Fatabursvägen 3B Välkommen hem till en nyrenoverad trea på 70,5 kvadratmeter.
Scrolla ner

Fatabursvägen 3B

1 695 000 kr

Antal rum:
3 rum, varav 2 sovrum
Boarea/biarea:
70.5 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Skälby
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 2 av 3. Hiss finns.
Månadsavgift:
5 543 kr/mån

3 dagar kvar till visning.

28 Juli
Anmäl dig till visningen via hemsidan eller kontorstid på 0480-420200.
Välkommen hem till en nyrenoverad trea Välkommen till denna helrenoverade gavellägenhet. Här finner du ett modernt hem med fönster i tre väderstreck som ger en ljus och härlig känsla i varje rum.

Här erbjuds 70,5 välplanerade kvadratmeter fördelade på tre rum och kök. Det stora vardagsrummet med vackert ljusinsläpp från tre håll ger möjlighet till många olika möbleringsalternativ. Från vardagsrummet når du balkongen, strategiskt placerad för att fånga eftermiddags- och kvällssolen i västerläge. Köket är modernt designat med en optimal planlösning som ger gott om förvaring och arbetsytor. Här finns plats för ett stort matbord precis vid fönstret. Badrummet är stilrent med helkaklade väggar och golv samt exklusiva materialval från Svedbergs, vilket ger dig en omedelbar spa-känsla. Dessutom finns golvvärme för extra komfort. Sovrummen är optimalt placerade för lugn och avskildhet, utan insyn. Det finns även ett smart belysningssystem från Plejd installerat, vilket låter dig styra belysningen med en vanlig knapp eller via Plejd-appen. Du kan skapa olika scenarier och schemalägga belysningen efter dina behov och önskemål.
Föreningen & området Brf Hagtorpet är Kalmars största förening med gym, bastu och gästlägenhet. Lugnt och tryggt område nära natur, mataffär och pizzeria. Med god ekonomi och låg belåning i föreningen erbjuds en stabil boendesituation. Föreningen har nyligen tecknat ett kollektivt avtal med Telia. Det ger medlemmarna grundutbudet av TV, 250/250 Mbps internet och telefoni till ett obligatoriskt tillägg på endast 174 kr per månad. Föreningen har även installerat solceller vilket resulterar i lägre boendekostnader. Enkla transportalternativ via cykel- och gångvägar till centrum för ett bekvämt boende nära allt du behöver.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Fatabursvägen 3B
Postadress
393 66 Kalmar
Område
Skälby
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
328
Boarea
70.5 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Månadsavgift
5 543 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och nätavgift el. Obligatoriskt tillägg avseende tv och bredband tillkommer med 174 kr.
Pris
1 695 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

När vi tar hissen eller trappan upp till lägenheten, tar vi dörren direkt till höger och möts av en ljus och inbjudande hall. Här kan vi bekvämt ta av oss ytterkläderna och känna oss välkomna. Den rymliga klädkammaren i hallen erbjuder extra förvaringsutrymme för en organiserad vardag.

Direkt till höger hittar vi det toppmoderna och nyligen renoverade köket från 2022/2023. En vägg har flyttats mellan köket och sovrummet för att skapa en mer funktionell layout. Här finns gott om förvaring och arbetsytor, och du kan njuta av rikligt med naturligt ljus genom fönstret. En perfekt plats för matbord finns här också. Köket är komplett med hel kyl och frys, spis, ugn, fläkt och diskmaskin.

Vidare i hallen hittar vi det eleganta badrummet – wow, säger jag bara! Här får du omedelbart en känsla av lyx och avkoppling som på ett spa. Exklusiva materialval från Svedbergs ger badrummet en touch av elegans. Med helkaklade väggar och golvvärme är det både praktiskt och bekvämt. Dessutom finns spotlights för att skapa en exklusiv stämning med belysning som förhöjer upplevelsen ytterligare.

