Erik Dahlbergs väg 29
Scrolla ner

Erik Dahlbergs väg 29

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
1.5 rum, varav 1 sovrum
Boarea/biarea:
34 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Centralt
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 6. Hiss finns.
Månadsavgift:
2 543 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem Vem vill inte placera sig i centrala delarna av Kalmar, lika nära in till City som natur och hav. Välkommen till Erik Dahlbergs väg 29. Här bor du högst upp i huset, på våning sex med utblickar över stora delar av stan. På höga höjder är insynen minimal och friheten obegränsad. Tittar du riktigt noga ser du dessutom havet och Ölandsbron. Med byggår 2017 kan du förlita dig på ett gott skick och en hög standard.

Ett söderläge är högt uppskattat, det är sen gammalt. Ett söderläge på våning sex, det är oslagbart! Här finns inget som skymmer eller stör. På din entrébalkong gör solen dig sällskap hela dagen. 34 kvadratmeter är fördelat på ett-och-ett-halvt-rum och resulterar i vad jag hade valt att kalla för en perfekt "minitvåa". Förvänta dig alla bekvämligheter i form av ett helkaklat badrum med kombinerad tvätt och tork. Ett välutrustat kök med all den maskinella utrustningen du kan tänkas behöva, däribland en diskmaskin. Din månadsavgift är överraskande låg och landar på 2 543 kr. Utöver detta betalar du 212 kronor för fiberbredband och kabel-TV från Telia. I huset finns hiss, garage och övernattningslägenhet.
Området På Erik Dahlbergs väg 29 bor du med ett perfekt läge på Malmen med endast några minuters promenad till Kvarnholmen med shopping, caféer och restauranger. Natursköna Lindö ligger några hundra meter bort och det är gångavstånd till köpcentret Giraffen med matbutiker och mer shopping. Går du mot söder hittar du Kalmar slott och stadsparken inom tio minuter.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Erik Dahlbergs väg 29
Postadress
392 34 Kalmar
Område
Centralt
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
6604
Boarea
34 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
1.5 rum och kök, varav 1 sovrum
Månadsavgift
2 543 kr/mån. I avgiften ingår värme och nätavgift el. Obligatoriskt tillägg avseende tv, bredband och telefoni tillkommer med 212kr/mån.
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Här väljer du själv om du vill ta trapporna upp eller varför inte hissen, den tar dig direkt från markplan. Jag väntar högst upp i huset, på våning sex, bland trädtoppar och takåsar. Entrébalkongen hälsar dig varmt välkommen upp till högre höjder. Soligt söderläge och en härlig utsikt över Kalmar, inte illa! Generösa ytor ger plats för loungemöbler och ditt allra bästa sällskap.

Stig in! Fötterna möter parkettgolv i ekutförande. Likadana golv löper enhetligt vidare i hela bostaden. Hör du? Så tyst. Trots ett så centralt läge njuter vi av lugn och ro. I hallen finns avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. För dig som vill ha hallen fri från nyss nämnda, finns en hel vägg bestående av tre garderober och ett städskåp.

Tack vare den öppna planlösningen samspelar sällskapsrum fint med kök. Det är här vi får det bekräftat. Bostadens på pappret blygsamma 34 kvadratmeter disponeras på bästa vis! Kanske är det därför den upplevs betydligt större? Köksinredningen är modern och samtidigt tidlös med vita luckor och grå bänkskiva. Den maskinella utrustningen i rostfritt utförande består av induktionshäll, integrerad diskmaskin, inbyggd ugn och mikro, fläkt samt kyl/frys.

Från sällskapsrummet når vi bostadens sovdel. Med ett "sovrum" som detta kan vi nog kosta på oss att kalla bostaden för den perfekta "minitvåan". Rummet avskiljs med platsbesparande skjutdörr. Med en 140 cm säng får du lite svängrum. Förvaring i platsbyggd garderob. Fönstret bidrar till behagligt ljusinsläpp.

Tillbaka i hallen finner vi ett väl tilltaget, helkaklat badrum med vita väggar och grått klinkergolv. Här finns kommod med handfat, spegelskåp med ljusramp, dusch med platsbesparande vikväggar och lyxig takdusch, handdukstork och infällda spotlights. Tvättmaskin med torkfunktion under arbetsbänk. Förvaringsmöjligheter i överskåp.

Byggnadsår
2017
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
6. Hiss finns.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett förråd.
Balkong
Ja
Uteplats
Balkong i utmärkt söderläge som erbjuder många soltimmar.
Bilplats
Föreningen har tillgång till 12 parkeringsplatser i garaget. En garageplats kostar 780 kr/månaden. Separat kö.
Det finns två stycken parkeringsplatser, går att hyra för 300 kr/mån, separat kö.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-01-22)
Primärenergital
101 kWh/m2/år
Energiklass
D
Namn
Riksbyggen Brf Nyckeln
Om föreningen
Inflyttning i föreningen skedde 2017.
Byggnadsår
2017
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769625-6051
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
55 st
Antal lokaler
1 st
TV/bredband
TV via Telia (fiber), kanalpaket Lagom (ca 24 kanaler). Bredband via Telia (fiber). Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg på 212 kr i månaden för bredband, k-tv och telefoni.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
Föreningen har tillgång till 12 parkeringsplatser i garaget. En garageplats kostar 780 kr/månaden. Separat kö.
Det finns två stycken parkeringsplatser, går att hyra för 300 kr/mån, separat kö.
Gemensamma utrymmen
I föreningen finns tillgång till gästlägenhet.

Ekonomi

Månadsavgift:
2 543 kr/mån. I avgiften ingår värme och nätavgift el. Obligatoriskt tillägg avseende tv, bredband och telefoni tillkommer med 212kr/mån.
Andel i föreningen:
1.64762%
Andel av årsavgift:
1.73575%
Indirekt nettoskuldsättning
441 461 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
200 kr/mån
Vatten/avlopp
150 kr/mån
Summa
350 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]