Jeanssongatan 17
Scrolla ner

Jeanssongatan 17

5 300 000 kr

Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
72 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Varvsholmen
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 4 av 10. Hiss finns.
Månadsavgift:
4 956 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem NYTT ACCEPTERAT PRIS.


Tänk att få kunna bo som du alltid har önskat. Att få vakna till vågornas brus i öronen. Med havet och himmeln som kuliss och där inget stör blicken, tanken eller längtan. Denna smått hisnande känsla är inte begränsad till enbart sommartid, samma inlevelse biter sig kvar oavsett vilken tid på året det än må vara. För som boende på Varvsholmen kan du följa årstidernas växlingar, antingen det gäller spegelblankt vatten, ett hav som protesterar mot höstens första vindar eller som lugnt och stilla lägger sig till ro under vinterns tjocka istäcke. Både ute och inne är havet alltid med. Välkommen till den nordöstra kajen på Varvsholmen, närmare bestämt Jeanssongatan 17.

Nuvarande ägare var först i kön när planritningarna var färdiga och projektet lanserades. Du ges nu möjligheten att få köpa den bostaden som valdes absolut först. Och låt oss vara ärliga, valet var ganska givet. 72 kvadratmeter invändigt och otroliga 203 kvadratmeter utvändigt. Tvåhundratre soldränkta kvadratmeter. Terrassen pekar stolt åt sydväst.

Invändigt är det inga väggar som i onödan skymmer eller stör. Den öppna planlösningen maximerar både ljusinsläpp och utsikt. Kanske viktigast av allt öppnar den också upp för umgänge där man helst samlas. Hemmets hjärta stavas kök i öppen planlösning till sällskapsrum. Rum som är extra utrustade med utsikter som imponerar på de mest bortskämda gästerna. Nuvarande ägare har kostat på bostaden och valt inredningslinjen Golden Forest. Rummens varma toner hämtar sin inspiration från skogens gläntor och solens lugna lek med ljus och mörker. Klassiskt djupa tränyanser i kök och badrum skapar karaktär och atmosfär. Ljusa garderobsdörrar i kontrast till en vacker helplanksparkett ger ditt hem en elegant och tidlös känsla.

Med risk för att ständigt nämna havet så är det just havet som har huvudrollen i detta hem. Huset är byggt utifrån platsen och utifrån sin omgivning, hav så långt ögat kan nå. Din terrass och dina stora panoramafönster likaså. Du är omgiven av havet och det är en speciell känsla. Just den känslan har arkitekterna kapslat in. Från golv till tak. Från kulör till knopp.
Området Samtidigt som du når stadens centrum på några få minuter har du naturen och dess utsikt alldeles utanför fönstret. Brf Fyren ligger precis vid strandpromenaden med fri sikt över sundets skiftande färger, vågrörelser och molnformationer. Nyss nämnda i kombination med sitt strategiska läge gör Varvsholmen till ett av Kalmars mest exklusiva bostadskvarter. Bekvämligheter såsom hiss direkt från markplan samt direkt närhet till bad och båtliv. I avgiften ingår värme, vatten, en parkeringsplats och ett förråd.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Jeanssongatan 17
Postadress
392 51 Kalmar
Område
Varvsholmen
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
1405B
Boarea
72 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Månadsavgift
4 956 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, förråd och parkeringsplats.
Pris
5 300 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

På entréplan ligger husets två genomgående foajéer. Du parkerar bilen utanför huset och via hissen tar vi oss upp till våning fyra.

"Golden Forest passar dig som vill ha ett välkomnande och ombonat hem." Så lät vi beskriva inredningslinjen. Och nu, med facit i hand, ståendes i hallen är det precis så jag skulle beskriva hemmet. Välkomnande och ombonat. Två adjektiv som sällan är framträdande i nyproducerade bostäder.

Dina fötter möter mattslipad terrazzo. Där stengolvet slutar tar en påkostad helplanksparkett vid. Genomgående för bostaden är underliggande golvvärme. Bakom skjutdörrar gömmer sig oanade förvaringsmöjligheter. På väggarna pryder en mjuk, vit ton.

Det första sovrum direkt till vänster, badrummet till höger och rakt fram öppnar sällskapsdel och kök upp sig med access till sovrum nummer två.

En öppen planlösning är en självklar lösning. Du vill nog sitta här varje dag, för utsikten bedårar från morgon till kväll. Himla tur att det är hemmets sällskapsrum jag talar om. Kök och sällskapsrum har givits de bästa av förhållanden. På gaveln med fönster i två väderstreck och en terrass som omfamnar hela rummet. I detta sköna luftrum får du plats med soffgrupp och matmöblemang, oavsett om matbordet är runt eller kantigt. Se bara till att möblera med fokus på utsikten, låt den aldrig skymmas eller störas. Och balkongen. Låt oss prata om terrassen. 203 kvadratmeter. Vågar påstå att detta blir det "rum" du ägnar mest tid i. Du möter solen tidigt för att sedan se den runda husets ena hörna en bit efter lunch. Därefter landar den rakt på terrassen och slutligen rundar den huset och går ned bakom grannhuset. Solen förblir din trogna besökare stora delar av dagen och utsikten, ja den lämnar dig aldrig.

Lyssna på detta: mörk ekfanér med oljad och hårdvaxad yta från danska Reform cph. Mattsvarta handtag samt bänkskivor och stänkskydd i mattslipad kvartskomposit. Varsågod, det är ditt kök. Dolt bakom luckorna hittar du diskmaskin, fläkt och kyl/frys. Givetvis finns också en induktionshäll.

Båda sovrummen stoltserar med fönster mot utsikten och solen. Just utsikten kommer vara en ständig källa till lugn och harmoni, oavsett årstid. Sovrummen håller måttet för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Skjutdörrsgarderoberna är djupa och slukar säsongens alla plagg. Det är bara att fylla på i det oändliga.

Sist men inte minst möts vi av hemmets badrum. På golvet vilar brunsvart terrazzo, likadant som det golv vi fick uppleva i hallen. Stående kakel i vitt på väggar, behaglig golvvärme under fossingarna och spotlights i tak. Badrummet är utrustat med toalett, dusch med glasvägg, handfat med undersittande förvaring och handdukstork. Tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk ovanför gör tvättandet till ett rent nöje.

Byggnadsår
2022
Våningsplan
4 av 10. Hiss finns.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett förråd.
Balkong
Ja
Uteplats
203 kvadratmeter terrass perfekt placerad i söder.
Bilplats
Varje bostad har en parkeringsplats.
Namn
Brf Fyren i Kalmar
Byggnadsår
2022
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769637-7212
Föreningen äger marken?
Ja.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
48 st
TV/bredband
Fiberbredband. Öppet fiber.
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja.
Parkering
Varje bostad har en parkeringsplats.

Ekonomi

Pris:
5 300 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
4 956 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, förråd och parkeringsplats.
Andel i föreningen:
1.8162%
Indirekt nettoskuldsättning
922 121 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
300 kr/mån
Summa
300 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]