Enighetens väg 63

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
82 kvm
Område:
Bergavik
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 1. Hiss finns.
Månadsavgift:
5 235 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem Det är en speciell känsla att möta Enighetens väg. Det röda kvarteret som blivit omåttligt populärt och omtyckt för sin familjära atmosfär. Det bästa gömmer sig bakom de röda husen. Naturen, Kalmarsund och de fina vyerna. Vilket läge! Bad- och båtplats, natur och vackra strövområden blir några av dina närmsta grannar om du bosätter dig här.

Interiört bjuds du på 82 kvm, fördelat på 3 rum och kök. Förvänta dig fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck och en väl genomtänkt planlösning. Det stora dragplåstret är bostadens placering. På ytterkanten, i markplan. Ett bekvämt boende med stora fördelar, däribland två ljuvliga uteplatser. En i väster och en mot innergården. Här finns utrymme för såväl planteringar och utemöblemang. Föreningens innergård ligger med utsikt över havet och badplatser med morgonrocksavstånd.
Föreningen Brf Havsörnen är en aktiv förening med god gemenskap och fina faciliteter. Här finns gästlägenhet, gym och pingisrum. Plus i kanten för elstolpar och hjärtstartare.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Enighetens väg 63
Postadress
393 59 Kalmar
Område
Bergavik
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
38
Boarea
82 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Månadsavgift
5 235 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, bredband och grundutbud tv.
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Denna trerummare ligger i markplan, på södra sidan av det omåttligt populära kvarteret på Enighetens väg. Vi passerar föreningens innergård och via trapphuset når vi entrén. Välkommen in! Innanför dörren möts du av en ljus hall. Från hallen når vi hemmets samtliga rum. Ta ett par steg in och häng av dina ytterkläder och sparka av dina skor. Förvaring i två garderober.

Direkt till vänster från hallen ligger det första av två sovrum. Rummet är väl tilltaget och ger plats för dubbelsäng, extra förvaringsmöbel samt nattduksbord. Har du mycket kläder? Perfekt! Här finns en klädkammare som slukar säsongens alla plagg. Vägg i vägg finner vi sovrum nummer två som även det är mycket rymligt och lämpar sig utmärkt som kontor, gäst- eller barnrum.

Vi tar oss vidare till köket som är beläget mitt emot, på andra sidan hallen. Här var det ljust! En obruten fönsterrad med utsikt mot innergården är placerad intill matplatsen vilket skänker rummet ett otroligt fint ljusinsläpp. Köket bjuder på vita luckor. Den maskinella utrustningen består av spis, kyl och frys. Flera lådor och skåp ger dig gott om förvaringsutrymme.

Från köket och hallen nås sällskapsrummet. Fönster på två håll och fina utblickar. I rummet finns plats för både soffgrupp och matsalsbord. Härifrån nås även de härliga uteplatserna med utsikt över intilliggande grönska och föreningens innergård.

Badrummet är rymligt. Här finns toalett, handfat, handdukstork och dusch. Bekvämt med egen tvättmaskin. Dessutom finns tvättho med avlastningsyta. Fönstret gör det lätt att vädra.

Byggnadsår
1991
Våningsplan
1. Hiss finns.
Övriga byggnader/utrymmen
Till lägenheten hör ett förråd i separat förrådslänga i nära anslutning till bostaden.

I föreningen finns övernattningslägenhet, samlingslokal, gym, grillplatser, tvättstuga, pingisrum, egen brygga samt båtplats (mot avgift). Lekplatser, boulebana, basketplan.
Uteplats
En stor och härlig baksida med såväl stensatt uteplats som gräsyta. Naturen är din närmaste granne. Här njuter du av sol stora delar av dagen.

På husets framsida finns plats för mindre möblemang.
Bilplats
Föreningen har 110 parkeringsplatser, vissa under tak och vissa med el. Carport kan hyras för cirka 200 kr/månad och parkeringsplats för 95 kr/månad.
Laddning av elbilar finns.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-02-03)
Primärtenergital
135 kWh/m2/år
Energiklass
E
Namn
Brf Havsörnen
Om föreningen
Byggår 1991
Ombildad 2007

Föreningens hus är uppdelade i 6 gårdar.
Byggnadsår
1991
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769614-4166
Föreningens ekonomi
För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta mäklaren för kontaktinfo.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
107 st
TV/bredband
Tv via Telenor, grundutbud ingår i avgiften. Fiber via Telenor 100/100 Mbit/s, ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Nej
Renoveringar
2021 Nya fönster i samtliga bostäder (vändbara treglasfönster med trä på insida och aluminium på utsida).
2021 Ommålade fasader.
Gårdsplats
Mycket härligt område med bl a planteringar, lekplatser, stora grönområden, grillplats, boulebana och basketplan.
Parkering
Föreningen har 110 parkeringsplatser, vissa under tak och vissa med el. Carport kan hyras för cirka 200 kr/månad och parkeringsplats för 95 kr/månad.
Laddning av elbilar finns.
Gemensamma utrymmen
I föreningen finns tillgång till pingisrum, gym, gästlägenhet, samlingslokal och grovtvättstuga.

Ekonomi

Månadsavgift:
5 235 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, bredband och grundutbud tv.
Andel i föreningen:
0.869%
Andel av årsavgift:
0.96712%
Indirekt nettoskuldsättning
383 531 kr
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
350 kr/mån
Summa
350 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]