Frejagatan 2C

2 850 000 kr

Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
84 kvm
Område:
Bremerlyckan
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift:
4 635 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem På Frejagatan 2C bor du med ett onekligen avundsvärt läge. Med blickarna mot vacker bebyggelse, egen ingång och tillgång till din alldeles egen uteplats i väster.

I Kalmars mest eftertraktade bostadskvarter hittar du ett välplanerat och genomgående tilltalande hem som präglas av sekelskiftets oslagbara charm. Pampiga, bågformade fönsterpartier i två väderstreck i kombination med en generös takhöjd skänker bostaden underbart ljus och påtaglig rymd. Unikt för denna bostad är att dåtidens charm inte spills över onödiga kvadratmeter. Här har varje kvadratmeter hittat sin rätta plats. På exakta 84 kvadratmeter fördelas tre rum och kök.

Hemmet har med varsam hand förfinats under de senaste åren. Köket är väl tilltaget och renoverat med känsla för att behålla rätt stil. Rejält sovrum med hel garderobsvägg och ett mysigt barnrum. I hallen finns en praktisk klädkammare! Här lever det genuina och solida i symbios med nutidens goda. Från utsidan når du din alldeles egen uteplats med altandäck.
Området När du bor på Bremerlyckan bor du med direkt närhet till Kalmarsund, Gamla stan, vackra promenadstråk och endast en kort promenad in till centrum. Precis runt hörnet finns en mindre närlivsbutik. Det är också nära till både skola/förskola och centralstation. Din avgift är låg och föreningen stabil.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Frejagatan 2C
Postadress
392 33 Kalmar
Område
Bremerlyckan
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
21
Boarea
84 m² (Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Månadsavgift
4 635 kr/mån. i avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg om 314 kr/mån tillkommer för tv och bredband.
Pris
2 850 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Bremerlyckan bjuder på slående fastigheter till höger och vänster. Ser du det charmiga valvet? Dit ska vi! Bakom en av dörrarna väntar denna sekelskiftestrea.

Välkommen in! Hallen är rymlig och möblerbar. Fötterna har du hunnit placera på slitstarkt och lättstädat klinkergolv. Fina avhängningsmöjligheter samt förvaring i två garderober. Rymlig klädkammare längre ner i hallen.

Med en högersväng välkomnas vi in i sällskapsrummet. Otrolig takhöjd, charmiga bröstpaneler, stuckaturer och fin enstavsparkett fångar vår uppmärksamhet. Luftiga ytor rymmer soffgrupp och matmöblemang. Ett tips vid möblering är att möblera om. Placera TV:n på väggen som angränsar mot hallen, soffan lutad mot motsatt vägg och ett stort långbord till höger. Helt perfekt! Eller, så njuter du bara av ett helt fantastiskt TV-rum, så som nuvarande ägare valt att göra.

Det första av två sovrum ligger vägg i vägg med sällskapsrummet. Kontor, barn- eller gästrum? Låt familjens behov avgöra. På golvet vilar nytt parkettgolv, färgen på väggarna har knappt hunnit torka och stuckaturen gör sig påmind. Fint ljusinsläpp från de bågformade fönsterpartierna.

Från sällskapsrummet, rakt över hallen och in till det välutrustade och charmiga köket. Utsikt över föreningens innergård i blickfånget. Ser du uteplatsen utanför? Den är din alldeles egen. Perfekt placerad till förmån för eftermiddagssolen. I dagsläge nås altandäcket via ytterdörren men möjligheten att öppna upp via köket finns. I köket finns goda arbetsytor för kocken och för dem som inte lagar mat erbjuds sittplats vid matbordet intill det stora fönsterpartiet. Generös förvaring där takhöjden har utnyttjats! Köket är renoverat med känsla att behålla rätt stil. Inslag av framtaget tegel, vackra vitrinskåp och charmigt kakel. Utrustningen består av integrerad kyl/frys, inbyggnadsugn, induktionshäll, fläkt (2023) och integrerad diskmaskin.

Det stora sovrummet vetter mot föreningens privata innergård. Här sover du gott om natten. Rummet är väl tilltaget och ger plats för såväl dubbelsäng, nattduksbord och mindre skrivbord. Längs med ena sidan löper skjutgarderober - från ena väggen till andra. Och härifrån har du dessutom nära till klädkammaren som jag nämnde i inledningen. Förvaring kan man aldrig få för mycket av. Lita på mig.

Det helkaklade badrummet är rymligt och utrustat med toalett, kommod med handfat, spegel med inbyggd belysning och dusch. Vid en framtida renovering kanske du väljer att ta en del av klädkammarens yta för att ge plats för en tvättavdelning?

Byggnadsår
1903
Renovering
2020
- Satt upp vägg och skapat ytterligare ett sovrum.
- Nytt parkettgolv (enstavsparkett) i vardagsrum och gästrum.
- Nymålat i vardagsrum samt gästrum.

2021
- Nymålat i sovrum.
- Nymålat i klädkammare samt inrett klädkammare med hyllplan.

2023
- Ny köksfläkt.
Övriga byggnader/utrymmen
Det finns cykelförråd på gården.
Källarförråd och tvättstuga i källaren.
Uteplats
Uteplats i västerläge med altandäck.
Bilplats
Parkering utmed kringliggande gator. Möjlighet till boendeparkering.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-10-20)
Primärtenergital
127 kWh/m2/år
Energiklass
E
Namn
Brf Häggen 1
Om föreningen
Byggår 1903
Totalrenovering 1993
Ombildades 2008
Omdränering 2009
Värmepump 2009
Byte av stuprör, igenmurning källarfönster samt ventilation 2009
Målningsarbete, fönster mm 2011
Byte av entrédörrar 2012
Balkonger 2014
Renoverade balkonger 2019
Byte till fjärrvärme 2023
Byggnadsår
1903
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769618-7322
Föreningens ekonomi
För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta Brierley Bengtsson 0480-13419, 0705854505 .
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
26 st
Antal lokaler
1 st
TV/bredband
Tv och bredband (250 Mbit/s) via Telenor (fiber). Ingår i det obligatoriska tillägget.
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
Parkeringsplats (10 st) går att hyra för ca 400 kr/mån, separat kö.

Det finns också möjlighet till boendeparkering via kommunen eller garage via Kalmarhem (ca 600 kr/mån).
Gemensamma utrymmen
Det finns cykelförråd på gården. Källarförråd och tvättstuga i källaren.

Ekonomi

Pris:
2 850 000 kr
Månadsavgift:
4 635 kr/mån. i avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg om 314 kr/mån tillkommer för tv och bredband.
Andel i föreningen:
3.04131%
Andel av årsavgift:
3.31244%
Indirekt nettoskuldsättning
340 739 kr
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
400 kr/mån
Summa
400 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]