Vegagatan 7

6 490 000 kr

Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
140 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Bremerlyckan
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 2 av 4. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
6 385 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Ett av Kalmars mest exklusiva hem
Det har alltid känts olustigt att använda ordet ”paradvåning” i Kalmar. Ett avlägset uttryck som aldrig riktigt platsat i vår lilla stad. Men så kom Vegagatan 7. Ett hem som nu fått liv igen. Nyligen uppmätt till fantastiska 140 kvm fördelat på tre rum och kök i en av få pampiga, sekelskiftesfastigheter i Kalmar. Välkommen till en paradvåning du aldrig fått uppleva förut.

Det här är en bostad som väcker beundran och begär. En beundran för säljarens känsla och varsamhet vid dess totala återuppbyggnad. Och ett begär för dess fina hantverk och påkostade materialval. Att bostaden blivit väl omhändertagen undgår ingen. Här har ingen renovering gått överstyr. Fokuset har alltid legat på hemmets hjärta och själ samtidigt som nutiden fått spela en biroll. Rum har kastats om för att tillgodose och optimera de stora volymerna. Trots att huset som bostaden ligger i har en historia som sträcker sig ända tillbaka till 1910 har prioriteringarna inte förändrats. De klassiskt representativa sällskapsrummet, de paranta fönsterpartierna och den generösa takhöjden. Allt finns kvar, fint bevarat.

Bostaden har ett onekligen avundsvärt läge med blickarna mot Bremerlyckans vackra bebyggelse och föreningens lugna innergård i väster. Du lever ostört utan insyn, förutom när solljuset stjäl uppmärksamheten. Få förunnat är dina alldeles egna balkonger, placerade i varsitt väderstreck.
Föreningen Föreningen är stabil, välmående och extremt lågt belånad. Föreningens övernattningslägenhet är högt uppskattad och perfekt när du har övernattande gäster på besök. Du bor med direkt närhet till centrum, stadsparken, Kalmar slott och havet. I kvarteret finns en välsorterad matbutik.

Äntligen har Kalmar fått sig en paradvåning och tänk att dörren står på glänt för dig.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Vegagatan 7
Postadress
392 33 Kalmar
Område
Bremerlyckan
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
124
Boarea
140 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Månadsavgift
6 385 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg på 264 kr avseende kabel-tv och fiberbredband.
Pris
6 490 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Ibland är det svårt att sätta ord på känslor och precis så är det här. Lova mig. Att du tar dig tiden, och tittar noga på hemmets alla detaljer där inget lämnats åt slumpen eller låtit sig påverkas av stress och press. Här lever det genuina och solida i symbios med nutidens goda.

Innan vi tar klivet in vill jag ge dig lite ”bra att ha”-information. Under 2023 skedde en total renovering av bostaden. All el och VVS blev utbytt. I stort sett allt är restaurerat, nybyggt och platsbyggt av hantverkare som kan sin sak.

Väl inne i bostaden blir du förtrollad över allt hemmet har att erbjuda. Som i hallen. Din blick studsar från den nyslipade och inoljade fiskbensparketten till den generösa takhöjden som mäter + 3 meter. Du uppmärksammar de höga golvsocklarna, de rundade väggarna, den smakfulla färgsättningen och den inbyggda belysningen. Allt detta kommer följa dig genom hela rundturen, rum för rum.

Hallen är möblerbar med fin öppning mot hemmets alla rum och med utgång till en av två balkonger. I hallen finns dessutom platsbyggda garderober, hyllor och en sittbänk.

Låt oss ta till vänster i hallen in till hemmets uppenbara samlingspunkt. Tre fantastiska rum i fil likt en klassisk våning. Det är precis nu som du vänder huvudet mot din käraste, ler försiktigt och nickar instämmande. Längs med både kort- och långsidan sträcker sig höga fönsterpartier som tillåter solen sprida sitt ljus över det vackra golvet.

I sällskapsrummet lever du helt ostört. Ett väl tilltaget och ljust rum med rundat burspråk och platsbyggda bokhyllor. Den vackra eldstaden är något alldeles speciellt. Stenen sägs komma från Öland. Eldstaden fungerar men på rekommendation av föreningen bör den inte användas i dagsläge. Ljuset tränger in i vartenda litet hörn. Och titta gärna riktigt noga. Snabbt upptäcker du att snickerierna ser alldeles för nya ut för att ha över 100 år bakom sig. De är handmålade och varsamt restaurerade. Elementskydden är skräddarsydda för just detta hem. Från sällskapsrummet når vi hemmets andra balkong, placerad till fördel för eftermiddagssolen.

Via vackra pardörrar i original möter vi köket. Oj vilket kök... Jag får lov att upprepa mig. Vissa känslor går inte att sätta ord på. Känn in. Här har det lagts särskild vikt på placering, utformning och trivsel.

Det platsbyggda köket från Vicklebykök har med en medveten kraft tagit plats i rummet. Efter mycket möda och slit, flytt av rum och ledningar, fick nuvarande ägare till exakt den känsla som eftersträvats. Att köket alltid haft sin plats just här.

