Södra Vallgatan 17 Framför dig har du den perfekta planerade tvåan! Läget är bästa tänkbara. Du bor avskilt och lugnt men ändå mitt i city. Avgift 2092 kr/mån.
Scrolla ner

Södra Vallgatan 17

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
2 rum, varav 1 sovrum
Boarea/biarea:
49 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Kvarnholmen
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 1 av 2. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
2 092 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem 2 092 kr i månaden för 49 kvadratmeter mitt i city!

Välkommen till Södra Vallgatan 17, möjligheternas adress. 49 soliga kvadratmeter som idag visar upp sig som en mysig, totalrenoverad tvårummare men som likväl skulle kunna nyttjas som kontor med fint skyltläge och goda exponeringsmöjligheter för din verksamhet. Placeringen i markplan (lagom högt upp för att slippa besvärande insyn) innebär ett lättillgängligt läge. Bostaden nås från såväl Södra Vallgatan som Ölandsgatan (via den mysiga innergården).

Huset du bosätter dig (eller din verksamhet) i är uppfört på 1800-talet med utblickar som berättar Kalmars historia. Den anrika muren, grönskan och kullerstensgatorna. Linnéuniversitetet ligger ett stenkast bort, likaså Kalmarsund. Du bor på en av stadens lugnare gator men fortfarande i direkt närhet till all tänkbar service som behövs för att få ihop livspusslet på ett effektivt sätt. Föreningen har en mysig kringbyggd innergård med kullerstenar.
Interiör Invändigt överraskar bostaden. Att bo centralt brukar komma på bekostnad av ett äldre skick och en mindre praktisk rumsfördelning...men inte här! Låt oss börja med skicket. Totalrenoverat och smakfullt. Planlösningen då? Här har man minsann tänkt till. Sovrummet ligger lugnt placerat mot föreningens innergård och garanterar en god natts sömn. Kök och vardagsrum samsas om solljuset som strålar rakt in från Södra Vallgatan. Badrummet är modernt renoverat. Din tvättmaskin och torktumlare har fått sig ett alldeles eget rum. Och en klädkammare? ja, även det löser vi på 49 kvadratmeter. Solen tittar in från fönster i tre väderstreck. Inte mycket kvar att önska.

Du äger bostaden som privatperson eller juridisk person.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Södra Vallgatan 17
Postadress
392 31 Kalmar
Område
Kvarnholmen
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
2
Boarea
49 m² (Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
Antal rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum
Månadsavgift
2 092 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Södra Vallgatan måste vara en av Kvarnholmens finaste gator. Granne med den anrika muren och omgiven av vacker arkitektur och grönska.

En halvtrappa upp möter du denna unika tvårummare. En hemtrevlig känsla möter oss redan i dörren. Ni vet den där känslan som säger "Välkommen hem". Fötterna placerar du på microcement, slitstarkt och lättstädat. Likadana golv möter dig i badrummet och tvättrummet. Väggarna är nymålade här, likt resten av bostaden. I hallen finns plats för avhängning av ytterkläder och skor. Från hallen leds vi naturligt in i badrum, kök, sällskapsdel och sovrum.

Rakt fram från hallen når vi badrummet. Totalrenoverat och modernt. Microcement som pryder såväl väggar som golv. De mattsvarta detaljerna är pricken över i:et. Behaglig ljus tack vare spotlights i tak. Dusch med infällbara glasväggar, handfat med kommod, spegel och toalett.

Till höger om hallen öppnar kök och sällskapsdel upp sig. Härligt ljusinsläpp från två pampiga fönsterpartier. Med detta ljusa läge kan man inte annat än trivas i detta kombinerade kök- och sällskapsrum. Den generösa golvytan pryds av ny enstavsparkett från Kährs och möjliggör flera olika möbleringar. Plats finns för matbord, soffa, hyllor och ditt allra bästa sällskap.

Det platsbyggda köket är riktigt snyggt och praktiskt. Lagom stort för att ge kocken både förvaring och arbetsyta. Vita, släta luckor och bänkskivor klädda i microcement. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, fläkt, kombinerad ugn och micro, kyl/frys och integrerad diskmaskin. I köket finns en ac installerad.

Ditt sovrum vilar lugnt mot innergården. Här finns plats för dubbelsäng och förvaringsmöbel. Dessutom finns fyra garderober och en alltid välkommen klädkammare. Vackra fönster med spröjs, nylagd enstavsparkett och en sober färgsättning. I sovrum finns installerad ac, perfekt för heta sommardagar.

Innanför sovrummet ligger ett tvättrum vilket är smidigt för att slippa anpassa sig till tvättider. Rummet har tvättmaskin, torktumlare, förvarings- och städskåp.

Våningsplan
1 av 2. Hiss finns ej.
Renovering
2021:
- Ny enstavsparkett från Kährs i sovrum, kök och sällskapsdel.
- Nytt golv i hall och tvättrum (microcement).
- Genomgående nya lister och innerdörrar.
- Nymålat i hela bostaden.
- Ny tvättmaskin och torktumlare.
- Ny diskoho, blandare, köksfläkt och diskmaskin.
- Totalrenovering av badrum med microcement på väggar och golv.
- Totalrenovering av walk-in-closet.
Uteplats
Mysig, kringbyggd innergård som föreningen medlemmar nyttjar fritt. Du når den från både Södra Vallgatan och Ölandsgatan.
Bilplats
Möjlighet till boendeparkering utmed kringliggande gator.

Energideklaration

Namn
Brf Domprosten 3
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769621-6790
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
5 st
Antal lokaler
1 st
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Ja
Tillåts delat ägande?
Ja
Gårdsplats
En mysig innergård.

Ekonomi

Månadsavgift:
2 092 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten
Andel i föreningen:
13.24%
Indirekt nettoskuldsättning
71 902 kr
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
150 kr/mån
Summa
150 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]