Erik Dahlbergs väg 23

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
67.5 kvm
Område:
Centralt
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 1 av 5. Hiss finns.
Månadsavgift:
3 694 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem För dig som söker efter det extraordinära. En milstolpe eller kanske en vändpunkt i livet. Välkommen till Erik Dahlbergs väg 23.

Du som länge drömt om ett centralt boende vet att listan över kriterier oftast snabbt får minimeras och omvärderas. Har du, som många andra, länge sökt efter ett centralt boende som erbjuder en rejäl soldränkt uteplats? Har du känt att du fått välja mellan läge och skick? Sett fördelar med ett inglasat uterum men ändå haft en längtan efter att kunna öppna upp och möta det fria? Fått avväga en hög prislapp mot en lägre avgift, eller tvärtom?

Här behöver du inte välja bort något. Du får det bästa av alla världar. Här har du lika nära till natur och vatten - som city och stormarknad. Din(a) uteplatser mäter imponerande 34 kvm. Du läste rätt. 34 kvadratmeter. 17 kvadratmeter inglasat och 17 kvadratmeter under bar himmel. Inglasningen är flexibel och förlänger säsongen. Sommartid öppnar du upp och njuter av söderlägets soliga fördelar. Dessutom är uteplatsen helt perfekt placerad, i hörnan av innergården, upphöjt från gatunivån. Din avgift är låg och ditt boende är signerat med byggår 2015. Hiss, förråd, garage och övernattningslägenhet är några av många bekvämligheter.

Med fönster i två väderstreck har ljuset verkligen fått sin rättmätiga frihet. Interiört bjuds du på 67,5 kvadratmeter. Sällskapsrummet ligger med en delvis öppen, modern planlösning mot det välutrustade och påkostade köket. Genomgående trägolv, vitmålade väggar och generösa förvaringsytor. Badrummet är helkaklat och fullutrustat med separat tvättavdelning. Bekvämligheter i huset såsom hiss, garage och övernattningslägenhet.
Området Här bor du med ett perfekt läge på Malmen, endast några minuters promenad till Kvarnholmen med shopping, caféer och restauranger. Natursköna Lindö ligger några hundra meter bort och det är gångavstånd till köpcentret Giraffen med matbutiker och shopping. Går du mot söder hittar du Kalmar Slott och stadsparken inom tio minuter.

Det här är ett boende utöver det vanliga!

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Erik Dahlbergs väg 23
Postadress
392 34 Kalmar
Område
Centralt
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
4101
Boarea
67.5 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Månadsavgift
3 694 kr/mån. I avgiften ingår värme. 212 kr/mån för obligatoriskt tillägg avseende TV och bredband tillkommer.
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Första intrycket är allt och många gånger det avgörande. Stig på. Hela lägenheten välkomnar med ett härligt ljusinsläpp och ett lugn få förunnat så här mitt i stan. Fötterna har du hunnit placera på uppskattat parkettgolv. Likadana golv löper enhetligt vidare i hela bostaden. Ljus och smakfull färgsättning kommer göra dig sällskap i samtliga rum. Hallen är rymlig och erbjuder avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor i flera garderober.

Hallen leder oss rakt in till hemmets sociala delar. Hemmets sanna pärla är helt klart vardagsrummet. Rummet ligger med en delvis öppen planlösning mot kök. Här får du plats med soffa, elektronik, hylla och ditt allra bästa sällskap! Från vardagsrummet tar vi oss ut på den väl tilltagna uteplatsen. Fritt placerad på hörnan med öppnings- och skjutbara fönsterpartier. Säljarens favoritplats! Med en inglasad uteplats i söder startar våren tidigt, på sommaren fläktar det fint när du öppnar upp mot den stensatta uteplatsen och på hösten myser ni innanför fönsterpartierna. Adderar ni infravärme firar ni nyår här ute.

I köket har inget lämnats åt slumpen. Vita, släta luckor med handtag i mässing. Bänkskivor i kompositsten, generöst med belysning och vitvaror i svart, är några av många attribut som fulländar köket. Den maskinella utrustningen består av varmluftsugn, induktionshäll, kyl, frys, mikro och fläkt. Diskmaskinen är snyggt integrerad. Matplatsen gör sig perfekt intill det stora fönsterpartiet som vetter mot Erik Dahlbergs väg. I lugn och ro njuter du och dina middagsgäster av utsidans liv och rörelse.

De båda sovrummen ligger längre in i bostaden. Det stora sovrummet vetter mot husets baksida. Här får du med enkelhet plats med dubbelsäng och tillhörande nattduksbord. Du skulle också kunna snåla lite på sovplatsen och ge utrymme för ett skrivbord. Förvaringen är något du inte behöver oroa dig för. Förvaring i skjutgarderober med spegel.

Det andra sovrummet ligger vägg i vägg med det stora sovrummet. Detta rum kan benämnas som kontor, gäst- och barnrum. Kärt barn har många namn! Ett perfekt rum redo att inredas! Förvaring i garderob.

Badrummet är en tiopoängare! Helkaklat med breda vita kakelplattor på väggar och klinkergolv. Golvvärmen är behaglig och uppskattad. Här finns kommod med handfat, spegelskåp med belysning, toalett, dusch med platsbesparande glasdörr och handdukstork. Tvättmaskin och torktumlare är smart placerade under arbetsbänk. Ovan arbetsbänken finns belysning och förvaringsskåp. Spotlight i tak.

Byggnadsår
2015
Våningsplan
1 av 5. Hiss finns.
Övriga byggnader/utrymmen
Det finns lägenhetsförråd i källaren och cykelparkering beläget i garage. Föreningen har en gemensam övernattningslägenhet med pentry, WC/Dusch och en innergård för umgänge.
Uteplats
Stort inglasat uterum på hela 17 kvm i skyddat söderläge. Lägg därtill 17 kvm förlängd uteplats under bar himmel.
Bilplats
Föreningen tillhör gemensamhetsanläggning där garageplatser hyrs av bostadsrättsföreningen. Separat kö tillämpas. (780 kr/mån). Gratis parkering finns utmed Erik Dahlbergs väg (p-skiva tillämpas)

Energideklaration

Status
Utförd (2018-04-09)
Primärtenergital
78 kWh/m2/år
Energiklass
D
Namn
Riksbyggen Brf Norrgård
Byggnadsår
2015
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769625-6044
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
28 st
TV/bredband
Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 212 kr avseende fiberbredband och kabel-TV från Telia.
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
Föreningen tillhör gemensamhetsanläggning där garageplatser hyrs av bostadsrättsföreningen. Separat kö tillämpas. (780 kr/mån). Gratis parkering finns utmed Erik Dahlbergs väg (p-skiva tillämpas)
Gemensamma utrymmen
Föreningen har en gemensam övernattningslägenhet med pentry, WC/Dusch och en innergård för umgänge. Cykelparkering och lägenhetsförråd.

Ekonomi

Månadsavgift:
3 694 kr/mån. I avgiften ingår värme. 212 kr/mån för obligatoriskt tillägg avseende TV och bredband tillkommer.
Andel i föreningen:
3.25468%
Andel av årsavgift:
3.25466%
Indirekt nettoskuldsättning
761 772 kr
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
400 kr/mån
Vatten/avlopp
200 kr/mån
Summa
600 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]