Norrgårdsgatan 11C
Scrolla ner

Norrgårdsgatan 11C

1 590 000 kr

Antal rum:
2 rum, varav 1 sovrum
Boarea/biarea:
55.5 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Norrgård
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 3 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
2 754 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem Jag presenterar ett attraktivt cityboende med allt du kan tänkas önska och behöva. Det är svårt att avgöra om vi ska börja med mjuka värden såsom stilen och känslan eller om vi ska gå rakt på den hårda ekonomiska faktan. Oavsett start utlovas en behaglig lässtund…

På Norrgårdsgatan 11C har det vardagliga blivit heligt och det ordinära har växlats upp till extraordinärt. Med fönster mot baksidan snuvas du varken på eftermiddags- eller kvällssolen. Solen landar fint på kudden i sovrummet och valsar vidare in i köket innan den lagom till eftermiddagsfikat placerar sig på den inglasade balkongen. Dina ytskikt är ompysslade och på golvet i vardagsrummet vilar fin parkett. I det här hemmet både hamnar och fastnar du gärna i det moderna och hemtrevliga köket. Ditt sovrum bjuder på generösa förvaringsmöjligheter och är insynsskyddat. Badrummet är helkaklat och utrustat med tvättmaskin.
Föreningen Cirka 55,5 kvadratmeter i omtyckt och stabil förening med mycket låg avgift. Kan det bli bättre?! Ja! Föreningen är mycket lågt belånad, vilket tryggar inför framtiden. Dessutom har husen försetts med solceller. I föreningen finns övernattningslägenhet och flera lek- och grillplatser. Tvättstuga i grannhuset och närhet till parkeringsplatser. Läget på Norrgård brukar oftast beskrivas som Kalmars mittpunkt. Här har du nära till precis allt. Stormarknad, Skälby och city.

Med ett centralt läge, stabil förening och hög standard förtjänar denna tvåa att rubriceras som perfekt!
Ps. Här är säljarna öppna för snabb inflyttning.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Norrgårdsgatan 11C
Postadress
392 37 Kalmar
Område
Norrgård
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
44
Boarea
55.5 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum
Månadsavgift
2 754 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och fiberbredband
Pris
1 590 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Stig in! Redan i hallen möts vi av härligt ljusinsläpp som når oss via köksfönstret. Hallen bjuder på allt man önskar! Avhängningsmöjligheter och plats för säsongens alla plagg i tre garderober. Här gömmer du dessutom dammsugaren och andra tillhörande städattiraljer. På golvet vilar en måttanpassad heltäckningsmatta. Under finns fint parkettgolv.

Ljusa väggar leder oss rakt in i köket. Köket har under året fått sig en rejäl uppfräschning. Nya vitvaror, nya bänkskivor och ny färgsättning. Du kommer uppskatta de goda förvaringsmöjligheterna. Här finns såväl städskåp som skafferi! Den maskinella utrustningen består av ny inbyggd ugn, induktionshäll och kyl/frys. Diskmaskin och fläkt. Intill fönstret finns naturlig plats för köksbordet.

Från hallen når vi sovrummet som ligger med ett perfekt läge, lugnt och insynsskyddat mot husets baksida. Rummet är stort och rymmer med enkelhet dubbelsäng, nattduksbord och byrå. Goda förvaringsmöjligheter i två platsbyggda garderober.

Vardagsrummet breddar ut sig över många, härliga kvadratmeter. Här får hela gänget plats! På golvet vilar parkettgolv i originalutförande. Rummet i sig erbjuder olika möbleringsmöjligheter. Plats finns för soffa, elektronik och matmöblemang. Härifrån når du bostadens "extra rum", nämligen den inglasade balkongen. Addera infravärme och nyttja balkongen året runt!

Tillbaka i hallen, till vänster, ligger badrummet. Helkaklade väggar och klinkergolv. I badrummet finns duschkabin, toalett, tvättställ, handdukstork och spegelskåp med belysning. Bekvämt med egen tvättmaskin. Extra förvaring i överskåp.

Byggnadsår
1961
Våningsplan
3 av 3. Hiss finns ej.
Renovering
2023
Ny kyl/frys
Nya bänkskivor i köket
Ny ugn och induktionshäll.


2020
Ny tapetserat i hall, kök, vardagsrum och sovrum.
Alla tak målade.
Övriga byggnader/utrymmen
Det finns cykelförråd, två källarförråd varav ett större och tvättstuga i angränsande fastighet. I föreningen finns dessutom en gästlägenhet - perfekt när vänner och familj är på besök.
Balkong
Ja
Uteplats
Inglasat uterum med skjut- och låsbara fönster. Med ett eftertraktat västerläge njuter du av solen eftermiddag och kväll.
Bilplats
Parkeringsplats. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Energideklaration

Status
Utförd (2018-08-07)
Primärtenergital
109 kWh/m2/år
Energiklass
E
Namn
Riksbyggen Kalmarhus 14
Om föreningen
Föreningen äger fastigheterna Ripan 1 och 2. På fastigheterna finns nio byggnader med totalt 252 lägenheter. Fastigheternas adress är Stagneliusgatan 18-24 och Norrgårdsgatan 1-11 i Kalmar.

2000 Stambyte och totalrenovering av våtutrymmen
2004 Renovering av fönster
2010 Renovering av tvättstugorna
2010 Nya entrédörrar och säkerhetsdörrar, postboxar och ommålning av trapphus
2012/2013 Byte av tak på samtliga hus.
2014 Förbättring av utemiljöerna.
2017 Ny gästlägenhet
2019 Låsbyte
2021 Portkod
2022 Solceller
Byggnadsår
1961
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
732400-2075
Föreningens ekonomi
God ekonomi föreningen. För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta Riksbyggen. Vice värd Ronny Pettersson 0480-57953
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
252 st
Antal lokaler
34 st
TV/bredband
Tv via Com Hem, grundutbud ingår i avgiften. Fiberbredband från Halebop ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
179 parkeringsplatser. Går att hyra för cirka 100/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
Runt om i området finns även möjlighet till boendeparkering via kommunen.

Ekonomi

Pris:
1 590 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
2 754 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och fiberbredband
Andel i föreningen:
0.37%
Andel av årsavgift:
0.36998%
Indirekt nettoskuldsättning
49 265 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Reparationsfond:
2 275 kr
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
100 kr/mån
Summa
100 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]