Saras väg 26A
Scrolla ner

Saras väg 26A

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
74 kvm
Kommun/Område:
Mörbylånga / Färjestaden
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Månadsavgift:
5 212 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem? Med ett skyddat och lugnt läge i mycket rogivande miljö ligger denna mycket fräscha och tilltalande bostadsrätt i form av ett 1-plans parhus om ca 74 kvm som i dagsläget fördelas på 3 rok varav 2 sovrum men möjlighet finns att med enkla medel disponera om lägenheten så man får ytterligare ett sovrum. I slutet av 2021 stod dessa bostäder på Saras väg i Brf Ängsbrisen färdiga för inflyttning.

Bostaden prickar av det mesta på önskelistan! Eller vad sägs som egen carport med tillhörande uppfart och förråd alldeles intill huset? Två stensatta uteplatser med möjlighet till såväl sol som skugga samt tillgång till lättskött gräsyta. Bekvämt boende utan trappsteg med genomgående hög standard, vattenburen golvvärme i hela huset, fina materialval, fullutrustat kök samt helkaklat duschrum med tvättmaskin och torktumlare. Vardagsrummet är ljust och lättmöblerat med utgång till uteplats. Föräldrasovrummet har praktisk garderobsvägg och så finns det ytterligare ett rum som fungerar utmärkt som barnrum/gästrum eller kontor. Bostaden har tagits mycket väl om hand av nuvarande ägare och är i så gott som nyskick.
Magiskt bra läge! Här erbjuds ett fantastiskt trivsamt område med natur som närmsta granne och med vackra Kalmarsund inom promenad- eller cykelavstånd! Därtill bekvämt avstånd till det mesta som omtyckta Färjestaden har att erbjuda i form av skolor, service, kommunikationer och restauranger. Nu står den perfekta mixen mellan hus och lägenhet redo för ny ägare.

Varmt välkomna att höra av er för mer information!

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Saras väg 26A
Postadress
386 34 Färjestaden
Område
Färjestaden
Kommun
Mörbylånga
Lgh.nr
L1:2
Boarea
74 m² (Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2–3 sovrum
Månadsavgift
5 212 kr/mån. I avgiften ingår carport, förråd och sophämtning. Vattenförbrukningen faktureras separat och obligatoriskt tillägg för TV och bredband tillkommer med 144:-/månad.
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

RUMSBESKRIVNING:

- Välkomnande HALL med avhängningsyta för ytterkläder, klinkergolv i entrédelen och parkettgolv i resten av hallen.

- Trivsamt och modernt KÖK med parkettgolv, gott om skåp, bra arbetsytor samt rymlig matplats. Kökets maskinella utrustning går i rostfritt och består av kyl, frys, diskmaskin, induktionshäll, köksfläkt samt inbyggd ugn och micro.

- Stilrent och fräsch DUSCHRUM med klinkergolv, kaklade väggar, WC, handfat, duschhörna med vikväggar, avlastningsbänk, väggskåp, tvättmaskin, torktumlare samt frånluftsvärmepump.

- Ljust och luftigt VARDAGSRUM med parkettgolv, stora fönsterpartier som ger ett härligt ljusinsläpp samt utgång till uteplats. Vardagsrummet går enkelt att dela av om man är i behov av ytterligare ett sovrum.

- SOVRUM med parkettgolv och garderobsvägg med skjutdörrar.

- SOVRUM med parkettgolv samt en garderob.

Byggnadstyp
1 plan
Byggnadsår
2021
Fönster
Isolerglasfönster
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump - vattenburen golvvärme i hela huset.
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning
Renovering
- Skärmtaket över uteplatsen på baksidan byggdes 2023.
Övriga byggnader/utrymmen
Förråd om ca 3.2 kvm i anslutning till carporten.
Uteplats
Stensatt uteplats om ca 10 kvm under tak på baksidan samt en stensatt uteplats på framsidan om ca 9 kvm. Skärmtaket över uteplatsen på baksidan byggdes 2023.
Bilplats
Carport med plats för en bil och uppfart med plats för ytterligare en bil.
Namn
Brf Ängsbrisen
Om föreningen
Föreningens hus stod färdiga för inflyttning i slutet av 2021.

Föreningen har en hemsida: www.brfangsbrisen.se
Byggnadsår
2021
Byggnadstyp
1 plan
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769638-7096
Föreningens ekonomi
Föreningen höjde månadsavgiften med 15% från och med 2023-07-01. För mer information om föreningens ekonomi, se årsredovisning.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
20 st
TV/bredband
Tv och bredband via fiber (Telia) ingår i obligatoriskt tillägg om 144 kr/mån.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
Carport med plats för en bil och uppfart med plats för ytterligare en bil.
Gemensamma utrymmen
Gemensamt miljörum finns.

Ekonomi

Månadsavgift:
5 212 kr/mån. I avgiften ingår carport, förråd och sophämtning. Vattenförbrukningen faktureras separat och obligatoriskt tillägg för TV och bredband tillkommer med 144:-/månad.
Andel i föreningen:
5.41728%
Andel av årsavgift:
5.41728%
Indirekt nettoskuldsättning
1 136 946 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
1 260 kr/mån
Vatten/avlopp
450 kr/mån
Försäkring
140 kr/mån
Summa
1 850 kr/mån
I ovan kostnad för el ingår förutom hushållsel även uppvärmningskostnaden. Under 2023 gjorde fastigheten av med ca 8000 kWh. Kostnaden för V/A är schablonkostnaden som faktureras varje månad för denna storlek på lägenhet men sedan görs avstämningar av faktiskt förbrukning. Så man betalar bara för den mängd vatten man faktiskt använder.

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]