Luckor i rökbetsad ek och bänkskivor I kalksten. Vitvaror från Siemens. I ett stort kök, som i den här våningen, kan man unna sig en rejäl köksö som bjuder in till matlagning och sociala middagar. Den infälld induktionshäll med inbyggd kolfilterfläkt syns knappt i den vackra kalkstenen. I övrigt kan du förvänta dig en integrerad kyl och frys samt en integrerad diskmaskin. Även ugnen är inbyggd. Och självklart livets goda - en vinkyl och en värmelåda, båda från Electrolux. Förvaring i stora volymer och massiva material. Lekfulla, rundade linjer och ränder som skapar intryck utan att frånta rummet charm. Det är här allt strålar samman. Ps. Du kommer älska det höga vitrinskåpet och det djupa skafferiet.

Från inramade salonger till välplanerade sovrum. Sängkammaren är planerad och placerad längst in i bostaden. Här sover du mot lugna Frejagatan och med fin utsikt över de ståtliga fastigheterna. En generös golvyta, en delvis öppen (och rejäl) walk-in-closet med platsbyggda förvaringslösningar. Uppmärksamma gärna de måttanpassade och skräddarsydda elementskydden och de rundade väggarna, charm i överflöd.

Det andra sovrummet ligger med fönster mot innergården. Platsbyggda förvaringslösningar i garderober, lekfulla kulörer samt vacker fiskbensparkett.

Hemmets badrum har expanderats och maximerats. Här finns allt du kan förvänta dig av ett nytt, over-the-top-badrum. Stora kakelplattor på väggar och golv för att ge en tuffare känsla. Detta kombinerat med tak i ribbad ek. Behaglig golvvärme, två handdukstorkar, vägghängd WC och två (ja, du läste rätt) två inbyggda duschar. Inredningen kommer från Vicklebykök och stenskivan är i kalksten. Plus i kanten för tvättavdelningen med en kombinerad tvätt och tork.

I anslutning till entrén finns även en totalrenoverad gästtoalett klädd i marmor.

Byggnadsår
1910
Våningsplan
2 av 4. Hiss finns ej.
Renovering
Renoveringar 2023:
Plejd-system i hela lägenheten.
Nydragen el i hela lägenheten.
Svarta Renova lampknappar i hela lägenheten.

Slipat och oljat fiskbensparkett i samtliga rum.

Totalrenovering av badrum:
Genomgående 60x120 kakelplattor.
Två inbyggnadsduschar från Tapwell.
Ekribbar i taket.
Kommod i rökbetsad ek från Vicklebykök.
Inbyggnadsblandare över handfat från Tapwell.
Bänkskiva i kalksten ( kommod och tvättbänk)
Kombinerad tvätt/torkmaskin.
Överskåp i rökbetsad ek över tvättbänken.
Två st handukstorkar från Tapwell.
Vägghängd toalett.
Vattenburen golvvärme.

Barnrum:
Platsbyggd dubbelgarderob
Tre-fas lampskena i tak.
Platsbyggt elementskydd.

Master bedroom:
Platsbyggt elementskydd.
Platsbyggda garderober med tre-fas lampskena i walk-in-closet.

Kök:
Platsbyggt kök av Vicklebykök.
Köksö i rökbetsad ek.
Vitrinskåp i rökbetsad ek med ledlist i.
Vinställ med ledlist.
Alla lådor i skåpen är i rökbetsad ek.
Stort skafferi i rökbetsad ek med ledlist i Jura Grey.
Bänkskivor i kalksten.
Köksblandare från Tapwell.
Tre-fas takskena.
Häll med kolfilterfläkt.
Vinkyl från Electrolux.
Värmelåda från Electrolux.
Push kyl och frys från Siemens.
Push diskmaskin från Siemens.

Vardagsrum:
Platsbyggd bokhylla.
Platsbyggda elementskydd.

Gästtoalett:
Marmor i fiskbensmönster på golv.
Marmor på vägg 120 cm upp.
Vägghängd toalett.
Blandare från Tapwell i mässing.

Hall:
Tre garderober.
Platsbyggda hyllor och bänk.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett stort förråd. Tvättstuga i huset och cykelförråd på innergården. I föreningen finns övernattningslägenhet.
Balkong
Ja
Uteplats
Två vackra smidesbalkonger. Den ena med fina utblickar ut över Frejagatan och eftermiddagssolen. Den andra vetter mot den lugna innergården och möter morgonljuset.
Bilplats
Parkering utmed kringliggande gator. Möjlighet till boendeparkering.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-12-15)
Primärtenergital
147 kWh/m2/år
Energiklass
E
Namn
Brf Furan 4
Om föreningen
Föreningen bildades 2009. Huset byggdes 1910
Byggnadsår
1910
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769619-4187
Föreningens ekonomi
Solid ekonomi i föreningen. Föreningen har en egen hemsida som du finner på www.furan4.se
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
38 st
TV/bredband
Tv via Bredbandsbolaget, grundutbud ingår i det obligatoriska tillägget. Bredband via Bredbandsbolaget ingår i det obligatoriska tillägget.
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja

Ekonomi

Pris:
6 490 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
6 385 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg på 264 kr avseende kabel-tv och fiberbredband.
Andel i föreningen:
3.81239%
Andel av årsavgift:
3.74523%
Indirekt nettoskuldsättning
105 570 kr
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
350 kr/mån
Summa
350 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]