Salamandergatan 23B

1 550 000 kr

Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
72 kvm
Kommun/Område:
Mörbylånga / Färjestaden
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 1 av 2. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
5 174 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem Redan när du svänger in till kvarteret känner du lugnet och harmonin. Med skogen och åkern precis utanför. Välkommen till ett nybyggt hem på Salamandergatan 23B.

Ditt nya bostadsområde har inspirerats av det öländska landskapet och den lokala byggnadstraditionen. Husen är byggda i två våningar med behandlade träpaneler och en trygg gemensam innergård. Mindre än 3 km sydost från brofästet och med fastlandet en kvart bort.

Föreställ dig fördelen att få bo i markplan med en baksida som bjuder på en väl tilltagen träaltan och en mysig grästäppa med nosen mot morgon- och förmiddagssolen. På framsidan är du berikad med en uteplats som bjuder på eftermiddags- och kvällssol. Interiört snålas det inte. 72 kvadratmeter fördelas på tre rum och kök. Planlösningen kommer du falla för direkt. Kök och vardagsrum i öppen planlösning. Två rymliga sovrum och ett stort, delvis kaklat badrum utrustat med tvättmaskin. En klädkammare invändigt och ett förråd utvändigt. Självklart kommer fötterna möta parkettgolv och väggarna är klädda i ljusa kulörer.
Område och omgivning I lugna och natursköna kvarter bor du tryggt med närhet till lekplatser, fotbollsplaner och Färjehallen. Med kort promenad når du havet med badplatser, vårdcentral, förskola/skola och affär. Goda kommunikationsmöjligheter in till centrala Färjestaden och Kalmar. Apropå Kalmar, du når staden på ungefär en kvart.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Salamandergatan 23B
Postadress
386 34 Färjestaden
Område
Färjestaden
Kommun
Mörbylånga
Lgh.nr
D31R
Boarea
72 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Månadsavgift
5 174 kr/mån. I månadsavgiften ingår uppvärmning, kallvatten, avfallshantering samt en parkeringsplats och ett oisolerat förråd utomhus.
Pris
1 550 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Välkommen till Bokloks nya kvarter, Gläntan. Med bestämda kliv rör vi oss mot marklägenheten, med entrén placerad mot eftermiddags- och kvällssolen. På framsidan finns det gott om plats för ett mindre möblemang.

Första intrycket är allt! Redan när vi tagit klivet in i hallen får vi en härlig känsla. Nytt, fräscht och tilltalande. En annan känsla är hemtrevligt. En känsla som inte är helt självklar i ett nyproducerat hem. En stor eloge till nuvarande ägare som lyckats. Noggrann eftertanke har varit receptet för detta hem.

Fötterna har vi hunnit placera på parkettgolv. Likadana golv möter oss i samtliga rum. Innan vi påbörjar rundvandringen vill jag informera dig om att allt är nytt och pedantskött. Så häng av dig jacka, sparka av dig skorna och känn dig som hemma. I hallen finns förvaring i en garderob. Det finns dessutom en rymlig klädkammare i direkt anslutning till entrén.

Badrummet ligger rakt fram från hallen. Helkaklade väggar och våtrumsmatta på golvet. Smakfulla färg- och materialval. Badrummet är utrustat med toalett, dusch med glasvägg och handfat. Bekvämt med tvättmaskin och förberett för torktumlare.

Hallen leder oss vidare in till bostadens sällskapsdelar, närmare bestämt köket som ligger med en modern, öppen planlösning mot vardagsrummet.

Köket bjuder på vita, släta luckor och ljusgråa bänkskivor. Förvänta dig goda förvarings- och arbetsytor. För de som inte lagar mat erbjuds sittplats vid matbordet som placerar sig perfekt mellan kockens station och soffan. Här kombinerar du umgänge och matlagning. Köket erbjuder allt du kan tänkas behöva. Induktionshäll, inbyggnadsugn, fläkt, diskmaskin och kyl/frys. Köket är verkligen modernt och stilrent!

I sällskapsdelen samsas många kvadratmeter om uppmärksamheten! I rummet finns plats för soffa, elektronik, hyllor och ditt favoritsällskap. Härifrån når du bostadens andra uteplats som tittar mot föreningens innergård.

Från de ljusa sällskapsdelarna tar vi klivet in till bostadens två sovrum. Rummen är i perfekt storlek med plats för säng, nattduksbord och byrå. Förvaring i två garderober. Det ena rummet vetter mot baksidan och det andra mot framsidan.

Byggnadsår
2022
Våningsplan
1 av 2. Hiss finns ej.
Övriga byggnader/utrymmen
Till lägenheten hör ett kallförråd.
Bilplats
En parkeringsplats tillhör bostaden.

Energideklaration

Status
Utförd (2022-06-27)
Primärtenergital
40 kWh/m2/år
Energiklass
B
Namn
Brf Boklok Gläntan
Byggnadsår
2022
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769639-0611

Ekonomi

Pris:
1 550 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
5 174 kr/mån. I månadsavgiften ingår uppvärmning, kallvatten, avfallshantering samt en parkeringsplats och ett oisolerat förråd utomhus.
Andel i föreningen:
3.18%
Andel av årsavgift:
3.18%
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
400 kr/mån
Vatten/avlopp
100 kr/mån
Summa
500 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]