Vita lammets väg 28 Villakänsla i bostadsrättsform
Scrolla ner

Vita lammets väg 28

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
4 rum, varav 3 sovrum
Boarea/biarea:
109 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Björkenäs
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 1. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
8 589 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem På Vita Lammets väg 28 i ett familjärt, naturskönt och lugnt område bor familjen med centrala Kalmar på bekvämt avstånd. Hus eller lägenhet? Varför välja? Här får ni det bästa av två världar. Villans alla uppsidor såsom egen carport och flera uteplatser i kombination med bostadsrättsformens enkelhet och bekvämlighet.

Framför er har ni ett bostadsrättsradhus i två plan fördelat på 109 kvm. 4 rum och kök har under de senaste åren renoverats med omsorg, eftertanke och kärlek. Låt oss vara ärliga. Här är det noggranna ägare med gott omdöme och tålamod som satt sin prägel på hemmet. Modernt men samtidigt tidlöst.

Planlösningen är välplanerad. Här får hela familjen gott om plats! På entréplan finns bostadens sociala sällskapsytor. Uppfräschat och välutrustat kök. Ett väl tilltaget vardagsrum med utgång till den inglasade altanen och tilltagna grästäppan. Lägg därtill ett fräscht badrum och en rejäl tvättstuga. En trappa upp finns tre fullstora sovrum. Idealistiskt för barnfamiljen med möjligheten för alla att få ett eget rum. På övervåningen finns ytterligare ett badrum med badkar. Genomgående för bostaden är härligt ljusinsläpp tack vare fönster med fritt läge i två väderstreck!

Det bästa sparas till sist, det är sedan gammalt. På Vita Lammets väg njuter familjen av två uteplatser, eller egentligen tre beroende på hur man väljer att räkna. En av den, inglasad och placerad i bästa av lägen – soligt västerläge. Från den inglasade altanen tar du dig ut på grästäppan. Härifrån har du god översikt över närliggande lekplats. Husets framsida är stensatt och berikad med morgonsol. Här hittar vi även carporten och det rymliga förrådet. Tänk dig glädjen (och bekvämligheten) att parkera bilen precis utanför ytterdörren. Villakänslan gör sig påmind!
Området Bo i lugna och trivsamma kvarter med direkt närhet till natur, golfbana, livsmedelsbutik, skola/förskola och kommunikationer. Barnen leker tryggt på lekplatsen som ligger några meter bort med uppsikt från bostaden.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Vita lammets väg 28
Postadress
393 59 Kalmar
Område
Björkenäs
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
42
Boarea
109 m² (Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
Antal rum
4 rum och kök, varav 3 sovrum
Månadsavgift
8 589 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och carport samt bostadsrättstillägg. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg för kabel-tv och bredband om 163 kr/månad.
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Vi svänger höger, bort från stora vägen och kör in i det lummiga och lugna kvarteret. I hjärtat av området ligger detta bostadsrättsradhus. Det första som slår oss är lugnet och tystnaden. Vi passerar gästparkeringen och parkerar bilen precis framför huset i carporten. Det praktiska förrådet ligger till höger om oss. Framsidan är stensatt och förgylls av morgonsolen. Här finns gott om plats för möblemang och plantering i mindre skala om så önskas.

Första intrycket är allt! Redan när vi tagit klivet in i hallen får vi en härlig känsla. ljust, fräscht och tilltalande. En annan känsla är hemtrevligt. En känsla som inte är helt självklar i ett hem. En stor eloge till nuvarande ägare som lyckats. Tid, kärlek och eftertanke har varit receptet för detta hem. I hemmet har samtliga väggar och tak nyligen målats.

Fötterna har vi hunnit placera på nylagt laminatgolv. Avhängning av ytterkläder och skor direkt innanför dörren. Från hallen når vi en klädkammare med goda förvaringslösningar.

Till vänster om hallen ligger det välutrustade köket. Nylackerade köksluckor i lantlig stil. Köket bjuder på generösa ytor och fint ljusinsläpp. Den maskinella utrustningen består av hel- kyl och frys, fläkt, spis med häll och diskmaskin. Intill köksfönstret rymmer matbord med plats för 6 personer. Härifrån blickar du ut över husets framsida. Från köket når vi den praktiska tvättstugan. Tvättmaskin, ny torktumlare, torkskåp och arbetsbänk med diskho.

