Jeanssongatan 17
Scrolla ner

Jeanssongatan 17

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
117 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Varvsholmen
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 9 av 10. Hiss finns.
Månadsavgift:
6 988 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Granne med hav och himmel Förvänta dig en oöverträffad utsikt över vidsträckt vatten som ständigt förändras efter vädrets makter. Föreställ dig en spegelblank yta, ett hav som protesterar mot höstens första vindar eller som lugnt och stilla lägger sig till ro under vinterns tjocka istäcke. Dröm dig bort till sommaren och visualisera hur du drar på dig morgonrocken, hoppar i tofflorna och tar hissen ner till badbryggan som ligger oförskämt nära.

Jag presenterar stolt Jeanssongatan 17 som efter mycket högt ställda krav på utförande och material stod klar 2022. 117 kvadratmeter på våning 9. Du läste rätt, våning nio.

Du som länge drömt om ett centralt boende vet att listan över kriterier snabbt får minimeras och omvärderas. Inte denna gång! Med genomgående smakfulla materialval och en tilltalade planlösning är detta ett hem för den kräsne köparen. Denna tilltagna trerummare (eller potentiella fyra) bjuder på öppna och sociala ytor. Ett helkaklat badrum med tvättavdelning och ett duschrum med direkt access från det stora sovrummet. Ditt kök är påkostat och vetter mot vardagsrummet. Du har en hörnbalkong och en rejäl balkong med utgång från sovrummet. Båda balkongerna har nosen mot havet, Öland och Kvarnholmen. Möjlighet till inglasning finns. Solen gör dig sällskap från soluppgång till middagstid.

Med risk för att ständigt nämna havet så är det just havet som har huvudrollen i detta hem. Huset är byggt utifrån platsen och utifrån sin omgivning, hav så långt ögat kan nå. Du är omgiven av havet och det är en speciell känsla. Just den känslan har arkitekterna kapslat in. Från golv till tak. Från kulör till knopp.
Området Samtidigt som du når stadens centrum på några få minuter har du naturen och dess utsikt alldeles utanför fönstret. Brf Fyren ligger precis vid strandpromenaden med fri sikt över sundets skiftande färger, vågrörelser och molnformationer. Nyss nämnda i kombination med sitt strategiska läge gör Varvsholmen till ett av Kalmars mest exklusiva bostadskvarter. Bekvämligheter såsom hiss direkt från markplan samt direkt närhet till bad och båtliv. I avgiften ingår värme, vatten, en parkeringsplats under byggnaden och ett förråd.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Jeanssongatan 17
Postadress
392 51 Kalmar
Område
Varvsholmen
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
1902B
Boarea
117 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Månadsavgift
6 988 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, förråd och parkeringsplats under byggnaden.
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

På entréplan ligger husets två genomgående foajéer. Du parkerar bilen under huset och via hissen tar vi oss upp till våning nio.

"Mjuka färgtoner och varma inslag av naturmaterial får ditt hem att kännas avslappnat, luftigt och harmoniskt." Så lät vi beskriva inredningslinjen Silver Cloud. Och nu, med facit i hand, ståendes i hallen är det precis så jag skulle beskriva hemmet. Luftigt och harmoniskt. Två adjektiv som sällan är framträdande i nyproducerade bostäder.

I hallen sätter du fötterna på mattslipad, grå kalksten. Där stengolvet slutar tar ett påkostat parkettgolv vid. Ett otroligt golv i holländskt mönster. Likadana golv löper sedan enhetligt vidare i hela bostaden. Genomgående för hemmet är behaglig golvvärme och sober färgsättning på väggarna. I hallen finns plats för avhängning av ytterkläder och skor i skjutdörrsgarderob. Spotlights i tak.

En öppen planlösning är en självklar lösning. Här vill du sitta varje dag, för utsikten bedårar från morgon till kväll. Himla tur att det är hemmets sällskapsdel jag talar om. Kök och sällskapsrum har givits de bästa av förhållanden. På gaveln med fönster i två väderstreck och en balkong som omfamnar hela rummet. I detta sköna luftrum får du plats med soffgrupp och matmöblemang, oavsett om matbordet är runt eller kantigt. Se bara till att möblera med fokus på utsikten, låt den aldrig skymmas eller störas. Och balkongen. Låt oss prata om balkongen. Vågar påstå att detta blir det "rum" du ägnar mest tid i. Du möter solen först av alla och ser den stiga bakom Öland för att sedan runda husets ena hörna en bit efter lunch och placera sig perfekt på södersidan. Solen förblir din trogna besökare och utsikten, ja den lämnar dig aldrig.

I köket möts vi av stilsäker inredning från danska Reform cph med materialval som slår det mesta. Vad sägs om gråbeige skåpinredning och bänkskivor i mattslipad, mörk kvartskomposit? Den fina utskärningen i kanten på skåpen bildar ett spännande geometriskt mönster. Och den skira gråskalan speglar havets nyanser och himlens skiftande molnformationer. Integrerade vitvaror bestående av energisnåla vitvaror från Siemens. Dolt bakom luckorna hittar du diskmaskin, fläkt, kyl och frys. Givetvis finns också en ugn och induktionshäll.

Sovrummen ligger mer avskilt och ostört. Båda rummen nås via en inre hall som erbjuder förvaring i skjutgarderober. Du kan aldrig få för mycket förvaring! Det stora sovrummet ligger allra längst in med tillgång till eget badrum. Panoramautsikt över sundet och Ölandsbron samt direkt access till en rymlig skjutgarderob. Härifrån når du den andra väl tilltagna balkongen.

Det andra sovrummet ligger vägg i vägg med master bedroom. Rummets storlek möjliggör namn såsom kontor, barn- eller gästrum. Förvaring i skjutgarderob.

Sist men inte minst möts vi av hemmets två badrum. På golvet vilar klinkergolv och på väggarna pryder stående kakel i vitt. Behaglig golvvärme under fossingarna och spotlights i tak. De båda badrummen är utrustade med toalett, dusch med glasvägg, handfat med undersittande förvaring och handdukstork. I badrummet som ligger i anslutning till hallen finns tvättmaskin och torktumlare med överliggande arbetsbänk.

Byggnadsår
2022
Våningsplan
9 av 10. Hiss finns.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett förråd. Cykelrum finns i anslutning till entrén.
Balkong
Ja
Uteplats
Hemmet är berikat med två rejäla balkonger om totalt 59 kvadratmeter.

Den svängda och större balkongen pekar åt öster och söder. Balkongen nås från såväl kök som vardagsrum. Obrutna vyer över hav, Ölandsbron, Öland och Kvarnholmen.

Den andra balkongen pekar rakt mot Öland och vattnet. Du når balkongen från det stora sovrummet. Här njuter du av morgonsol.
Bilplats
Till bostaden följer en parkeringsplats under byggnaden.

Energideklaration

Status
Utförd (2022-12-27)
Primärtenergital
69 kWh/m2/år
Energiklass
C
Namn
Brf Fyren i Kalmar
Byggnadsår
2022
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769637-7212
Föreningen äger marken?
Ja.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
48 st
TV/bredband
Fiberbredband. Öppet fiber.
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja.
Parkering
Varje bostad har en parkeringsplats.

Ekonomi

Månadsavgift:
6 988 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, förråd och parkeringsplats under byggnaden.
Andel i föreningen:
2.5607%
Indirekt nettoskuldsättning
1 300 119 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
350 kr/mån
Summa
350 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]