Vardagsrummet, som nås från hallen, är verkligen oslagbart med sin gavellägesposition. Rummet badar i ljus från tre håll, vilket förstärker den ljusa och luftiga känslan. Golvet pryds av Tarkett ekparkett som sträcker sig genom hela bostaden från hallen. Den öppna planlösningen erbjuder flexibilitet för olika möbleringsalternativ, vilket ger dig utrymme att skapa din egen personliga prägel. Den härliga inglasade balkongen, som vetter mot soligt västerläge, förstorar vardagsrummet ytterligare och blir en perfekt plats för måltider från tidig vår till sena sommarkvällar.

Vi fortsätter till det rymliga sovrummet, som ligger i den vänstra delen av bostaden. Rummet är generöst tilltaget och rymmer en bekväm dubbelsäng samt ett skrivbord.

Det andra sovrummet är också mycket rymligt och passar utmärkt som gästrum, barnrum eller arbetsrum. Här finns gott om plats för att skapa den miljö som passar just dina behov och önskemål. Valet är helt upp till dig!

Byggnadsår
1956
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns.
Övriga byggnader/utrymmen
I huset finns cykelförråd, vindsförråd och matkällare samt en tillgänglig tvättstuga. Dessutom erbjuder föreningen två övernattningslägenheter, gym och bastu för medlemmarnas användning.
Balkong
Ja
Uteplats
Perfekt belägen inglasad balkong utan andra bredvid dig. Balkongen har fått nytt golv med cementskivor och trägolv. Här finns även eluttag och belysning för ökad trivsel. Du kan njuta av solen här från eftermiddag till kväll!
Bilplats
Parkeringsplats går att hyra för ca 150 kr/mån, separat kö.

Det finns två laddplatser för elbil (vid Kungsgårdsvägen 26), kostar f n 6 kr/timme.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-11-07)
Primärenergital
188 kWh/m2/år
Energiklass
F
Namn
Riksbyggen Brf Hagtorpet
Om föreningen
Föreningen består av 24 st byggnader med 495 lägenheter uppförda 1954-1957. Fastigheternas adresser är Kungsgårdsvägen 14-34, Fatabursvägen 1-19 och Stallgärdsgatan 2-4 i Kalmar.

1993-1995 Stambyte, badrumsrenovering samt köksrenovering
2005 Utbyggnad och inglasning av balkongerna
2010-2011 Omläggning av yttertak
2012-2013 Spolning av avloppsstammar
2016 Föreningen bytte namn från Riksbyggen Kalmarhus 10 till Riksbyggen Brf Hagtorpet
2016-2017 - Fönsterbyte
2019 - Porttelefon, samt skärm i trapphuset för bokning av föreningens lokaler, bla tvättstuga
2022/2023 - installation av solceller

I föreningen finns gästlägenhet vilket underlättar när långväga gäster är på besök. I övrigt finns bastu, gym och samlingslokal. Går att hyra hobbyrum.
Byggnadsår
1956
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
732400-2125
Föreningens ekonomi
För vidare information om föreningens ekonomi, se årsredovisning.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
495 st
TV/bredband
Tv via Tele2 eller Telia. Bredband via Telia fiber eller Tele2. Tv bas, bredband 250/250 Mbit/s samt bredbandstelefoni via Telia ingår i obligatoriskt tillägg om 174 kr/mån.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
Parkeringsplats går att hyra för ca 150 kr/mån, separat kö.

Det finns två laddplatser för elbil (vid Kungsgårdsvägen 26), kostar f n 6 kr/timme.
Gemensamma utrymmen
Det finns cykelförråd, matkällare, vindsförråd, tvättstugor och grovtvättstuga. I föreningen finns två övernattningslägenheter, bastu och gym.

Ekonomi

Pris:
1 695 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
5 543 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och nätavgift el. Obligatoriskt tillägg avseende tv och bredband tillkommer med 174 kr.
Andel i föreningen:
0.25209%
Andel av årsavgift:
0.25209%
Indirekt nettoskuldsättning
273 256 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
230 kr/mån
Försäkring
90 kr/mån
Summa
320 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]