Sagovägen 37 Denna bostad har en enorm potential och erbjuder dig en fantastisk möjlighet att skapa ditt drömhem.
Scrolla ner

Sagovägen 37

995 000 kr

Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
79.5 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Berga
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 1 av 3. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
4 891 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Rymlig trea på första våningen kan nu bli ditt hem! Rymlig trea på första våningen kan nu bli ditt hem! Här kan du njuta av solen från eftermiddag till sen kväll på den stora, inglasade balkongen i bästa västerläge.

Här finner du ett hem på 79,5 kvadratmeter som passar alla åldrar. När du kliver in möts du av en öppen hall med gott om förvaring i flera garderober. Köket är ljust och trivsamt, utrustat med hel kyl och frys, och erbjuder generösa förvarings- och arbetsytor. Matbordet har en naturlig plats vid fönstret. Vardagsrummet är rymligt och lättmöblerat, med ett härligt ljusinsläpp från den inglasade balkongen som förlänger rummet. Här kan du njuta av många kvällar i solen med utsikt över grönområden, vilket ger känslan av att sitta i en trädgård. Lägenheten har två stora sovrum, varav det ena erbjuder gott om klädförvaring med fem garderober. Lägenheten har även ett badrum och en gäst-wc, vilket är perfekt för familjen eller när vännerna är på besök. I badrummet finns dusch, fönster och tvättmaskin.
Föreningen & området I denna välskötta Riksbyggenförening, med låg belåning, har alla fönster bytts ut för bara åtta år sedan. Här är det lätt att trivas med trevliga innergårdar. Njut av bekvämligheter som en gemensam grillplats, tennisbana, gym, bastu och gästlägenhet, vilket ger möjligheter till både avkoppling och socialt umgänge. Det fördelaktiga läget ger närhet till vacker natur och Hansa City med ett brett utbud av shoppingmöjligheter och välsorterade mataffärer. Dessutom finns utmärkta kommunikationsmöjligheter till centrum.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Sagovägen 37
Postadress
393 52 Kalmar
Område
Berga
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
10
Boarea
79.5 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Månadsavgift
4 891 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg avseende tv och bredband tillkommer med 135 kr/mån.
Pris
995 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

I den välskötta bostadsrättsföreningen Riksbyggen Brf Trollet tar vi klivet in genom dörren och möts av en halvtrappa upp till entrén. Här välkomnas du av en hall med tre garderober direkt innanför dörren. Vidare in i hallens vinkel finns ytterligare fyra garderober.

Köket är rymligt och har ett stort fönsterparti där matbordet passar perfekt. Köket erbjuder gott om förvaringsutrymmen och arbetsytor. Den maskinella utrustningen inkluderar en hel kyl och frys, ugn, spis och fläkt.

Vardagsrummet är rymligt och ger en öppen och inbjudande känsla. Här kan du utforska olika möbleringsalternativ och sätta din egen prägel på rummet. Från vardagsrummet har du enkel tillgång till balkongen, där du kan njuta av många kvällar i solen med utsikt över grönområden, vilket ger en känsla av att sitta i en trädgård.

Till höger från hallen ligger det första av två sovrum, som är rymligt och mångsidigt. Detta rum kan användas som gästrum, barnrum eller arbetsrum, helt enligt dina preferenser.

Det andra sovrummet nås via vardagsrummet. Det är rymligt och har plats för en dubbelsäng, sängbord och extra förvaringsmöbler. Förvaringsmöjligheterna är utmärkta med flera garderober längs väggen.

Ett praktiskt badrum som är lätt att använda och minskar morgonstressen, särskilt eftersom det också finns en gäst-wc i lägenheten. Badrummet är utrustat med dusch, toalett, handfat och spegel. Dessutom finns ett fönster som släpper in frisk luft. Här finns också bekvämligheten av en egen tvättmaskin.

En uppskattad gäst-wc är komplett med handfat, spegel och toalett, vilket erbjuder bekvämlighet och välkomnande faciliteter för dina gäster.

Byggnadsår
1972
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
1 av 3. Hiss finns ej.
Övriga byggnader/utrymmen
I huset finns det cykelförråd, källarförråd och tvättstuga. Dessutom erbjuder föreningen en övernattningslägenhet, perfekt för dig som har många gäster.
Balkong
Ja
Uteplats
Rymlig inglasad balkong med soligt läge och nålfiltsmatta på golvet.
Bilplats
Garageplats finns att hyra. Till garageplatsen är det separat kö. 550 kr/månaden.
Parkeringsplats finns att hyra. Till parkeringsplatsen är det separat kö. 85 kr/månaden utan elstolpe och 135 kr/månaden med elstolpe.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-02-05)
Primärenergital
156 kWh/m2/år
Energiklass
F
Namn
Riksbyggen Brf Trollet
Om föreningen
Hemsida: www.brftrollet.com

Större utfört underhåll:
1995-1996 - inglasning balkonger
2006-2007 - takbyte
2015-2016 - fönsterbyte inkl balkongdörrar, installation av säkerhetsdörrar och postboxar
2018/2019 - renovering av vatten- och avloppsledningar
2020 - målning socklar husen, garagen och sophus
2022 - installation av 7 nya fjärrvärmeväxlare och undercentraler samt byte kallvattenledningar i källarna. Installation av termosventiler och temperaturgivare i lägenheterna samt injustering av hela värmesystemet.

Föreningen planerar för att införa individuell mätning av el.
Byggnadsår
1972
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
732400-2802
Föreningens ekonomi
För vidare information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta ordförande Catrin Qvick 073-8211348.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
182 st
TV/bredband
Tv och bredband via Tele2, ingår i obligatoriskt tillägg.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
Garageplats finns att hyra. Till garageplatsen är det separat kö. 550 kr/månaden.
Parkeringsplats finns att hyra. Till parkeringsplatsen är det separat kö. 85 kr/månaden utan elstolpe och 135 kr/månaden med elstolpe.
Gemensamma utrymmen
Föreningen har tennisbana, bastu, träningslokal samt gästlägenhet. Tvättstugor finns i 5 av 7 byggnader. På området finns gemensamma grillplatser samt utemöbler för medlemmarna att nyttja.

Ekonomi

Pris:
995 000 kr
Månadsavgift:
4 891 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg avseende tv och bredband tillkommer med 135 kr/mån.
Andel i föreningen:
0.64698%
Andel av årsavgift:
0.64698%
Indirekt nettoskuldsättning
185 332 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
200 kr/mån
Försäkring
80 kr/mån
Summa
280 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]