Strömgatan 10F
Scrolla ner

Strömgatan 10F

2 290 000 kr

Antal rum:
2 rum, varav 1 sovrum
Boarea/biarea:
45.7 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Centralt
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 2 av 2. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
3 262 kr/mån

31 dagar kvar till visning.

21 Augusti
Anmäl dig till visningen via hemsidan eller kontorstid på 0480-420200.
Välkommen hem Det urbana gårdshuset på Strömgatan är ett av de allra nyaste på hela Kvarnholmen. Det är en ynnest att få bo i ett nytt hus på en anrik och central adress. Tänk privilegiet att se vacker, äldre bebyggelse men själv bo i det nybyggda med modern komfort och välförvaltade kvadratmeter. Här bor du löjligt nära allt. Centralstationen (perfekt för dig som pendlar), universitetet (perfekt för dig som studerar), jobbet (perfekt för dig som arbetar) och så vidare. Just det! Hemköp och Mormors bageri. Du bor med krypavstånd till nygräddade bullar, varje morgon. Gymmet har du i grannhuset!
Interiört Interiört imponerar denna lya. Både i längd, bredd och höjd. Generös takhöjd, hög standard och otroligt ljusinsläpp (från såväl fönsterpartierna mot innergården som takfönster mot stjärnorna). Förvänta dig exklusiva materialval såsom enstavsparkett från Kährs, kök från Sentens med påkostad maskinpark och läckra glasväggar. Dessutom har säljarens pedantiska ordning och skötsel satt sina spår, eller rättare sagt inga spår alls. Allt är och upplevs nytt, från topp till tå. Höger till vänster. Ditt badrum är inspirerat av landets mest exklusiva spa-anläggning. Eller det måste det vara, sett till utförandet. Plus i kanten för tvättmaskinen med torkfunktion.

Kök med tillhörande matplats och vardagsrum upplevs som två separat rum trots den delvis öppna planlösningen. Och så var det den väl tilltagna balkongen. Den sträcker sig över hela 12 kvadratmeter och är placerad på hörnan. Balkongen pekar med nosen mot innergården och bjuds på eftermiddags- och kvällssol. Innergården är något alldeles speciellt. Som en dold oas, mitt i city. Omgiven av gröna sedumtak kan du sitta i det mjuka gräset under gullregnsträdet och koppla av.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Strömgatan 10F
Postadress
392 48 Kalmar
Område
Centralt
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
10F-1103
Boarea
45.7 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum
Månadsavgift
3 262 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och förråd.
Pris
2 290 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Med Strömgatan i ryggen knappar vi in koden till träporten. I samma sekund som porten stängs känns det som att stadens puls tystnar. Framför oss väntar en dold oas. Välkommen in till Brf Gesällens innergård.

"Från Kvarnholmens liv och rörelse, viker jag av på en något anonyma gata, går in genom vår träport och möts varje dag av en fantastisk miljö. Innergården är berikad med fantastisk vegetation, läcker utebelysning, gemensamt möblemang och föreningens grill. Här är allt så genomtänkt och urbant. Det är en ynnest att få bo centralt men ändå vid sidan om, på en lugnare adress. Jag har så nära till allt. Mataffär, gym, apotek, stadens butiker, caféer och restaurangen. Centralstationen och universitet ligger inom räckhåll. Vattnet ett stenkast bort. Likaså grönområde att promenera runt."

Gårdshuset med byggår 2021 bjuder på en karaktärsstark exteriör. En trappa upp, längst ut på gaveln väntar denna citytvåa. Dit ska vi.

12 kvadratmeter som ger plats för solen från tidig eftermiddag till solnedgång, så beskrivs din entrébalkong. Här finns gott om plats för loungemöbler och mindre planteringar.

"Lägenheten har stora fönster som vetter mot balkongen och innergården. Här har gränsen mellan inne och ute suddas ut. Allt är så genomtänkt, räcket på balkongen är handsmitt på Öland. Husen på innergården har sedumtak. Utebelysningen till lägenheten är dimbar."

Välkommen in. Allt är nytt och väldigt fräscht. Ta av dig skorna och låt fötterna få möta enstavsparkett från Kährs med underliggande golvvärme. Golvvärmen följer oss i hela bostaden. I anslutning till entrén finns avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor.

Hallen öppnar upp sig mot kök och vardagsrum som på ett naturligt sätt binder samman de många kvadratmeterna. Stora fönsterpartier mot innergården ger rummen ett behagligt ljus. Den öppna och generösa golvytan möjliggör flera olika möbleringar. Den extremt genomtänkta planlösningen har gett var sak sin plats. Här känns det ganska självklart vart soffan ska stå, vart TV:n ska placeras och vart middagsgästerna ska sitta.

Köket (Sentens, kust-serie) är skräddarsytt och anpassat för just detta hem med ambition att förhöja och beakta rummets yta och form. Rena linjer, modernt och tidlöst. Släta luckor färgsatta i ljusgrått och bänkskiva i exklusiv Silestone. Rikligt med ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Gott om förvaring i luckor och lådor. Den maskinella utrustningen består av finns induktionshäll, inbyggd ugn (självrengörande och med ångfunktion), micro, fläkt, kyl/frys samt integrerad diskmaskin. Intill fönstret finns en given matplats.

Badrummet ligger längst in i bostaden. Exklusivt och riktigt modernt. På golvet vilar grått, matt klinkergolv. Vita breda kakelplattor omger badrumsinredningen. Badrummet är utrustat med toalett, handfat med kommod, badrumsskåp, dusch med takdusch och vikbara dörrar samt handdukstork. Lyxigt med egen tvättmaskin. En tvättmaskin med torkfunktion dessutom. I taket finns spotlights och under fötterna golvvärme.

Sovrummet är något alldeles speciellt. Glasväggen som avskiljer rummen ger hemmet en luftigare och mer ombonad känsla. Här finns plats för säng, kontorsdel och förvaring i djupa garderober bakom spegelskjutdörrar. Alternativt slopar du kontorsdelen och njuter av en dubbelsäng. Takfönstret berikar rummet med ljus och bjuder på stjärnhimmel varje natt.

"Från sängen kan jag både se stjärnorna och vattentornet, på en och samma gång. Stjärnorna genom takfönstret och vattentornet från fönsterpartierna i vardagsrummet. Det får man nog ändå säga är lite unikt."

Säljaren avslutar med lite bra-att-ha-information.

"Belysningen till lägenheten styrs via Plejd. Dimbara spotlights i hela bostaden. Takfönstret i sovrummet har en elektrisk mörkläggningsgardin som styrs via fjärrkontroll. Med samma fjärrkontroll öppnar och stänger jag fönstret."

Byggnadsår
2021
Våningsplan
2 av 2. Hiss finns ej.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett rymligt förråd som är placerat i gårdshuset på innergården.
Balkong
Ja
Uteplats
En väl tilltagen balkong som mäter imponerande 12 kvadratmeter. Balkongen är placerad på hörnan med nosen mot eftermiddags- och kvällssolen.
Bilplats
Boendeparkering på Kvarnholmen möjlig.
Namn
Brf Gesällen
Byggnadsår
2021
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769639-2864
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
22 st
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja

Ekonomi

Pris:
2 290 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
3 262 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och förråd.
Andel i föreningen:
4.19%
Andel av årsavgift:
4.19%
Indirekt nettoskuldsättning
504 371 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
350 kr/mån
Summa
350 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]