Lagmansgatan 4B
Scrolla ner

Lagmansgatan 4B

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
2 rum, varav 1 sovrum
Boarea/biarea:
53 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Lindö
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 3 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
3 901 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem Väldisponerad tvåa med ett ofta efterfrågat läge på attraktiva Lindö. En promenad eller cykeltur längs vackra Malmfjärden tar dig till Kvarnholmen med dess stora utbud av nöje, shopping och restauranger. Här finner du även universitetet och centralstationen. I kvarteret har du dessutom gym en kort promenad bort!

Vill du bo här själv, med din respektive, bästa vän eller syskon? Lagmansgatan 4B passar alla kombinationer. Här njuter du av ett fint ljusflöde och balkongen är placerad med fördel för eftermiddagssolen. Planlösningen låter varje kvadratmeter komma till sin fulla rätt. Sällskapsrummet bjuder på stora ytor. Lägenheten stoltserar med ett renoverat och välutrustat kök. Här blir du bortskämd med generös förvaring, bra arbetsytor och en rejäl matplats. Rymligt sovrum placerat mot föreningens innergård. Badrummet är fräscht och helkaklat. I den inre fonden finns över 7 000 kr. Perfekt för dig som vill måla om, tapetsera eller på annat vis sätta din egen prägel.
Föreningen I huset finns bekvämligheter såsom tvättstuga, förråd samt cykelförråd. I föreningen finns gästlägenhet att tillgå. Om du, som många andra vill bo centralt men inte "mitt i smeten" får du här det bästa av två världar.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Lagmansgatan 4B
Postadress
392 35 Kalmar
Område
Lindö
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
16
Boarea
53 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum
Månadsavgift
3 901 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Välkommen in! Här möts ljusstrålarna från två håll. I hallen finns avhängningsmöjligheter och förvaring i fyra garderober. Fötterna har du hunnit placera på uppskattat parkettgolv. Parkettgolv möter dig också i kök, vardagsrum och sovrum. Genomgående vita väggar i bostaden.

Första svängen till vänster leder oss in i sovrummet. Här landar morgonsolen fint på kudden. Rummets placering mot föreningens innergård garanterar en god natts sömn. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord och förvaring.

Vägg i vägg med sovrummet hittar vi ett hemtrevligt och välutrustat kök. Köket renoverades 2014. Mörk skåpinredning med rostfria beslag och vitt kakel som stänkskydd. Generösa arbetsytor och god förvaring. Den maskinella utrustningen består av fläkt, diskmaskin, ugn, häll och kyl/frys. I köket får du plats med matbord för 4-5 personer.

Med ett ljust läge i väster kan man inte annat än trivas i detta sällskapsrum. Öppna ytor möjliggör olika möbleringar med soffgrupp liksom matsalsmöbler. Mitt förslag är att placera matmöblemanget mot väggen till vänster. Soffhörna med plats för umgänge blir perfekt i anslutning till balkongen med härlig eftermiddagssol. Balkongen är en given plats för såväl lata dagar i solen som sena sommarkvällar!

Helkaklat, modernt badrum med vitt kakel och grått klinkergolv. Här finns dusch med infällbara duschväggar, toalett, kommod med handfat och handdukstork. Badrummet renoverades 2014.

Byggnadsår
1945
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
3 av 3. Hiss finns ej.
Övriga byggnader/utrymmen
Funktionell och välutrustad tvättstuga, matkällarförråd, vindsförråd samt ett cykelförråd i huset. I föreningen finns övernattningsrum.
Balkong
Ja
Uteplats
Balkong i västerläge med eftermiddags- och kvällssol.
Bilplats
Parkering finns utmed kringliggande gator.

Energideklaration

Status
Utförd (2018-10-25)
Primärenergital
134 kWh/m2/år
Energiklass
E
Namn
HSB Brf Siken 2
Om föreningen
Byggnadsår 1945, ombyggnadsår 1985
1982 Nytt sophus gården.
1985 Totalrenovering av kök, hall och badrum. Nytt fasadtegel. Samtliga vatten- & avloppsstammar över källargolv utbytta. Nya betongplattor och räcken till balkongerna. Samtliga elcentraler & ledningar samt uttag utbytta. Tvättstugan renoverad med nya maskiner.
1995 Samtliga fönster & fönsterdörrar klädda med strängpressad aluminium. Yttre fönsterbågen utbytt mot en av aluminium med lågenergiglas.
1997 Målning av träfasad burspråk.
2001 Installation av Bredbandsbolagets bredband i lägenheter och lokal
2006 Målning av burspråk, fönsterbleck, källardörrar och räcken
2008 Energideklaration
2008-09 Byte av samtliga tvättmaskiner
2010 Målning av miljöhus
2011 Installation av närvarostyrd belysning i torkrum samt cykelrum
2013 Målning av samtliga trapphus
2014 Renovering av yttertak med ny papp, läkt och takpannor
2015 Obligatorisk ventilationskontroll utförd
2016 Byte av värmeväxlare, expansionskärl mm. i värmecentral
2017 Hetvattenspolning av samtliga avlopp
2018 Renovering av tvättstugor
2018 Byte av avsloppstammar i källaren
2020 Ny dränering och ny utemiljö.
Byggnadsår
1945
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
732400-0533
Föreningens ekonomi
För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta HSB.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
36 st
Antal lokaler
1 st
TV/bredband
Kabel-tv från Tele2 (grundutbud om ca 15 kanaler ingår i månadsavgiften). Anslutet till fiber via Tele2 (ingår ej i månadsavgiften).
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
Parkering finns utmed kringliggande gator.
Gemensamma utrymmen
Det finns cykelförråd, tvättstuga samt övernattningslägenhet/gästrum.

Ekonomi

Månadsavgift:
3 901 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Andel i föreningen:
2.8086%
Andel av årsavgift:
2.8086%
Indirekt nettoskuldsättning
168 660 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Reparationsfond:
7 021 kr
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
300 kr/mån
Summa
300 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]