Kay Wieståls gata 9 Perfektion på Fredriksskans
Scrolla ner

Kay Wieståls gata 9

2 895 000 kr

Antal rum:
2 rum, varav sovrum
Boarea/biarea:
62.5 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Fredriksskans
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 2 av 4. Hiss finns.
Månadsavgift:
4 675 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem Välkommen till Fredriksskans och Kay Wieståls gata 9. Detta är kvalitet i alla aspekter. Från valet av plats till utformning. Det här är ett boende för dig som ser fördelar med närheten till stadskärnan men samtidigt är i behov av naturens lugn och harmoni. För dig som värdesätter vackra, rogivande omgivningar. För dig som behöver svängrum och som mår allra bäst i stora sällskap. Det må låta klyschigt att skriva men här har inget lämnats åt slumpen. Samtliga hem är noga detaljerade, från påkostade golv av hållbara naturmaterial till inbyggda sprinklersystem i taket. Istället för enkla fönster finns här fönsterdörrar med ramar i ek. Din balkong pekar glatt åt solnedgången och sträcker sig över imponerande 13 kvm.

Aldrig tidigare har uppbyggnaden av ett nytt kvarter varit så eftertraktat som här. En plats som är mycket uppskattad av oss kalmarbor och en stor del av vår stads identitet. Brf Supportens bostadskvarter på Fredriksskans karakteriseras av närheten till Malmfjärden och flera vackra landmärken såsom Stagneliusskolan, Kalmar Domkyrka och parken Rävspelet. Här vävs stadsliv och parkliv ihop och ger en grön och varierad innerstadsmiljö.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Kay Wieståls gata 9
Postadress
392 50 Kalmar
Område
Fredriksskans
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
27/D11-1101
Boarea
62.5 m² (Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
Antal rum
2 rum och kök
Månadsavgift
4 675 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg om 250 kr för fiber avseende TV och internet.
Pris
2 895 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Välkommen till Fredriksskans, en fin blandning av natur och vatten.

Hiss från markplan uppskattas. Välkommen in! Ljusinsläppet möter oss redan i dörren. Golvhöga fönsterdörrar har den effekten. De smakfulla färgvalen är genomgående för hemmet. Fötterna har vi hunnit placera på kalksten. En självklarhet är den underliggande golvvärme som gör sig påmind i samtliga rum. Vattenburen i alla rum förutom i badrummet.

Där stengolvet slutar tar ett fint parkettgolv fart och sprider sig ut över hemmets alla kvadratmeter (förutom badrummet såklart). I hallen finns avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. Förvaring i två garderober.

Dörren i hallen leder oss rakt in i badrummet. Exklusivt, helkaklat och riktigt läckert. Kort version: ett badrum med alla rätt! Lång version: keramik som pryder såväl väggar som golv. Behagligt med golvvärme. Dusch med glasvägg, porslinstvättställ, dubbla spegelskåp, handdukstork och toalett. Dessutom lever du det goda livet och tvättar precis när du vill. Din tvättmaskin och torktumlare gör vardagslivet lättare.

Tillbaka i hallen tar vi klivet in till de sociala sällskapsytorna. Oj. Helt plötsligt blev vartenda rum jag någonsin besökt småskaligt. Kök och vardagsrum i en öppen, modern kombo. Wow! Längs med ena långsidan löper stora fönsterdörrar, från golv till tak, med en utsikt rakt ut mot innergården och vidare ut mot fjärden. Den öppna ytan ger plats för såväl matmöblemang som soffgrupp. Bjud in familj, bekanta som obekanta - här finns plats för alla. Ljusinsläppet är något utöver det vanliga. Likaså utsikten. Vatten och natur från första parkett. Välj vilken av dörrarna som ska ta dig ut på den väl tilltagna balkongen. En balkong som bjuder in till rosé och grill i eftermiddags- och kvällssolen.

Köket från Ballingslöv är skräddarsytt för just denna bostad med ambition att förhöja och beakta rummets yta och karaktär. Rena linjer, modernt och tidlöst. Stryk handen längs med bänkskivorna i natursten. Ljusa, släta luckor. Den maskinella utrustningen består av inbyggnadsugn med micro, induktionshäll, fläkt, kyl/frys och integrerad diskmaskin.

Från sällskapsdelen har vi tillgång till det stora sovrummet. God förvaring i skjutgarderober. Det väl tilltagna rummet ger plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och förvaringsmöbel. Fönster mot husets framsida.

Byggnadsår
2023
Våningsplan
2 av 4. Hiss finns.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer ett förråd i källarplan.

I föreningen finns möblerad gästlägenhet/föreningslokal om ca 35 kvm. I källaren finns cykelrum och barnvagns-/rullstolsförråd.

Miljörum med källsorteringsmöjligheter finns i markplan.
Balkong
Ja
Uteplats
Balkongen är väl tilltagen och vänd till fördel för utsikten och solnedgången.
I föreningen finns dessutom en otrolig takterrass som nyttjas fritt av dig som boende.
Bilplats
Garageplats går att hyra. Föreningens andel av garaget ger 54 st garageplatser. En vanlig garageplats kostar 1100:- per månad. Det kommer även finnas ett antal garageplatser med möjlighet till laddning av elbil och dessa platser kostar 1400:- per månad och där tillkommer kostnaden för laddningen.
Namn
Brf Supportern
Byggnadsår
2023
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769637-6073
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
49 st
Antal lokaler
1 st
TV/bredband
Lägenheterna är anslutna till Kalmar Energis öppna fibernät och där man varje lägenhetsägare själv beställer sin tjänster via Zmarket. Gå in på www.zmarket.se för mer information.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
473 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
Garageplats går att hyra. Föreningens andel av garaget ger 54 st garageplatser. En vanlig garageplats kostar 1100:- per månad. Det kommer även finnas ett antal garageplatser med möjlighet till laddning av elbil och dessa platser kostar 1400:- per månad och där tillkommer kostnaden för laddningen.
Gemensamma utrymmen
Möblerad gästlägenhet/föreningslokal om ca 35 kvm. I källaren finns cykelrum, barnvagns-/rullstolsförråd och teknikutrymme. Miljörum med källsorteringsmöjligheter finns i markplan.

Ekonomi

Pris:
2 895 000 kr
Månadsavgift:
4 675 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg om 250 kr för fiber avseende TV och internet.
Andel i föreningen:
1.5203%
Indirekt nettoskuldsättning
739 620 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
350 kr/mån
Summa
350 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]