Norra hamnplan 3B

2 750 000 kr

Antal rum:
3 rum, varav 1 sovrum
Boarea/biarea:
103 kvm
Kommun/Område:
Mörbylånga / Färjestaden
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift:
4 386 kr/mån

Visning idag.

27 September
Anmäl dig till visningen via hemsidan eller kontorstid på 0480-420200.
Välkommen hem På Norra Hamnplan 3B, i praktiskt bostadsrättsradhus i två plan, bor du med en spektakulär panoramavy och med havets skådespel i blickfånget. Här finns nu möjlighet att förvärva ett boende utöver det vanliga. Ett boende för dig som ställer höga krav både vad det gäller läge och utsikt.

Välkommen att bosätta dig på första parkett inför vågornas kluckande och havets brus. Här blir du granne med Färjestadens trevliga småbåtshamn och centrum, populära restauranger och caféer, fin och långgrund badplats samt vårt vackra Kalmarsund.

Ditt boende förgylls med tre uteplatser. En delvis stensatt trädgård, en altan och en balkong. De två sistnämnda med havsutsikt. På entrésidan har du en egen liten oas med stensättningar och planteringar. Din balkong och altan bjuder på bedårande utsikt och sol stora delar av dagen.

Bostaden disponerar ca 103 kvm med kök från Ballingslöv, helkaklat badrum och sällskapsrum med slående utblickar över Kalmarsund i entréplan. På andra våningen hittar du ytterligare ett helkaklat badrum och två välplanerade rum, varav det ena med fördel kan göras om till två. Till huset hör en garageplats (500 kr/mån) och tillhörande förråd finns.
Område Attraktivt läge på Norra Hamnplan med gångavstånd till Ölands köpstad med stort utbud av butiker och service samt flertalet restauranger och fik. Du bor bara ca 15 minuter från Kalmar och på sommarmånaderna kan du dessutom ta Dessi över sundet! Det här är en bostad för dig som söker något med medelhavskänsla och värdesätter närheten till havet!

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Norra hamnplan 3B
Postadress
386 31 Färjestaden
Område
Färjestaden
Kommun
Mörbylånga
Lgh.nr
C 11
Boarea
103 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
3 rum och kök, varav 1–2 sovrum
Månadsavgift
4 386 kr/mån. I avgiften ingår bredband och tv. Garageplats tillkommer med 500 kr/mån.
Pris
2 750 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Det är verkligen en speciell, fin och lugn känsla som vi möts av när vi kommer till området vid Norra Hamnplan. Med ett fantastiskt läge intill Kalmarsund och Färjestadens båthamn hittar vi detta bostadsrättsradhus i två plan.

Vi öppnar upp grinden som välkomnar oss in till bostadens första uteplats. Delvis stensatt och med plats för planteringar.

Stig in! Hallen är ljus och välkomnande. Redan härifrån skymtas sundet. Den första av många utblickar över det skimrande vattnet. Här finns plats för avhängning av ytterkläder och skor. Fötterna placeras på slitstarkt klinkergolv. Där klinkergolvet slutar tar ett fint parkettgolv vid. Likadana golv löper enhetligt vidare i hela bostaden. I anslutning till hallen ligger ett mindre förråd.

Köket ligger till höger om hallen. Villakänslan gör sig påmind med trädgården precis utanför fönstret. Skåpinredning från Ballingslöv med goda förvarings- och arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av kyl, frys, häll, inbyggd ugn, fläkt samt diskmaskin. Köket är rymligt och ger plats för matmöblemang.

Det helkaklade badrummet på entréplan är fräscht och rymligt. Här finns dusch med glasväggar, toalett, handdukstork och tvättställ med underliggande förvaring. Behagligt med golvvärme. Egen tvättmaskin och torktumlare - vardagslivets räddning!

Från hallen öppnar sällskapsrummet upp sig. Vyn över småbåtshamnen är pricken över i:et! Addera soffgrupp och ditt allra bästa sällskap för att njuta av havets skådespel från första parkett. Från sällskapsrummet når vi altanen, välplacerad under tak i soligt läge.

En trappa leder oss upp till våning två. Här möts vi av ett sovrum, ett allrum och ytterligare ett badrum. Sovrummet ligger till höger om trappan. Här finns plats för dubbelsäng och nattduksbord. Förvaring bakom skjutdörrar i spegelglas.

I allrummet, som ligger till vänster om trappan samsas många kvadratmeter om uppmärksamheten. Behöver du ytterligare ett sovrum? eller kanske två sovrum? här finns möjligheten! Att skapa två rum klarar du även om du är född med tummen mitt i hand. Utsikten är, som tidigare nämnt, helt magisk! Tänk att få vakna till denna utsikt varje morgon! Härifrån når du hemmets otroliga balkong. Vänd mot utsikt och sol!

Från ovanvåningens hall når vi hemmets andra badrum. Helkaklat i neutrala färger. Badrummet är utrustat med badkar, handfat med undersittande förvaring och handdukstork. Behagligt med golvvärme.

Byggnadsår
2007
Uppvärmning
Fjärrvärme
Övriga byggnader/utrymmen
Det finns garage, förråd samt cykelförråd.
Balkong
Ja
Uteplats
På husets framsida har du din egna mysiga gård med stensättningar och planteringar. Från vardagsrummet i entréplan finns en uteplats med trätrall i söderläge med utsikt över hamnen och sundet.

På andra våningen finns en balkong med sol stora delar av dagen. Utsikten finns där 24 timmar om dygnet!
Bilplats
Garageplats tillhör bostaden (500 kr/mån). Om man inte själv önskar nyttja denna får den hyras ut.
Namn
Hamnpiren i Färjestaden
Om föreningen
Byggår 2007
Byggnadsår
2007
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769613-3342
Föreningens ekonomi
För information om föreningens ekonomi, se årsredovisning.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
19 st
TV/bredband
Grundutbud av TV-kanaler ingår i månadsavgiften. Leverantör Telia. I avgiften ingår fiberbredband från Telia.
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
Garageplats tillhör bostaden (500 kr/mån). Om man inte själv önskar nyttja denna får den hyras ut.

Ekonomi

Pris:
2 750 000 kr
Månadsavgift:
4 386 kr/mån. I avgiften ingår bredband och tv. Garageplats tillkommer med 500 kr/mån.
Andel i föreningen:
4.831%
Andel av årsavgift:
4.85%
Indirekt nettoskuldsättning
748 126 kr
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Uppvärmning
900 kr/mån
Hushållsel
500 kr/mån
Vatten/avlopp
300 kr/mån
Summa
1 700 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]