Vi fortsätter vidare på entréplan. Med öppning från hallen ligger vardagsrummet. Tilltagna och öppna ytor lämnar plats för soffgrupp och TV-möblemang. Har du en stor familj eller gillar du att bjuda in stora sällskap? Inga problem. Här får alla plats. Det är från vardagsrummet som vi når den fantastiska uteplatsen. Här har du en egen liten trädgård som nås från det inglasade uterummet. Har du barn? Perfekt! Du njuter av solens strålar på baksidan samtidigt som du blickar ut över föreningens lekplats där dina barn leker - endast ett stenkast bort. Tryggt och bekvämt!

På entréplan finns det första av två badrum. Uppfräschat och smakfullt inrett. Här finns handfat med kommod, spegel, toalett och dusch med glasväggar.

Vi tar den vitmålade trätrappan upp till våning två.

Väl uppe möts vi av en möblerbar hall. Blir det hemmets nya kontorsdel? Eller kanske läshörna? Du avgör. Längre ner i hallen finns plats för förvaring i garderober. Genomgående för övervåningen är nya fina golv. På ovanvåningen har också säljaren installerat en AC. Sommarens räddning!

Det första sovrummet med fönster mot framsidan är trivsamt och stort. Rikligt med ljusinsläpp och nymålade väggar. Rummet är lugnt placerat och fritt från insyn. De andra två rummen som vetter mot husets baksida är även de fria från insyn. Samtliga sovrum bjuder på god förvaring.

Ovanvåningens badrum är uppfräschat med nytt golv. I övrigt finns kommod med handfat, toalett, badkar och spegelskåp.

När du bosätter dig på Vita lammets väg 28 bor du fritt från insyn. Här är det både lugnt i hemmet och området. Du behöver inte oroa dig för att det är lyhört grannarna emellan. Förrådet på husets framsida slukar allt och lite därtill.

Byggnadsår
1989
Våningsplan
1. Hiss finns ej.
Renovering
2020
• Utomhus Markiser
• Badrum renoverat med nya golv både uppe och nere
• Nylackerade skåpsluckor i köket
• Nya golv i hallen nere och hela övervåningen
• Alla väggar och tak målades i hela lägenheten
• Lister byttes
• Halltrappan målades och trappstegsmattor sattes in
• Portabel AC installerades
• Torktumlare
• Nytt tak i uterummet och målning av altangolv
Övriga byggnader/utrymmen
Carport i direkt anslutning till husets entré. Intill carporten finns ett rymligt förråd.
Uteplats
Baksidan har ett inglasat uterum. Härifrån tar du dig vidare ut på gräsmattan. Soligt västerläge.

Innergården på framsidan är utbyggd och delvis stensatt. Morgonkaffet intas utan tvekan här. Där den stensatta uteplatsen slutar tar en mindre grästäppa vid.
Bilplats
Carport ingår i avgiften. Besöksparkeringar finns i direkt närhet till bostaden.

Energideklaration

Status
Utförd (2018-06-15)
Primärenergital
124 kWh/m2/år
Energiklass
E
Namn
Brf Sjöbjörnen
Byggnadsår
1989
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
716404-4245
Föreningens ekonomi
För information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta Mats Lundgren 0480-20396. Alt ordförande Henrik Johansson, 0703525076 [email protected]
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
65 st
TV/bredband
Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 163 kr avseende grundutbud och bredband via Telia.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Gemensamma utrymmen
I föreningen finns grovtvättstuga, samlingslokal och övernattningslägenhet.

Ekonomi

Månadsavgift:
8 589 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och carport samt bostadsrättstillägg. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg för kabel-tv och bredband om 163 kr/månad.
Andel i föreningen:
1.762%
Andel av årsavgift:
1.76198%
Indirekt nettoskuldsättning
343 825 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
550 kr/mån
Summa
550 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning
Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]