla tre. Övriga bekvämligheter såsom förråd och parkeringsplats löser föreningen åt dig.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Svensknabbevägen 17
Postadress
393 51 Kalmar
Område
Svensknabben
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
8
Boarea
117 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
4 rum och kök, varav 3 sovrum
Månadsavgift
6 747 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och fiberbredband.
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Vi passerar hästhagarna och kommer ut till det kulturhistoriska området på Svensknabben som formats av Jeanssondynastin. Idag en fin blandning av skog och hav, nytt och gammalt. Endast två kilometer från Kvarnholmen men ändå den berikande frihetskänslan i lantlig miljö.

Husets framsida är vänd mot Solbacka och dess fina trädgårdsområde som står öppen för dig att ströva i. Husets baksida pekar rakt in i den lummiga skogen. Här garanteras friheten från insyn.

Hiss i markplan uppskattas. Välkommen in! Den påtagliga rymd, ljusinsläppet och de smakfulla färgvalen är genomgående för hemmet. Fötterna har vi placerat på grått klinkergolv. Stora klinkerplattor för stor effekt. Där klinkergolvet slutar tar en ljus enstavsparkett fart och sprider ut sig över hemmets alla kvadratmeter (minus badrum och tvättstuga såklart). I hallen finns avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. Förvaring i tre garderober.

Badrummet är tilltaget, påkostat och stilsäkert. Även här, stora plattor, för stor effekt. Såväl på golv som väggar. Här finns kommod med handfat, toalett, stort förvaringsskåp, platsbesparande vikväggar i glas, takdusch och handdukstork. Spotlights i tak och behaglig golvvärme.

Vi följer de stora kakelplattorna i hallen och tar klivet in till de sociala sällskapsytorna. Oj. Helt plötsligt blev vartenda rum jag någonsin besökt småskaligt. Kök och vardagsrum i en öppen, modern kombo. Wow! Längs med ena kortsidan löper stora fönsterpartier, från golv till tak, med en utsikt rakt ut mot skogen. Ljusinsläppet är något utöver det vanliga och utsikten likaså. Vi omfamnas av naturen. Köket från Sentens är skräddarsytt för just denna bostad med ambition att förhöja och beakta rummets yta och karaktär. Rena linjer, modernt och tidlöst. Stryk handen längs med de långa bänkskivorna i Carrara marmor. Släta luckor i vitt med diskreta knoppar. I rostfritt utförande finns fristående kyl och frys, inbyggnadsugn och mikro samt integrerad diskmaskin och induktionshäll. Nuvarande ägare har dessutom adderat en serverings- och bardel till vänster om köket. Spotlights i tak.

Den öppna ytan på över 40 kvadratmeter ger plats för såväl matmöblemang som soffgrupp. Bjud in familj, bekanta som obekanta - här finns plats för alla.

Från sällskapsdelen har vi tillgång till två av tre sovrum. Vi börjar längst in, i the master bedroom. Rumshöga, vackra fönster i två väderstreck. Du somnar med solnedgången som kuliss och vaknar med blicken mot skogen. Tänk att få vakna till denna utsikt varje morgon! Goda förvaringsmöjligheter.

Vägg I vägg med the master bedroom, hittar vi ytterligare ett master bedroom. I alla fall sett till storleken. Även detta rum är väl tilltaget. Två stora fönsterpartier samt förvaring i flera garderober.

Det tredje rummet nås från hallen och gör sig utmärkt som barn-, tonårs- eller gästrum.

Intill det sistnämnda sovrummet ligger tvättstugan. Välutrustad med såväl tvätt som tork. Här finns också tvättho och förvaringsskåp. Från tvättstugan når vi hemmets andra balkong. Perfekt placerad mot eftermiddags- och kvällssolen.

Byggnadsår
2010
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett förråd.
Balkong
Ja
Uteplats
En vidsträckt terrass på närmare 25 kvm med fina vyer över skog och trädtoppar.

Den andra balkongen ligger perfekt med nosen mot solnedgången.
Bilplats
Möjlighet till bilplats.
Namn
Brf Svensknabben i Kalmar
Om föreningen
Byggår 2010, byggdes om 2020.
Byggnadsår
2010
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769638-7799
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
10 st
TV/bredband
Fiberbredband ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Gemensamma utrymmen
Förrådslänga på husets gavel.

Ekonomi

Månadsavgift:
6 747 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten och fiberbredband.
Andel i föreningen:
10.98551%
Andel av årsavgift:
11.8301%
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
500 kr/mån
Summa
500 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning