Drottning Margaretas väg 72 Välkommen på visning. Jag lovar, du kommer bli förälskad.
Scrolla ner

Drottning Margaretas väg 72

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
2 rum, varav 1 sovrum
Boarea/biarea:
65 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Södercentrum
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 3 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
4 373 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem Drottning Margaretas väg är en lugn och välbevarad gata i ett av stadens äldre kvarter. På omtyckta Söder väntar en unik vindslägenhet. Att hitta ett boende likt detta är en möjlighet som inte kommer ofta.

Från bostaden har du utsikt över trädtoppar, himmel och trädgård. Det är något alldeles speciellt med ett så centralt läge som fortfarande kan ge en känsla av lugn och harmoni. Föreningens gemensamma trädgård är privat och alldeles ljuvlig. Stor gräsyta med plats för lek, grill och umgänge.

Interiört kommer du uppskatta charmen i form av snedtak, synliga träbalkar och takfönster. De smakfulla färgvalen och de fina trägolven. ”Bada i ljus” är en återkommande klyscha men här stämmer det på pricken! Högst upp i huset med fönster i två väderstreck resulterar i fantastiskt ljusinsläpp. Köket är modernt och välutrustat. Badrummet är rymligt och utrustat med egen tvättmaskin och torktumlare – vardagslyx när den är som bäst!
Området Om du som många andra vill bo centralt men inte "mitt i smeten" får du här det bästa av två världar. Här har du lika nära till lugnet som till stadskärnans utbud av restauranger, shopping och nöje! Kalmarsund, slottet och dess vackra omgivning , fina strövområden och direkt närhet till välsorterad matbutik gör läget oemotståndligt. Enligt Hitta.se är det knappt 1 000 meter till en av Kalmars finaste stränder, Kalmarsundsparken.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Drottning Margaretas väg 72
Postadress
392 45 Kalmar
Område
Södercentrum
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
12
Boarea
65 m² (Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
Antal rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum
Månadsavgift
4 373 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Högst upp i huset ligger denna söderpärla. Välkommen till ett boende utöver det vanliga.

Här bor du bekvämt och ostört utan grannar. En inre trappa visar oss vägen upp till våningen. Fönsterpartier i två väderstreck sprider dagsljuset i hela bostaden. Den öppna ytan breder ut sig över många kvadratmeter.

Hallen är nyrenoverad. Nymålade väggar i grått och ljusare klinkergolv. Här finns avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. Förvaring i garderober.

Lägenhetens nav, sällskapsrummet välkomnar oss med öppen famn. Fötterna har vi hunnit placera på parkettgolv. Snedtak, takfönster och synliga balkar - vad mer kan man önska? I rummet möblerar du enkelt för umgänge. Gott om plats för matmöblemang, soffa och TV.

Från hallen, till höger, ligger köket som delvis blickar mot sällskapsrummet. Ett otroligt kök som fullkomligt badar i ljus. Öppna upp balkongdörren och släpp in vårkänslan. Att balkongen ligger med öppning från köket gör det enkelt och givet att inta middagen här. Köket är modernt och välutrustat. Förvaring och arbetsytor kommer aldrig bli ett bekymmer. Den maskinella utrustningen består induktionshäll, inbyggnadsugn, kyl/frys, fläkt och diskmaskin. Ett platsbyggt barbord vetter mot sällskapsrummet.

Ditt sovrum är väl tilltaget och ljust. Precis som i sällskapsrummet möts du här av fint parkettgolv. En sober väggfärg skapar harmoni. Rummet vetter mot föreningens trädgård och bjuder på fina utblickar. Det är här vi får det bekräftat! Hur unikt och mysigt det är att bo i en vindslägenhet. Alla dessa vinklar och vrår - charm i överflöd! I rummet får du plats med dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Förvaring i rejäl skjutgarderob. Här får du plats med alla säsongens plagg och lite därtill.

Badrummet är helkaklat och smakfullt inrett. Totalrenoverat 2013. Badrummet är utrustat med toalett, dusch med platsbesparande vikväggar, handfat med undersittande förvaring och spegelskåp. Öppningsbart takfönster sprider ljus och gör det lätt att vädra. Egen tvättmaskin och torktumlare underlättar vardagen.

Våningsplan
3 av 3. Hiss finns ej.
Renovering
2022 - Ny kyl/frys.
2022 - Nytt klinkergolv i hall samt nymålade väggar. 2022 - Skjutgarderober.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett stort förråd. Tvättstuga ligger bekvämt i källaren.
Balkong
Ja
Uteplats
Balkongen pekar rakt mot eftermiddags- och kvällssolen. Högst upp i huset blickar du ut över trädtoppar. Helt klart en favoritplats!
Bilplats
Utmed kringliggande gator.

Energideklaration

Status
Utförd (2021-05-18)
Primärtenergital
116 kWh/m2/år
Energiklass
E
Namn
BRF Drottning Margareta I Kalmar
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769636-1034
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
13 st varav 2 st hyresrätt(er)
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts delat ägande?
Ja
Gårdsplats
Mysig bakgård.
Parkering
Utmed kringliggande gator.
Gemensamma utrymmen
Förrådsutrymmen och tvättstuga i källaren.

Ekonomi

Månadsavgift:
4 373 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Andel i föreningen:
7.68%
Indirekt nettoskuldsättning
771 058 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
300 kr/mån
Summa
300 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]