Sagovägen 33
Scrolla ner

Sagovägen 33

695 000 kr

Antal rum:
2 rum, varav 1 sovrum
Boarea/biarea:
63 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Berga
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 3 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
4 316 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen in På Sagovägen 33 har det vardagliga blivit heligt och det ordinära har växlats upp till extraordinärt. Här är det noggranna ägare med gott omdöme och tålamod som satt sin prägel på hemmet. Jag presenterar stolt en fint renoverad hörntvåa på cirka 63 kvadratmeter.

Förvänta dig ett stort, välutrustat kök och ett totalrenoverat badrum utrustat med badkar. Sällskapsrummet rymmer såväl soffgrupp som matsalsmöblemang och skämmer bort dig med fönster i två väderstreck. Ett sovrum i bra storlek med goda förvaringsmöjligheter. Den inglasade balkongen ligger i uppskattat västerläge med ljuvlig eftermiddags- och kvällssol.
Föreningen och området Cykelrum, källarförråd och tvättstuga, allt i huset! I föreningen finns övernattningslägenhet, gym, tennisbana och bastu. Här bo du nära välsorterad matbutik, vårdcentral och bra kommunikationer till både universitet och Kvarnholmen. Cykelavstånd till Hansa City.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Sagovägen 33
Postadress
393 52 KALMAR
Område
Berga
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
73
Boarea
63 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum
Månadsavgift
4 316 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och fiberbredband.
Pris
695 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

I Brf Trollets välskötta kvarter tar vi klivet in i porten med nummer 33. Här bor du granne med skogen. Högst upp i huset, fritt från insyn, välkomnas vi in.

Fötterna placerar vi på stora kakelplattor. Likadana golv välkomnar oss in i köket. I direkt anslutning till entrén finns plats för avhängning av ytterkläder och skor i skjutgarderober. Hallen leder oss in i samtliga rum.

Första svängen till höger leder oss in i det moderna och nyligen renoverade köket. Här har du allt för kunna laga mat och umgås i goda vänners lag. Goda förvaringsutrymmen och gott om arbetsytor. Den maskinella utrustningen i rostfritt består av ny häll, integrerad diskmaskin, fläkt, ugn, micro och integrerad kyl/frys. Intill fönsterpartiet finns plats för matmöblemang. Det är verkligen ett plus att man kan vara fler i köket, och att kunna placera middagssällskapet i köket medan man lagar mat. Alla får plats!

Sällskapsrummet nås från hallen. Här möts vi av härligt ljusinsläpp från två håll. Den generösa golvytan gör det möjligt att möblera med både matplats och soffgrupp. Som en förlängning av rummet har vi den inglasade balkongen. Balkongen är helt fantastisk och fungerar som ett extrarum under hela året. Under vintern är det ett utmärkt ställe för förvaring och framåt vårkanten blir balkongen en del av sällskapsrummet, där du kan och kommer spendera mycket tid.

Med detta lugna läge kan man inte annat än trivas i bostadens sovrum. Rymliga garderober och gott om plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord.

Tillbaka i hallen når vi hemmets badrum som även nås via sovrummet. Stilrena val av färg och material. Badrummet är utrustat med toalett, badkar, kommod med handfat, handdukstork och spegelskåp med belysning. Öppningsbart fönster gör det lätt att vädra.

Byggnadsår
1972
Våningsplan
3 av 3. Hiss finns ej.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett förråd.
Balkong
Ja
Uteplats
Stor inglasad balkong i perfekt västerläge. Balkongen är försedd med skjutbara fönster och trall.
Bilplats
Garageplats finns att hyra. Till garageplatsen är det separat kö. 550 kr/månaden.
Parkeringsplats finns att hyra. Till parkeringsplatsen är det separat kö. 85 kr/månaden utan elstolpe och 135 kr/månaden med elstolpe.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-02-05)
Primärenergital
154 kWh/m2/år
Energiklass
F
Namn
Riksbyggen Brf Trollet
Om föreningen
Hemsida: www.brftrollet.com

Större utfört underhåll:
1995-1996 - inglasning balkonger
2006-2007 - takbyte
2015-2016 - fönsterbyte inkl balkongdörrar, installation av säkerhetsdörrar och postboxar
2018/2019 - renovering av vatten- och avloppsledningar
2020 - målning socklar husen, garagen och sophus
2022 - installation av 7 nya fjärrvärmeväxlare och undercentraler samt byte kallvattenledningar i källarna. Installation av termosventiler och temperaturgivare i lägenheterna samt injustering av hela värmesystemet.

Föreningen planerar för att införa individuell mätning av el.
Byggnadsår
1972
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
732400-2802
Föreningens ekonomi
För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta ordförande Catrin Qvick 073-8211348.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
182 st
TV/bredband
Tv och bredband via Tele2, ingår i obligatoriskt tillägg.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
Garageplats finns att hyra. Till garageplatsen är det separat kö. 550 kr/månaden.
Parkeringsplats finns att hyra. Till parkeringsplatsen är det separat kö. 85 kr/månaden utan elstolpe och 135 kr/månaden med elstolpe.
Gemensamma utrymmen
Föreningen har tennisbana, bastu, träningslokal samt gästlägenhet. Tvättstugor finns i 5 av 7 byggnader. På området finns gemensamma grillplatser samt utemöbler för medlemmarna att nyttja.

Ekonomi

Pris:
695 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
4 316 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och fiberbredband.
Andel i föreningen:
0.54759%
Andel av årsavgift:
0.54759%
Indirekt nettoskuldsättning
145 993 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
200 kr/mån
Summa
200 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]