Fredriksskansgatan 9

1 790 000 kr

Antal rum:
2 rum, varav 1 sovrum
Boarea/biarea:
52 kvm
Område:
Fredriksskans
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 1 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
3 827 kr/mån

2 dagar kvar till visning.

6 Februari kl 16:00 - 16:10
Anmäl dig till visningen via hemsidan eller kontorstid på 0480-420200.
En unik bostad om två plan Fredriksskansgatan är en lugn och välbevarad gata i ett av stadens äldre kvarter. Just denna bostad är belägen i ett vackert hus från 1930-talet, ritat av stadsarkitekten J. Fred. Olson. Detta är ett hem för dig som söker efter något annat än bara fyra väggar, golv och tak. Jag presenterar stolt en etagetvåa om 52 kvadratmeter på omåttligt populära Fredriksskans.

Interiört kommer du uppskatta de två våningsplanen med sovrummet privat (och svalt) placerat en trappa ned. Genomgående för hemmet är de smakfulla färgvalen och de mörka fina golven. Kombinationen av bostadens etageutförande och föreningens gemensamma härliga uteplats gör att man många gånger glömmer att man bor i lägenhet. Kök och sällskapsrum på entréplan bjuder på gott om svängrum. Köket är fräscht och välutrustat. Badrummet är rymligt och helkaklat.
Fruktträdgården Om du som många andra vill bo centralt men inte "mitt i smeten" får du här det bästa av två världar. Här har du lika nära till lugnet som till stadskärnans utbud av restauranger, shopping och nöje! Kalmarsund, slottet och dess vackra omgivning, fina strövområden och direkt närhet till välsorterad matbutik gör läget oemotståndligt. Det är något alldeles speciellt med ett så centralt läge som fortfarande kan ge en känsla av lugn och harmoni. Att föreningen satsat på sin utemiljö undgår ingen. Er gemensamma trädgård är privat och härlig. Stor gräsyta med plats för lek, grill och umgänge. Föreningen har en stabil och god ekonomi med väldigt låg belåning. I din avgift ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband (100/100).

Välkommen på visning. Jag lovar, du kommer bli förälskad.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Fredriksskansgatan 9
Postadress
392 49 Kalmar
Område
Fredriksskans
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
5
Boarea
52 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum
Månadsavgift
3 827 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och fiberbredband (100/100).
Pris
1 790 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Redan på håll skymtar vi det gula huset på Fredriksskansgatan 9. Det är minst sagt ett vackert, ståtligt hus. Vi rundar gaveln och möts av fruktträdgården. Privat, väl tilltagen och mysig. Berikad med stora grönytor och flera fruktträd. En trappa upp välkomnas vi in. Din hall är rymlig och fötterna har fått bekanta sig med ett klinkergolv. Innanför dörren finns plats för avhängning av ytterkläder och skor.

Från hallen, rakt fram, ligger det ljusa och hemtrevliga köket. Bakom de vita, profilerade luckorna döljer sig oanade förvaringsutrymmen. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys, spishäll, ugn, diskmaskin (helt ny) och mikro. På golvet vilar ett mörkt laminatgolv som fortsätter in i sällskapsrummet.

Med fin kontakt med kök, ligger sällskapsrummet. Här väntar välplanerade ytor som rymmer både matbord och soffmöblemang. Ett inbyggt högtalarsystem ingår i köpet.

En trappa leder oss ned till sovrummet. Ett rum med hög mysfaktor. Under det mörka golvet som går i ton med golvet på ovanvåningen finns behaglig golvvärme. Spotlights i tak. En hel garderobsvägg erbjuder gyllene möjligheter för klädförvaring. Bakom ena garderober finns dessutom en dörr som går direkt ut till tvättstugan.

Vi avslutar med badrummet som ligger i anslutning till hallen. Badrummet är renoverat 2009 med kakel på väggarna och klinkers på golvet. Här finns duschhörna, toalett och tvättställ. Behaglig golvvärme och spotlights i tak.

Byggnadsår
1930
Våningsplan
1 av 3. Hiss finns ej.
Övriga byggnader/utrymmen
Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstuga. Allt bekvämt i huset.
Uteplats
Som boende i föreningen har man fri tillgång till den mysiga fruktträdgården. Här kan du bjuda in till trevliga grillkvällar eller varför inte bara ta en bok och slappa i skuggan.
Bilplats
Garageplats. Går att hyra för 779 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö.
Parkeringsplats. Går att hyra för 140 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Energideklaration

Status
Utförd (2015-01-30)
Primärtenergital
95 kWh/m2/år
Energiklass
D
Namn
Brf Fredriksskans
Om föreningen
Huset är ritat av förre stadsarkitekten i Kalmar, Fred Olsson, och byggdes 1930.

Föreningen bildades 2004 och huset har sedan dess genomgått omfattande renovering. Ny utvändig dränering och isolering gjordes 2008 samtidigt med asfaltering och stensättning av gångar och uteplatser. Parkeringsplatserna utrustades med uttag för motorvärmare. Ett cykelförråd i egen regi byggdes under sommaren. Under 2009 har källaren åtgärdats med ny isolering, nya stammar och nytt golv. 2010 renoverades östra fasaden. 2012 målades alla fönster utvändigt. 2013 drogs fiber in (Telia). 2014 byttes den gamla fjärrvärmeväxlaren ut. 2015 genomfördes energideklaration. 2017 infördes kollektiv bredbands-anslutning.

Föreningens hemsida hittar du på www.fredriksskans.com
Byggnadsår
1930
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769610-8187
Föreningens ekonomi
För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta [email protected]
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
14 st
TV/bredband
Kanalpaketet Lagom med Telia ingår i avgiften. Router och 1 st digitalbox med tv-dosa ingår i varje lägenhet men tillhör föreningen. Fiberbredband från Telia 100/100 ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
487 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
ja
Gårdsplats
Som boende i föreningen har man fri tillgång till den mysiga fruktträdgården. Här kan du bjuda in till trevliga grillkvällar eller varför inte bara ta en bok och slappa i skuggan.
Parkering
Garageplats. Går att hyra för 725 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö.
Parkeringsplats. Går att hyra för 140 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
Gemensamma utrymmen
Tvättstuga och källarförråd i huset.

Ekonomi

Pris:
1 790 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
3 827 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och fiberbredband (100/100).
Andel i föreningen:
0.0548%
Indirekt nettoskuldsättning
82 728 kr
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
300 kr/mån
Summa
300 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning
Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Matilda på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Matilda Billsten Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]