Sagovägen 1 Gaveltrea i en stabil och välskött förening med låg belåning.
Scrolla ner

Sagovägen 1

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
77.5 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Berga
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 2 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
4 920 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Gaveltrea med nyrenoverat kök Varmt välkomna till denna gaveltrea på omtyckta Sagovägen 1. Den genomtänkta lägenheten sträcker sig över 77,5 kvadratmeter och inkluderar tre välplanerade rum samt ett kök som nyligen har genomgått en renovering.

Välkommen in till den inbjudande hallen, där du genast möts av utmärkta förvaringsmöjligheter med två rymliga garderober. Här finns också en praktisk klädkammare, perfekt för att organisera dina kläder och tillbehör på ett smidigt sätt. Till vänster öppnar sig det moderna och tidlösa köket med generös förvaring, väl tilltagna arbetsytor och gott om utrymme för ett matbord, perfekt placerat intill det stora fönstret som låter rikligt med naturligt ljus flöda in. Båda sovrummen erbjuder gott om utrymme för olika möbleringsalternativ. Behövs det bara ett sovrum passar det andra rummet utmärkt som gästrum, barnrum eller arbetsrum. Valet är helt upp till dina behov och preferenser. Hemmets naturliga samlingsplats är det generösa vardagsrummet, som har tillräckligt med utrymme för både soffa och matbord. Från vardagsrummet leder en dörr ut till den soliga balkongen, som erbjuder plats för utemöbler och kommer att vara en plats för många trevliga stunder. Utöver badrummet finns även en praktisk gäst-wc.
Föreningen och området Du kommer att bo i en stabil och välskött förening med låg belåning, vilket ger trygghet och stabilitet i boendet. Här är det lätt att trivas med trevliga innergårdar. Njut av bekvämligheter som en gemensam grillplats, tennisbana, gym, bastu och gästlägenhet, vilket ger möjligheter till både avkoppling och socialt umgänge. Det fördelaktiga läget ger närhet till vacker natur och Hansa City med ett brett utbud av shoppingmöjligheter och välsorterade mataffärer. Dessutom finns utmärkta kommunikationsmöjligheter till centrum. För dig som har bil är den närliggande parkeringen ett stort plus.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Sagovägen 1
Postadress
393 52 Kalmar
Område
Berga
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
167
Boarea
77.5 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Månadsavgift
4 920 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg avseende tv och bredband tillkommer med 135 kr/mån.
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Välkommen till en inbjudande hall där varje detalj är noggrant utformad för att möta de mest krävande behoven när det kommer till förvaring och avhängningsyta. Här hälsas du välkommen till en harmonisk plats för organisering, komplett med en generöst tilltagen klädkammare för att smidigt hantera alla dina säsongens plagg.

I år (2024) har köket renoverats i en modern och tidlös stil. När du kliver in möts du av ett strålande ljus från det stora fönstret och en generös plats för ett stort matbord. Utrustningen inkluderar kyl/frys, inbyggd ugn/mikrovågsugn, spishäll och fläkt samt en integrerad diskmaskin som bidrar till både bekvämlighet och effektivitet i vardagen.

Det tilltagna vardagsrummet utgör en naturlig samlingsplats i hemmet för socialt umgänge. Med fönster i två väderstreck flödar ljuset generöst in i rummet. Det finns möjlighet till många olika möbleringsalternativ. Du får även plats med ett matbord om det önskas. Vardagsrummet sträcker sig vidare ut genom den inglasade balkongen som fångar det perfekta soliga läget. Här kommer många kvällar att tillbringas när gäster är på besök.

Från hallen leder dörren in till det första av två sovrum, mångsidigt nog att fungera som gästrum, barnrum eller arbetsrum. Det är upp till dig och din personliga stil att forma rummet efter dina specifika behov och önskemål.

Det andra sovrummet nås genom vardagsrummet. Rummet är tillräckligt stort för att rymma en dubbelsäng, sängbord och extra förvaring. Det finns gott om förvaringsmöjligheter tack vare flera garderober. Badrummet är också enkelt att nå härifrån.

En eftertraktad gästtoalett är komplett med handfat, spegel och WC, vilket erbjuder bekvämlighet och välkomnande faciliteter för dina gäster.

Badrummet är utrustat med ett badkar, handfat, toalett och en toppmatad tvättmaskin. Dessutom finns ett spegelskåp komplett med en ljusramp som tillför stil och praktisk belysning.

Byggnadsår
1972
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.
Övriga byggnader/utrymmen
I huset finns det cykelförråd, källarförråd och tvättstuga. Dessutom erbjuder föreningen en övernattningslägenhet, perfekt för dig som har många gäster.
Balkong
Ja
Uteplats
Rymlig inglasad balkong med soligt läge och nålfiltsmatta på golvet.
Bilplats
Garageplats finns att hyra. Till garageplatsen är det separat kö. 550 kr/månaden.
Parkeringsplats finns att hyra. Till parkeringsplatsen är det separat kö. 85 kr/månaden utan elstolpe och 135 kr/månaden med elstolpe.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-02-05)
Primärtenergital
156 kWh/m2/år
Energiklass
E
Namn
Riksbyggen Brf Trollet
Om föreningen
Hemsida: www.brftrollet.com

Större utfört underhåll:
1995-1996 - inglasning balkonger
2006-2007 - takbyte
2015-2016 - fönsterbyte inkl balkongdörrar, installation av säkerhetsdörrar och postboxar
2018/2019 - renovering av vatten- och avloppsledningar
2020 - målning socklar husen, garagen och sophus
2022 - installation av 7 nya fjärrvärmeväxlare och undercentraler samt byte kallvattenledningar i källarna. Installation av termosventiler och temperaturgivare i lägenheterna samt injustering av hela värmesystemet.

Föreningen planerar för att införa individuell mätning av el.
Byggnadsår
1972
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
732400-2802
Föreningens ekonomi
För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta ordförande Catrin Qvick 073-8211348.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
182 st
TV/bredband
Tv och bredband via Tele2, ingår i obligatoriskt tillägg.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
Garageplats finns att hyra. Till garageplatsen är det separat kö. 550 kr/månaden.
Parkeringsplats finns att hyra. Till parkeringsplatsen är det separat kö. 85 kr/månaden utan elstolpe och 135 kr/månaden med elstolpe.
Gemensamma utrymmen
Föreningen har tennisbana, bastu, träningslokal samt gästlägenhet. Tvättstugor finns i 5 av 7 byggnader. På området finns gemensamma grillplatser samt utemöbler för medlemmarna att nyttja.

Ekonomi

Månadsavgift:
4 920 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg avseende tv och bredband tillkommer med 135 kr/mån.
Andel i föreningen:
0.65088%
Andel av årsavgift:
0.65088%
Indirekt nettoskuldsättning
186 450 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Reparationsfond:
1 649 kr
Bostaden är pantsatt?
Nej

Driftkostnader

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]