Utrustningskajen 5

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
87 kvm
Område:
Varvsholmen
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 3 av 7. Hiss finns.
Månadsavgift:
3 691 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen till Varvsholmen På våning tre bor du med en spektakulär panoramavy och havets skådespel i blickfånget. Du ser vattnet från tre väderstreck. Du läste rätt, tre väderstreck. Välkommen att bosätta dig på första parkett med havet som granne. Ängös vackra boende och sjöbodar, Ölandsbrons siluett och några av stadens landmärken - allt utanför ditt fönster. Låt blicken vandra och njut av lugnet från vågornas kluckande och havets brus.
Läge, läge och läge Underbart ljusinsläpp och påtaglig rymd påminner oss om privilegiet med ett gavelläge. Stadens puls och utbud når du på några få minuter. Natur, bad och båtliv har du precis lika nära. Upplev den enorma frihetskänslan med öppna vyer som ständigt förändras efter vädrets makter. Ovan nämnda i kombination med sitt strategiska läge gör Varvsholmen till ett utav Kalmars mest exklusiva bostadskvarter. Föreningen är en av Varvsholmens bästa. Föreningen är lågt belånad och stabil.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Utrustningskajen 5
Postadress
392 30 Kalmar
Område
Varvsholmen
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
B139
Boarea
87 m² (Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Månadsavgift
3 691 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, fiberbredband och garageplats.
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Parkera bilen i garaget och ta hissen upp till plan 3. Välkommen till ett hem utöver det vanliga. I hallen sätter du fötterna på mörk klinkers med underliggande golvvärme. Den underliggande värmen är genomgående för bostaden. Direkt i entrén skapas ett fantastiskt intryck med ett slående ljusinsläpp. När vi ändå talar om ljuset, lägenhetens panoramafönster har du i blickfånget. I hallen får du den första av många utblickar över det skimrande vattnet.

Vi följer ljuset och stiger in i sällskapsrummet som ligger med öppen planlösning till köket. Det är här vi verkligen får det bekräftat, läget är svårslaget! På en perfekt höjd med känslan av att vi går på vatten. Högkvalitativa material och ljusa färgval, allt för att framhäva det otroliga ljusinsläpp som gavelläget för med sig. Däribland parkettgolv i ekutförande som är genomgående för bostaden. Rummet känns stilrent och tidlöst. Addera soffgrupp och ditt allra bästa sällskap och njut av havets skådespel från första parkett. Det inglasade uterummet bildar en länk med den omgivande naturen. Placerat i ett noggrant utvalt hörnläge med sol från tidig eftermiddag till sen kväll. Njut av den rogivande miljön och låt blicken vandra.

Vi fortsätter in i köket. Här samsas många kvadratmeter om uppmärksamheten. Den påtagliga rymd som genomsyrar bostaden gör sig extra tydlig här. Här bjuds vi på stilsäker interiör från Ballingslöv. Förvaring i världsklass. Klassisk och lantlig skåpinredning med vad som känns som en oändlig arbetsyta. Den maskinella utrustningen i svart och rostfritt består av fristående kyl och frys, inbyggnadsugn och mikro, fläktkåpa och induktionshäll. Köket blir en plats för matlagning, umgänge och skratt. Känn ingen begränsning inför middagssittningen, här finns gott om plats för dig och dina gäster. Det är från köket du når balkongen som vetter mot den lugna innergården. Även härifrån skymtar du vattnet. Det är helt magiskt.

Det första sovrummet nås från sällskapsrummet med utblickar mot havet, helt fritt från insyn. Tänk att få vakna till denna utsikt varje morgon! Detta rum har precis allt man önskar sig. Vilken lyx med direkt tillgång till egen klädkammare och det stora badrummet.

Ännu ett sovrum finns i anslutning till hallen. Storleksmässigt gör sig rummet perfekt för familjens minsting, tonåring eller gäst. Förvaring i två garderober. Genomtänkta färgval och med lugnt läge mot gården.

Badrummet är helkaklat. Sober färgsättning i vitt med grått klinkergolv. Badruminredning i vit högblank, precis som i gästtoaletten. Vägghängd wc, behaglig golvvärme, kommod till förvaring och ovanhängande spegel med belysning. Generös duschhörna med glasdörrar, infällda spotlights i tak samt tvättmaskin och torktumlare under praktisk arbetsbänk gör badrummet fulländat.

Från hallen når vi gästtoalett. Här har man valt samma färger och material som i badrummet - enhetligt och snyggt! Gästtoaletten är utrustad med vägghängd wc, duschhörna med glasdörrar, handfat med kommod, handdukstork, spegelskåp med belysning och behaglig golvvärme.

Byggnadsår
2014
Våningsplan
3 av 7. Hiss finns.
Renovering
2022
Ny diskmaskin.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett förråd som ligger på första våningen.
Balkong
Ja
Uteplats
Det stora inglasade uterummet är placerat i gavel tre våningar ovanför vattnet. Magi! Förutom havet blickar du ut över Ängös vackra boende och sjöbodar, Ölandsbrons siluett och några av stadens landmärken. Eftermiddags- och kvällssol! Inglasningen bidrar till en förlängd säsong!

Balkong nummer två är också inglasad och här har du utsikt söderut mot Kalmarsund och ölandskusten. Detta blir den givna platsen för morgonkaffet.
Bilplats
Hissen går raka vägen ned till garaget där en plats ingår i månadsavgiften/hyran. MAX tjänstevikt 2 000 kg.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-05-20)
Primärtenergital
108 kWh/m2/år
Energiklass
D
Namn
Brf Spantrutan
Byggnadsår
2014
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769622-2590
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
46 st
Antal lokaler
2 st
TV/bredband
I avgiften ingår kabel-TV, fiberbredband och telefoni från Telia.
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
Hissen går raka vägen ned till garaget.
Obs. Max tjänstevikt 2000 kg.
Gemensamma utrymmen
Ett förråd följer bostaden. I föreningen finns övernattningslägenhet.

Ekonomi

Månadsavgift:
3 691 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, fiberbredband och garageplats.
Andel i föreningen:
2.14769%
Andel av årsavgift:
2.18758%
Indirekt nettoskuldsättning
137 672 kr
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
350 kr/mån
Summa
350 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Matilda på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Matilda Billsten Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]