Jacob smålännings gata 14A

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
85 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Skälby
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 1 av 3. Hiss finns.
Månadsavgift:
4 562 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem På Skälby vilar en ljus gaveltrea. Här bor du med fönster i tre väderstreck och bekvämt en halvtrappa upp med stor inglasad balkong.

Cirka 85 kvm har fördelats på två sovrum, sällskapsrum och ett stort, totalrenoverat kök som öppnats upp mot matrum. Kök och matrum har blivit ett. Luftigt, socialt och något alldeles extra för dig som värdesätter stora familjemiddagar. Här finns plats för nära och kära! Familjen kommer uppskatta att det finns såväl badrum som gästtoalett. Ditt sällskapsrum är väl tilltaget och ligger i nära anslutning till matrummet. Jag är fullkomligt övertygad om att du kommer imponeras av planlösningen. Äntligen en väl genomtänkt bostad. Där det sociala fått sin plats och de privata utrymmen hålls avskilda. Dina sovrum är utspridda över bostaden. Det stora sovrummet är lugnt placerat och med tillgång till hemmets stora inglasade balkong. Det andra sovrummet, som för övrigt också är väldigt stort, ligger i anslutning till sällskapsrummet. En annan sak väl värd att skryta om: FÖRVARINGEN. Äntligen en bostad där man inte tummat på förvaringen. Flera garderober och en mindre klädkammare i bostaden plus ett gigantiskt förråd i källaren och ett matkällarförråd.
Föreningen Bo bra i en välskött förening med trygg ekonomi och bekvämligheter såsom tvättstuga och övernattningslägenhet i huset. På Jacob Smålännings gata bor du med gångavstånd till förskola/skola, härlig natur, havet, service och kommunikationer.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Jacob smålännings gata 14A
Postadress
392 37 Kalmar
Område
Skälby
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
1001
Boarea
85 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Månadsavgift
4 562 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och grundutbud tv.
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Bekvämt en halvtrappa upp hittar vi denna luftiga trerummare. En trea som är ritad som en fyra men som öppnats upp för att skapa en helt fantastisk trerummare.

Fötterna möter ljus parkett. Likadana golv sprider sig vidare in i kök, matrum, sällskapsdel och det ena sovrummet. Hallen bjuder på bra ytor i kombination med härligt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. I direkt anslutning till entrén finns naturlig plats för avhängning av ytterkläder och skor samt förvaring i en garderob. Längre ner i hallen väntar ytterligare en dubbelgarderob.

Från hallen når vi badrummet. Rymligt och fräscht. Här finns dusch, toalett, kommod med handfat och handdukstork. I det ena hörnet, till vänster, finns utrymme för tvättmaskin om så skulle önskas. Med den direkta närheten till föreningens välutrustade tvättstuga har nuvarande ägare inte känt behovet att installera en egen tvättmaskin.

Gästtoaletten hittar du längre in i bostaden.

Köket öppnar upp sig till vänster om hallen. Ett rum som aldrig tycks ta slut. Inte så konstigt, rummet är ju egentligen två rum från början. Här har ett tidigare beredningskök och matrum fått göra plats för ett stort, luftigt kök och matrum. Rummets första del blir kockens plats. Här finns allt du kan tänkas behöva. Kyl/frys, fläkt, varmluftsugn, micro och diskmaskin. Förvaringen kommer du aldrig klaga på och inte heller arbetsytan. Rummets centrala del tillhör mingelgästerna. Medan du står för tillagningen låter du gästerna mingla runt köksön. Rummet avslutas fint med matplatsen. Känn friheten att bjuda in nära och kära, bekanta som obekanta. Utrymmet kommer aldrig vara en begränsning och långbord är en självklarhet.

Du kommer uppskatta den L-formade öppenheten till kök-matsal-sällskapsrum. I sällskapsrummet får du plats med den stora soffan. Fönster i två väderstreck gör rummet extra ljust och härligt.

Från sällskapsrum till sovrum.

Det första rummet ligger i anslutning till hallen, höger om. Ett rum perfekt att namnge som föräldrasovrum. Det är avskilt från övriga rum och något större till storleken. Från rummet tar du dig ut på balkongen. En balkong som breddats, vidgats och glasats in. Vilket lyft! Helt plötsligt njuter du inte bara av eftermiddagssolen utan nyttjar balkongen flitigt året om.

Det andra sovrummet ligger i anslutning till sällskapsrummet. Rummet är egentligen för stort för att kallas gäst-, barnrum eller kontor men funkar såklart utmärkt för vilket som. Förvaring i skjutgarderober och tillgång till klädkammare.

Byggnadsår
1957
Våningsplan
1 av 3. Hiss finns.
Renovering
2019
Totalrenovering av kök.
Övriga byggnader/utrymmen
Stort förråd följer bostaden samt en matkällare.
I huset finns tvättstuga, cykelförråd och övernattningslägenhet.
Balkong
Ja
Uteplats
Stor, inglasad balkong med trivsam eftermiddags- och kvällssol.
Bilplats
Garageplatser finns. Separat kö.
Fri parkering utmed kringliggande gator.
Namn
Brf Jacob Smålänning
Om föreningen
Byggår 1957. Föreningens byggnader genomgick en totalrenovering 1990.
Byggnadsår
1957
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769622-0271
Föreningens ekonomi
God ekonomi, se årsredovisning. Inga planerade avgiftsförändringar.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
42 st
Antal lokaler
1 st
TV/bredband
Tv via Telenor. Bredband via Telenor (fiber).
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
Garageplatser finns. Separat kö.
Fri parkering utmed kringliggande gator.

Ekonomi

Månadsavgift:
4 562 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och grundutbud tv.
Andel i föreningen:
2.6357%
Indirekt nettoskuldsättning
730 378 kr
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
250 kr/mån
Summa
250 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]