Smålandsgatan 1D
Scrolla ner

Smålandsgatan 1D

3 350 000 kr

Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
89 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Malmen
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 5 av 5. Hiss finns.
Månadsavgift:
3 988 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem Letar du efter ett centralt boende? Där balkong är ett måste? och med ett krav på att skicket ska vara perfekt? Är bekvämligheter såsom hiss och direkt närhet till det mesta är också kriterier på listan? Likväl en välmående förening? Strålande, då hälsar jag dig välkommen hem till Smålandsgatan 1D.

Här bor du högst upp i huset med utsikter som slår det mesta. Balkongen är vänd åt sydväst och därmed perfekt placerad mot solen och utsikten. Här finns inget som skymmer eller stör.

Till femte våningen tar du dig bekvämt med hiss från markplan. Denna bostad tilltalar i såväl läge som form. 89 välplanerade kvadratmeter som idag fördelats på tre rum och kök. Interiört bjuds du på genomgående trägolv, stora fönsterpartier, ljusa ytskikt och stora, öppna ytor.

Den soliga balkongen i sydväst är väl värd att nämna! Här njuter du av eftermiddags- och kvällssol. Utsikt över en härlig grönskande innergård samt kringliggande, vacker bebyggelse. Badrummet är helkaklat och utrustat med kombinerad tvätt/tork.
Området Det var 2012 som Brf Framsta 9 bildades varpå 14 lägenheter fick nytt liv. Föreningen är stabil och välmående vilket resulterat i en låg månadsavgift. I avgiften på 3 988 kr ingår värme, vatten, kabel-tv och fiberbredband! Du bor lugnt men ändå med direkt närhet till centrumkärnan, slottet, Kalmarsund och fina strövområden.

Kort och gott - Boendekvalitet utöver det vanliga till en låg månadsavgift med alla bekvämligheter du kan tänka dig!

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Smålandsgatan 1D
Postadress
392 53 Kalmar
Område
Malmen
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
502
Boarea
89 m²
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Månadsavgift
3 988 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.
Pris
3 350 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning


Med ett högt, ljust och fritt läge på femte våningen ligger den här ytterst välplanerade trerummare. Redan i trapphuset tror jag att du får en god uppfattning om hur välskött föreningen är. Ordning och reda, snyggt och städat. Hissen nås från markplan och tar dig raka vägen upp till våning 5.

Välkommen upp till högre höjder! Hallen är rymlig och möblerbar. I direkt anslutning till entrén finns avhängningsmöjligheter och förvaring i två garderober! Fötterna placerar vi på parkettgolv i ekutförande. Likadana golv löper enhetligt vidare i hela bostaden. Spotlights i tak.

Från hallen till höger ligger det tilltagna och ljusa sällskapsrummet. Här samsas många kvadratmeter om uppmärksamheten! Här finns plats soffgrupp, matmöblemang och ditt allra bästa sällskap. Det är från sällskapsrummet som du via dubbeldörr tar dig ut på den trivsamma balkongen. En balkong som är väl tilltagen och soldränkt! Utsikten är fantastisk.

Vägg i vägg med sällskapsrummet hittar vi det första av två sovrum. Rummet ger plats för dubbelsäng och nattduksbord. Ingen insyn och utblickarna mot föreningens innergård. Här sover du gott om natten. Förvaring i djupa skjutgarderober.

Köket från Ballingslöv står för kvalitet och stil. Vit skåpinredning med rostfria beslag och fina bänkskivor i massivt trä. Den maskinella utrustningen i rostfritt utförande består av diskmaskin, fläkt, varmluftsugn, inbyggd micro, kyl och frys. I taket är infällda spotlights installerade. Intill det stora fönsterpartiet finns en naturlig plats för köksbordet.

Sovrum nummer två nås från köket och har allt man kan önska sig. Gott om plats för din dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Från sovrummet tar vi klivet in i den enorma klädkammaren. Här finns plats för såväl sommar- som vintergarderoben.

Badrummet är helkaklat och riktigt fräscht. Breda, vita kakelplattor på väggarna och klinkergolv med underliggande golvvärme. Att uppskatta är den generösa golvytan. Här finns kommod med undersittande förvaring, spegelskåp med belysning, dusch med vikväggar, toalett och handdukstork. Bekvämt med egen tvättmaskin med torkfunktion. Spotlights i tak.

Våningsplan
5 av 5. Hiss finns.
Övriga byggnader/utrymmen
Till lägenheten hör ett källarförråd.

I föreningen finns ett hobbyrum. Torkskåp och mangel i källaren.
Balkong
Ja
Uteplats
Tilltagen balkong med ett soligt läge i sydväst. Balkongen vetter mot innergården och bjuder på fina utblickar.
Bilplats
Sex stycken parkeringsplatser på innergården. (De sex som tecknar sig först för en bostadsrätt har chansen till att teckna sig för en parkeringsplats, pris 300 kr/mån).

Energideklaration

Status
Utförd (2016-12-07)
Primärenergital
72 kWh/m2/år
Energiklass
C
Namn
Brf Framsta 9
Om föreningen
Byggår 1933 (föreningen bildades 2011/2012)

Ombyggnad 2011/2012 (Nytt värdeår 2012)
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769623-8570
Föreningens ekonomi
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
14 st
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
2017 - Bytt fjärrvärmepaket och värmeautomation
2016 Energideklaration
2016 Byte av ytterdörr i porten 1D
2016 Satt plexiglas vid grinden mot gatan

Ekonomi

Pris:
3 350 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
3 988 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband.
Andel i föreningen:
7.34%
Indirekt nettoskuldsättning
315 175 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
300 kr/mån
Summa
300 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]