Wernskjöldsgatan 9A
Scrolla ner

Wernskjöldsgatan 9A

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
93 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Centralt
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 2 av 2. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
5 215 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem Centralt belägen, i ett av stadens äldre kvarter, ligger denna bostad med hög standard. Om du som många andra vill bo centralt men inte "mitt i smeten" får du här det bästa av två världar. På Wernskjöldsgatan 9A har du lika nära till lugnet på natursköna Lindö som till stadskärnans utbud av restauranger, shopping och nöje! Det här är ett boende för dig som söker det genuina, unika och charmiga.

Från bostaden har du utsikt över Malmfjärden, Ölandsbron, Fredriksskans och intilliggande, charmig bebyggelse. Det är något alldeles speciellt med ett så centralt läge som fortfarande kan ge en känsla av lugn och harmoni. Föreningens gemensamma trädgård är privat och alldeles ljuvlig. Stor gräsyta med plats för lek, grill och umgänge. Utemöblemanget i paviljongen nyttjas gemensamt och solen gör dig sällskap i stort sett hela dagen. När du vill vara lite för dig själv njuter du istället av tillgången till din alldeles egen balkong. En balkong som blir ett med köket. Öppna upp dubbeldörrarna och släpp in ljus och värme.

Denna ytterst välplanerade bostad disponerar cirka 93 kvadratmeter. Generös golvyta, tidstypiska inslag såsom snedtak, takkupor, vinklar och vrår. Fönster i två väderstreck och genomgående trägolv. Samtliga väggar i bostaden är nymålade. Köket är välutrustat och ger plats för det stora sällskapet, vardagsrum med utblickar över Fredriksskans och två sovrum, båda i bra storlek. Badrummet är helkaklat och utrustat med kombinerad tvätt/tork.
Föreningen Bostadsrättsföreningen är välskött och extremt lågt belånad - unikt och betryggande.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Wernskjöldsgatan 9A
Postadress
392 49 Kalmar
Område
Centralt
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
W9A1201
Boarea
93 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Månadsavgift
5 215 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Knappa in portkoden, passera grinden och tar därefter entrén till höger. Tryggt och säkert. Högst upp i huset ligger denna pärla. Välkommen till ett boende utöver det vanliga. Redan första klivet in bjuder på överraskning. Säsongens jacka hänger du av precis innanför dörren där det även finns plats för dina sneakers och sandaler. Vi tar nu trätrappan upp till själva våningen. Häftigt att bostaden ligger ytterligare en våning upp. Ger en känsla av trygghet men också bekvämlighet. Att få slippa stök från trapphuset och inte ha någon över eller bredvid sig. Pampiga fönsterpartier i två väderstreck sprider dagsljuset i hela bostaden. Den öppna ytan breder ut sig över många kvadratmeter.

Lägenhetens nav, vardagsrummet med parkettgolv och synliga takbjälkar som skänker charm och hemtrevnad. Här möblerar du enkelt för umgänge. Gott om plats för soffa och TV. Rummet omges av nymålade väggar. Full takhöjd med inslag av snedtak och spännande vinklar.

Från sällskapsrummet, till höger, ligger hemmets två sovrum. Det stora sovrummet vetter mot husets framsida och bjuder på fina utblickar. Härifrån ser vi Fredriksskans och omgivande bebyggelser. Likt sällskapsrummet, möts vi här av takbjälkar, vinklar och vrår. I rummet får du plats med dubbelsäng och tillhörande nattduksbord. Förvaring i tre garderober. Vägg i vägg med nyss nämnda rum, ligger hemmets kontor, gäst- eller barnrum. Ja, vad du väljer att kalla det är upp till dig. Ytan möjliggör flera olika möbleringar. Fönster som vetter mot föreningens lummiga innergård och förvaring i två garderober.

Från hemmets ena ände till den andra - det hemtrevliga köket! Här gör sig villakänslan påmind. Trädgården i blickfånget, generösa förvarings- och arbetsytor samt tilltagen golvyta. Här finns matplats för det stora sällskapet och gott om svängrum för kocken. Den maskinella utrustningen består av spis, kyl/frys, fläkt och diskmaskin. Två skafferi, ja, du läste rätt, två rymliga skafferi finns till ditt förfogande. Från köket, via dubbeldörrar i glas tar vi klivet ut på balkongen. Ljumma sommarkvällar spenderas bäst här.

Badrummet är helkaklat och smakfullt inrett. Vitt kakel på väggar och grått klinkergolv med underliggande golvvärme. Här finns duschkabin, toalett, handfat med undersittande förvaring och spegel med belysning. Fönstret släpper in riktigt med ljus och tvättmaskin med torkfunktion underlättar vardagen!

Byggnadsår
1934
Våningsplan
2 av 2. Hiss finns ej.
Renovering
2022
- Samtliga väggar nymålade.
- Trätrappan slipad och oljad.
- Bänkskiva slipad och oljad.

2009
- Nytt badrum.
- Nytt kök.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett förråd. Tvättstuga finns.
Balkong
Ja
Uteplats
Via dubbeldörrar tar du klivet ut på din alldeles egen balkong. Charmiga utblickar över takåsar och föreningens ljuvliga trädgård. Här njuter du av eftermiddags- och kvällssol.

Föreningens gemensamma trädgård är privat och lummig. Njut av en stor gräsyta, plats för utemöblemang, grillkvällar och avkopplande stunder i en solstol.
Bilplats
Parkering utmed kringliggande gator. Möjlighet till boendeparkering.

Energideklaration

Status
Utförd (2021-10-27)
Primärtenergital
84 kWh/m2/år
Energiklass
D
Namn
Brf Kalmar Hajen 2
Om föreningen
Byggår 1934
Ombildning 2009

1984-85 utfördes en genomgripande renovering i huset gällande VA, el, stammar. fönster, isolering, tak, takkupor beklädda med plåt m.m.
2008-09 har man renoverat trapphus, källarutrymmen samt lägenheter.
2015 Gick man över en del av föreningens fönster
2016 Under sommaren byttes merparten av tvättstugans utrustning ut.
2016 OKV har utförts.
2019 Fönsterrenovering.
Byggnadsår
1934
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769619-7198
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
8 st
TV/bredband
Bredband.
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
Parkering utmed kringliggande gator. Fråga mäklaren för mer information.
Gemensamma utrymmen
Det finns källarförråd och tvättstuga.

Ekonomi

Månadsavgift:
5 215 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Andel i föreningen:
16.34432%
Andel av årsavgift:
16.52272%
Indirekt nettoskuldsättning
99 291 kr
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
350 kr/mån
Summa
350 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]