Hemvägen 14J Den öppna planlösningen skapar ett socialt hem där varje kvadratmeter används optimalt!
Scrolla ner

Hemvägen 14J

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
4 rum, varav 3 sovrum
Boarea/biarea:
78 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Vimpeltorpet
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 2 av 3. Hiss finns.
Månadsavgift:
5 425 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Härligt skogsparti utanför balkongen! Välkommen till Hemvägen 14J som ligger på andra våning, fördelat på 78 kvm 4 rum och kök som har planerats för hela familjen. Placeringen är en av de mest fördelaktiga i området- på hörnet med fri vy över bakgården med en balkong som ligger i söderläge och den grönskande skogen.

Den öppna planlösningen skapar ett socialt hem där varje kvadratmeter används optimalt. Genomgående för lägenheten är ljusa ytskikt och parkettgolv. Köket är välutrustat från Ballingslöv. Det finns två mindre sovrum som kan användas som barnrum, kontor eller gästrum och ett större sovrum med bra förvaring. Badrummet är helkaklat och utrustat med golvvärme samt en tvättavdelning.
Välkommen till Vimpeltorpet! Vimpeltorpet är beläget i norra Kalmar och cirka 4 km från city, omgiven av skog, parker och grönområden. Att uppleva naturens skiftningar under året medan centrala Kalmar är bekvämt nära är fantastiskt.

Här har du nära till badplatser och gröna områden samtidigt är du nära till stadens puls med ett brett utbud av aktiviteter och närhet till Värsnäs med golfbanan. Här har du nära till allt du kan tänkas behöva.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Hemvägen 14J
Postadress
393 61 Kalmar
Område
Vimpeltorpet
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
L105
Boarea
78 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
4 rum och kök, varav 3 sovrum
Månadsavgift
5 425 kr/mån. I avgiften ingår värme och kallvatten samt parkeringsplats och förråd. Förbrukning av el och varmvatten faktureras av föreningen. Obligatoriskt tillägg om 335 kr gällande abonnemangskostnad. Från 1 mars 2024 kommer Telias basutbud med TV och bredband 100/100 att ingå i hyran för en kostnad om 249 kr.
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Vi parkerar bekvämt framför huset. Vi tar oss upp till andra våning på husets gavel. När vi går in i hallen möts vi av ett härligt ljus. Klinkergolvet och det rymliga hallutrummet ger en välkommande känsla.

Bostaden har tre sovrum, varav det stora har gott om förvaring i en gardrobb med skjutdörrar och fönster mot skogen. De andra två sovrummen ligger i anslutning till hallen. Passar perfekt som barnrum, kontor eller gästrum.

Om vi fortsätter in från hallen har vi köket från Ballingslöv, modernt och välutrustat med generöst ljusinsläpp och plats för matbord intill fönstret. Vardagsrummet erbjuder gott om plats för umgänge och har stora fönster som ger härligt ljusinsläpp till hela lägenheten. Från vardagsrummet når vi balkongen med en fantastisk utsikt över skogen.

Badrummet är helkaklat, modernt, rymligt och väldigt praktiskt. Här har du golvärme, handfat med förvaring, dusch med glasdörrar, handdukstork och toalett samt en stor tvättavdelning.

Byggnadsår
2019
Uppvärmning
Fjärrvärme och solceller
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns.
Övriga byggnader/utrymmen
Till varje bostad följer ett förråd.
Balkong
Ja
Uteplats
Underbar balkong på husets baksida som är placerad i söderläge och mot skogen.
Bilplats
Till varje bostad följer en parkeringsplats.

Två gästparkeringar finns.

Energideklaration

Status
Utförd (2023-05-10)
Primärenergital
90 kWh/m2/år
Energiklass
D
Namn
Brf Södra Råstenen
Om föreningen
Föreningens hus stod färdiga för inflyttning 2019.

Hemsida: https://brfsodrarastenen.se/
Byggnadsår
2019
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769636-2743
Föreningens ekonomi
För information om föreningens ekonomi, se årsredovisning.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
29 st
TV/bredband
Bostadsrättsföreningen har ett avtal med Kalmar Energi för TV, fiber och telefoni via Zmarket (stadsnät). Det finns ett flertal leverantörer att välja mellan i olika prisklasser gällande samtliga tjänster.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Föreningen installerade solceller hösten 2022.
Parkering
Till varje bostad följer en parkeringsplats.

Två gästparkeringar finns.
Gemensamma utrymmen
Gemensamt barnvagns- och cykelförråd finns.

Ekonomi

Månadsavgift:
5 425 kr/mån. I avgiften ingår värme och kallvatten samt parkeringsplats och förråd. Förbrukning av el och varmvatten faktureras av föreningen. Obligatoriskt tillägg om 335 kr gällande abonnemangskostnad. Från 1 mars 2024 kommer Telias basutbud med TV och bredband 100/100 att ingå i hyran för en kostnad om 249 kr.
Andel i föreningen:
3.6932%
Indirekt nettoskuldsättning
945 145 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
600 kr/mån
Vatten/avlopp
477 kr/mån
Summa
1 077 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]