Hemvägen 14P
Scrolla ner

Hemvägen 14P

1 950 000 kr

Antal rum:
4 rum, varav 3 sovrum
Boarea/biarea:
78 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Vimpeltorpet
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 3 av 3. Hiss finns.
Månadsavgift:
5 425 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Området Som boende i Brf Södra Råstenen får du uppleva det bästa av två världar. Lugn och ro med susande lövträd, badvikar, grönområde och en trygg närmiljö. Men samtidigt stadens utbud behagligt nära. Aktiviteter, kommunikationer, Värsnäs med golfbana och allt vad du kan tänkas behöva finns inom räckhåll.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Hemvägen 14P
Postadress
393 61 Kalmar
Område
Vimpeltorpet
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
110
Boarea
78 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
4 rum och kök, varav 3 sovrum
Månadsavgift
5 425 kr/mån. I avgiften ingår värme och kallvatten samt parkeringsplats och förråd. 335 kr tillkommer avseende abonnemanget för el och varmvatten. Förbrukningen faktureras av föreningen. Från 1 mars 2024 kommer Telias basutbud med TV och bredband 100/100 att ingå i hyran för en kostnad om 249 kr.
Pris
1 950 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning


Vi svänger höger, bort från stora vägen och kör in i det lugna och familjära bostadskvarteret. Vimpeltorpet växer så det knakar och familj efter familj flyttar in. Bilen parkerar du smidigt framför huset. Vi passerar förrådslängan och på husets gaveln, högst upp, finner vi denna fyra.

Stig på. Första intrycket är allt. Den otroliga utsikten från fönsterpartierna i sällskapsrummet fångar med säkerhet din uppmärksamhet. Fantastiskt att mötas av denna vy redan i entrén. Natur och träd så långt ögat kan nå. Fridfullt och harmoniskt. Titta ner. Klinkergolv. I hallen finns plats för avhängning av ytterkläder och skor. Längre ner i hallen finns ett städskåp. Hallen är i vad jag skulle beskriva som, perfekt storlek. Lagom stor för att slippa trängsel när hela familjen har bråttom men fortfarande sparsam med kvadratmeterna.

Bostaden bjuder på tre sovrum, placerade i varsin ände av bostaden. Det stora rummet är ett rum som har allt man kan önska sig. Plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Goda förvaringsmöjligheter bakom platsbesparande skjutdörrar. Fönster som vetter mot skogen tryggar för en god natts sömn. De andra två rummen ligger i anslutning till entrén, det ena till höger och andra till vänster. Rummen passar utmärkt till familjens minsting, gäst eller tonåring.

Längre ner i hallen, till vänster ligger det välutrustade köket från Ballingslöv. Varmgrå skåpinredning, mönstrad bänkskiva och vitt kakel. Modernt men samtidigt tidlöst! Köket bjuder på generösa ytor och fint ljusinsläpp. Den maskinella utrustningen består av hel- kyl (2022) och frys, fläkt, häll, inbyggnadsugn och micro samt en diskmaskin. Intill köksfönstret rymmer matbord med plats för 6 personer.

Med öppning från både hall och kök ligger sällskapsrummet. Tilltagna och öppna ytor lämnar plats för soffgrupp och TV-möblemang. Har du en stor familj eller gillar du att bjuda in stora sällskap? Inga problem. Här får alla plats! Ljusinsläpp från stora fönsterpartier skänker behagligt dagsljus. Från sällskapsrummet når vi den fantastiska uteplatsen som bjuder på en slående utsikt över intilliggande natur.

Ett badrum med alla rätt hittar vi här! Drömlikt på alla sätt och vis. Helkaklat, modernt, tilltaget och väldigt praktiskt. Badrummet är utrustat med underliggande golvvärme, handfat med kommod, dusch med glasdörrar, handdukstork och toalett. Känn aldrig mer ångest inför söndagstvätten! Med en tvättavdelning som denna är det svårt att klaga.

Byggnadsår
2019
Våningsplan
3 av 3. Hiss finns.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett förråd.
Balkong
Ja
Uteplats
Fantastisk balkong på husets baksida. Helt fritt, åt söder, mot skogen.
Bilplats
Till varje bostad följer en parkeringsplats.
Namn
Brf Södra Råstenen
Om föreningen
Föreningens hus stod färdiga för inflyttning 2019.

Hemsida: https://brfsodrarastenen.se/
Byggnadsår
2019
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769636-2743
Föreningens ekonomi
För information om föreningens ekonomi, se årsredovisning.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
29 st
TV/bredband
Bostadsrättsföreningen har ett avtal med Kalmar Energi för TV, fiber och telefoni via Zmarket (stadsnät). Det finns ett flertal leverantörer att välja mellan i olika prisklasser gällande samtliga tjänster.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Föreningen installerade solceller hösten 2022.
Parkering
Till varje bostad följer en parkeringsplats.

Två gästparkeringar finns.
Gemensamma utrymmen
Gemensamt barnvagns- och cykelförråd finns.

Ekonomi

Pris:
1 950 000 kr
Månadsavgift:
5 425 kr/mån. I avgiften ingår värme och kallvatten samt parkeringsplats och förråd. 335 kr tillkommer avseende abonnemanget för el och varmvatten. Förbrukningen faktureras av föreningen. Från 1 mars 2024 kommer Telias basutbud med TV och bredband 100/100 att ingå i hyran för en kostnad om 249 kr.
Andel i föreningen:
3.6932%
Indirekt nettoskuldsättning
945 145 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
300 kr/mån
Vatten/avlopp
150 kr/mån
Summa
450 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]