Fredriksskanstorget 6
Scrolla ner

Fredriksskanstorget 6

2 990 000 kr

Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
76 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Fredriksskans
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 3 av 5. Hiss finns.
Månadsavgift:
6 539 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem I Brf Fredriks udde bor du bekvämt på tredje våningen med tillgång till hiss. Bekvämligheter i föreningen som inte får missas är bilpool, möjlighet till bilplats i garage, övernattningslägenhet, förvaringsförråd och gemensamhetslokal.

Interiört bjuder denna trerummare på en social och praktisk planlösning. Detta är helt klart en trea som vet vad den vill. Var sak har sin plats. Köket är en fullträff. Här har inget lämnats åt slumpen. Modernt, påkostat och riktigt läckert blir adjektiven. Ett kök som ligger med öppen planlösning till sällskapsrummet. I hemmet finns dessutom två perfekta sovrum. Från hallen har du direkt tillgång till en rymlig klädkammare. Badrummet är exklusivt, helkaklat och utrustat med tvättmaskin och torktumlare. Ljuset träffar lägenheten från två olika håll. Och balkongen! Vi får ju inte glömma balkongen. Den vetter inåt området med nosen mot morgon- och förmiddagssolen.
Området Ett olympiskt stenkast från citykärnan men fortfarande på lugn adress. Fredriksskanstorget 6 är inbäddad i grönska och omgiven av vatten. Utblickarna därefter såklart. Men det kan vara bra att ha med sig att det är lätt att bli bekväm när du bosätter dig så centralt, du behöver liksom inte planera livet in i minsta detalj, det löser sig ändå. Så, kort och gott, här har du aldrig mer än några minuter hem vart du än befinner dig.

Aldrig tidigare har uppbyggnaden av ett nytt kvarter varit så eftertraktat som här. Platsen som är mycket uppskattad av oss kalmarbor och en stor del av vår stads identitet. Välkommen till Fredriksskans, ett kvarter som redan blivit ett av Kalmars mest attraktiva.

För mer information om projektet, besök https://www.riksbyggen.se/bostad/kalmar-lan/kalmar-kommun/kalmar/fredriksudde/

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Fredriksskanstorget 6
Postadress
392 50 Kalmar
Område
Fredriksskans
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
3132
Boarea
76 m² (Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Månadsavgift
6 539 kr/mån. I avgiften ingår värme och fasta avgifter för vatten/avlopp och hushållsel. Föreningen har gruppavtal med Tele2 som innefattar Bredband 100/100, Basutbud TV (19 kanaler) och anslutning till IP-telefoni. För detta tillkommer ett obligatoriskt tillägg på din månadsavi.
Pris
2 990 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Området

Brf Fredriks Udde i Kalmar består av totalt fyra huskroppar. Samtliga huskroppar får sin egen unika karaktär i form av olika och noga utvalda färg- och materialval, vilket gett liv till platsen. Du bosätter dig i det vita huset på hörnan.

Hall

Hissen eller trapporna? låt vardagsmotionen avgöra. Jag och 76 kvadratmeter väntar på tredje våningen. 3-stavs mattlackad, ljus parkett från Kährs och vitmålade väggar och tak - en stark start. Med en hall som denna kommer du aldrig klaga på förvaringen. Förutom skjutgarderoben med spegeldörrar når du härifrån en inredd klädkammare om 3 kvadratmeter.

Kök och sällskapsrum

Den öppna planlösningen mellan kök och sällskapsrum gör intrycket väldigt luftigt. Något som förstärks av det fina ljusinsläppet från flera fönster. Köket kommer från Marboldal. Ljusa släta luckorna möter mörkare bänkskivor. Din maskinella utrustning består av hel kyl och frys. Integrerad diskmaskin, micro, induktionshäll och ugn.

Den öppna ytan ger plats för såväl matmöblemang som soffgrupp. Bjud in familj, bekanta som obekanta - här finns plats för alla. Härifrån tar vi oss ut på balkongen som omfamnar hela rummet.

Sovrum

Från sällskapsrummet når hemmets två sovrum. Det väl tilltagna rummet ger plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och förvaringsmöbel. Det andra sovrummet är något mindre och gör sig utmärkt som kontor, barn- eller gästrum.

Badrum

Den första dörren i hallen leder oss rakt in i badrummet. Exklusivt, helkaklat och riktigt läckert. Kort version: ett badrum med alla rätt! Lång version: keramik som pryder såväl väggar som golv. Dusch med infällbara glasväggar, handfat, handdukstork och vägghängd toalett. Plus i kanten för det öppningsbara fönstret. Dessutom lever du det goda livet och tvättar precis när du vill. Din tvättmaskin och torktumlare gör vardagslivet lättare.

Byggnadsår
2023
Våningsplan
3 av 5. Hiss finns.
Övriga byggnader/utrymmen
Till lägenheten hör ett förråd i källaren.
Balkong
Ja
Uteplats
Stor balkong i utmärkt solläge med morgon- och förmiddagssol.
Bilplats
Föreningen har tillgång till 42 garageplatser som hyrs ut via separat kösystem, kostnad 1 500 kr/mån.

Energideklaration

Status
Utförd (2023-06-29)
Primärenergital
66 kWh/m2/år
Energiklass
C
Namn
Riksbyggen Brf Fredriks Udde i Kalmar
Om föreningen
Föreningen består av fyra huskroppar som står färdiga hösten 2023.
Byggnadsår
2023
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769635-6893
Föreningens ekonomi
För information om föreningens ekonomi, se ekonomisk plan.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
76 st
Antal lokaler
2 st
TV/bredband
Föreningen har ett kollektivt tecknat avtal med Tele2 (fiber) avseende tv, bredband och telefoni. Kostnaden kommer att faktureras av föreningen som ett tillägg på månadsavgiften.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Gårdsplats
Fin gemensam utemiljö med grönytor, lekplats och pergola.
Parkering
Föreningen har tillgång till 42 garageplatser som hyrs ut via separat kösystem, kostnad 1 500 kr/mån.
Gemensamma utrymmen
Två stycken miljörum. Förvaringsrum för rollatorer, barnvagnar och rullstolar i entréplan. Förvaring av cyklar erbjuds såväl i garaget som runt om byggnaderna. Gemensamhetslokal med plats för 30 personer. Fullt utrustad övernattingslägenhet med fyra bäddar.

Ekonomi

Pris:
2 990 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
6 539 kr/mån. I avgiften ingår värme och fasta avgifter för vatten/avlopp och hushållsel. Föreningen har gruppavtal med Tele2 som innefattar Bredband 100/100, Basutbud TV (19 kanaler) och anslutning till IP-telefoni. För detta tillkommer ett obligatoriskt tillägg på din månadsavi.
Andel i föreningen:
1.2564%
Andel av årsavgift:
1.12564%
Bostaden är pantsatt?
Nej

Driftkostnader

Beräknad driftskostnad enligt ekonomisk plan är 1 400 kr/mån och inkluderar förbrukning av varmt och kallt vatten, förbrukning av hushållsel samt hemförsäkring.

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]