Smålandsgatan 16B

1 995 000 kr

Antal rum:
2 rum, varav 1 sovrum
Boarea/biarea:
57 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Malmen
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 2 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
3 237 kr/mån

6 dagar kvar till visning.

3 Juni
Anmäl dig till visningen via hemsidan eller kontorstid på 0480-420200.
Välkommen hem Stadsarkitekten J. Fred. Olson har som ingen annan satt sin prägel på Kalmar. Under sina 34 år som stadsarkitekt hann J. Fred skissa 450 byggnader. På Smålandsgatan 16B stoltserar hans verk från 1931. Tänk dig 30-talets charm med plankgolv, högt i tak, vackra fönster och djupa platsbyggda skåp, allt i fint skick. Låt sedan tankarna vandra vidare till 2000-talets moderna form och stil. Kombinationen är oslagbar och återfinns just här.
Läget Optimalt placerad i huset, på våning två, lagom högt upp för att få bästa möjliga ljusinsläpp. Välplanerade kvadratmeter, vackra utblickar över mysig trädgård och tilltalande originalcharm.

Läget är ett av Kalmars bästa, lugnt belägen men ändå med direkt närhet till centrum, universitet, stormarknad, Kalmarsundsparken, hav och promenadstråk. Föreningens lummiga och mysiga innergård är absolut värd att skryta om!

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Smålandsgatan 16B
Postadress
392 34 Kalmar
Område
Malmen
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
2
Boarea
57 m² (Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
Antal rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum
Månadsavgift
3 237 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Pris
1 995 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning


Med Smålandsgatan i ryggen lyfter vi blicken och beundrar det fina hus vi har framför oss. Vi passerar grinden och välkomnas in till föreningens privata och mysiga trädgård. Med ett lugn som är få förunnat så här mitt i stan glömmer vi för en stund bort att vi är just mitt i stan.

Det blir ett ljust mottagande med en hall som bjuder på ljusa kulörer. Högt i tak, vitvaxat plankgolv och vitmålade väggar. Här finns avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. I direkt anslutning till hallen, bakom fin spegeldörr ligger toaletten.

När vi lämnat hallen kommer vi in i det hemtrevliga och charmiga köket. 30-tals detaljer såsom väggfast skafferi med speglad lucka, vitvaxat plankgolv och vackert fönster. Jag har svårt att avgöra om det är ljusinsläppet eller utsikten som gör rummet så hemtrevligt. Villakänslan gör sig påmind med trädgården precis utanför. Köket kommer från Marbodal och klär hemmet fint. Den maskinella utrustningen består av ugn, diskmaskin, häll, fläkt och kyl/frys.

Rakt fram från hallen ligger sällskapsrummet. Fötterna har du placerat på fin fiskbensparkett. Stort fönsterparti som släpper in rikligt med dagsljus. På väggarna pryder vit kulör. Sällskapsdelen bjuder på generösa och öppna ytor som lämnar plats för soffgrupp och matmöblemang. I anslutning till sällskapsrummet ligger en tilltagen och praktisk klädkammare.

Från sällskapsrummet når vi sovrummet. Återigen charmas vi av plankgolv. Med fönster mot den lugna innergården kan du vara säker på att sova gott om natten. Här får du med enkelhet plats med dubbelsäng och ett nattduksbord på varje sida. Förvaring i djup förvaringsgarderob.

Duschrummet nås från sovrummet. Smakfulla färg- och materialval. Här finns duschhörna med vikväggar, handfat med kommod, spegelskåp med belysning och handdukstork. Badrummet är renoverat 2008 och 2013 gjordes ”relining” i föreningens alla badrum, dvs. man drog en ny avloppsstam i befintlig stam.

Byggnadsår
1931
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett förråd. I huset finns tvättstuga.
Uteplats
Tillgång till föreningens gemensamma trädgård. Stora grönytor inbjuder till grill, solhäng och lek. Här finner du din lugna oas.
Bilplats
Möjlighet till boendeparkering utmed kringliggande gator.

Energideklaration

Status
Utförd (2021-06-13)
Primärtenergital
127 kWh/m2/år
Energiklass
E
Namn
Brf Duvan 5
Om föreningen
Byggår 1931
Ombildad 2010

Nytt tak 2013
Renovering av vattenstammarna 2013
Åtgärdat spricka i fasaden.

Ytterdörren till fastigheten ska bytas.
Byggnadsår
1931
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769622-3119
Föreningens ekonomi
För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta mäklaren för kontaktuppgifter till föreningen.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
12 st
Antal lokaler
2 st
TV/bredband
Fiberbredband. Ingår ej i avgiften.
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Nej
Renoveringar
Gjorda renoveringar under 2018

Dränering av fastighet

Åtgärdat brister i OVK-besiktningen

Fiber indraget


Parkering
Parkering utmed kringliggande gator med möjlighet till boendeparkering.

Ekonomi

Pris:
1 995 000 kr
Månadsavgift:
3 237 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Andel i föreningen:
5.5588%
Andel av årsavgift:
5.56%
Indirekt nettoskuldsättning
229 184 kr
Bostaden är pantsatt?
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
350 kr/mån
Summa
350 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]