Vita Lammets väg 102 Renoverat bostadsrättsradhus med skyddat läge mot skogen. Stor, insynsskyddad baksida mot söder.
Scrolla ner

Vita Lammets väg 102

I startblocken

En bostad I startblocken är förberedd för försäljning. Är du intresserad av bostaden redan nu, kontakta ansvarig mäklare.
Läs mer om tjänsten
Antal rum:
5 rum, varav 3 sovrum
Boarea/biarea:
122 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Björkenäs
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 1. Hiss finns ej.
Månadsavgift:
9 427 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

Välkommen hem Tänk att kliva ut och ha skogen som närmsta granne. Att ha direkt närhet till värdefulla grönområden med gamla ekar och skogspartier. Att se naturens alla skiftningar under året samtidigt som centrala Kalmar ligger på bekvämt avstånd. Välkommen till Vita Lammets väg 102.

Framför dig har du ett radhus i två plan fördelat på hela 122 kvm. En storlek som sällan når marknaden. På pappret 5 rum och kök men på plats en luftig fyra där det ena sovrummet istället blivit en del av det väl tilltagna sällskapsrummet. Här har nuvarande ägare noggrant planerat, utformat och utfört. Allt för att passa den moderna familjen. Läget på huset är ett av områdets bästa – fritt med framsidan mot skogen och med baksidan fördelaktigt vänd mot söder. Privat, soligt och välskött. Detta måste vara en av föreningens bäst skötta uteplats. Stora gröna häckar, grästäppa och ett inglasat uterum. Villakänslan gör sig påmind. Tänk dig glädjen (och bekvämligheten) att köra in bilen i din egen carport och från markplan låsa upp ytterdörren. Interiört möts du av ett renoverat kök, två helkaklade badrum – ett på varje plan, ett stort sällskapsrum med utgång till en helt fantastisk uteplats. På övervåningen finns tre välplanerade sovrum.
Området Som boende på Vita Lammets väg får familjen uppleva det bästa av två världar. Lugn och ro med susande lövträd, grönområde och en trygg närmiljö. Men samtidigt stadens utbud behagligt nära. Skolor/förskolor, aktiviteter, kommunikationer, Värsnäs med golfbana och allt vad du kan tänkas behöva finns inom räckhåll.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Vita Lammets väg 102
Postadress
393 59 Kalmar
Område
Björkenäs
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
3
Boarea
122 m² (Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
Antal rum
5 rum och kök, varav 3–4 sovrum
Månadsavgift
9 427 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och carport samt bostadsrättstillägg. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg för kabel-tv och bredband om 163 kr/månad.
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Vi svänger höger, bort från stora vägen och kör in i det lugna och familjära bostadskvarteret. Bilen parkerar du smidigt i carporten precis intill huset. I anslutning till bilplatsen finns ett rymligt förråd som tillhör bostaden. Framsidan är delvis stensatt och rymmer mindre utemöblemang. Här finns också en mindre grästäppa och planteringar. Tack vare hemmets placering – längst ner i området mot skogen njuter familjen ostört. Som du säkert förstår är läget ett av områdets bästa.

Nu är vi redo att ta klivet in. Det blir ett ljust mottagande med en hall. En ljus hall är en trevlig hall! Det som fångar vår uppmärksamhet är utsikten mot husets baksida som når oss redan här. De höga, gröna häckarna gör sig synliga från de stora fönsterpartierna i sällskapsrummet. Hallen bjuder på goda förvaringsmöjligheter i tre garderober bakom spegeldörrar. Här finns plats för avhängning av ytterkläder och skor. Fötterna möter slitstarkt klinkergolv. Där klinkergolvet slutar tar fint laminatgolv vid.

Till höger om hallen med fönster mot framsidan ligger det renoverade och välutrustade köket. Vita skåpluckor, bänkskivor i trä och en praktisk köksö. Köket bjuder på generösa ytor, många skåp och lådor samt fint ljusinsläpp. Den maskinella utrustningen består av hel- kyl och frys, fläkt, häll, inbyggnadsugn och micro samt en integrerad diskmaskin.

I anslutning till köket hittar vi det renoverade tvättrummet. Bekvämt med egen tvättmaskin och torkskåp. Goda förvaringsmöjligheter i över- och underskåp. Här finns dessutom fina arbetsytor och tvättho.

Vi fortsätter vidare på entréplan. Med öppning från hallen ligger sällskapsrummet. Ett sällskapsrum som blivit många kvadratmeter rikare. Här har nämligen nuvarande ägare låtit tidigare sovrum bli en del av sällskapsrummet. Förvänta dig tilltagna och öppna ytor som lämnar plats för matmöblemang och soffgrupp. Har du en stor familj eller gillar du att bjuda in stora sällskap? Inga problem, här finns plats. Ljusinsläpp från stora fönster skänker behagligt dagsljus. Från sällskapsrummet når vi den fantastiska uteplatsen.

Från hallen nås vi hemmets första badrum. Fräscht och helkaklat. Här finns handfat med undersittande förvaring, spegel med inbyggd belysning, toalett och takdusch med platsbesparande vikväggar.

Vi tar den svängda, totalrenoverade trappan upp till övervåningen. Här väntar tre välplanerade och rymliga sovrum.

Hallen på övre plan ger plats för mindre kontorshörna till familjens arbetsmyra.

Det första sovrummet vetter mot husets framsida och tittar rakt mot skogen. Fondtapet, fina golv och plats för säng och skrivbord.

De andra två sovrummen vetter mot husets baksida. Helt fria från insyn. Rummet till vänster är något mindre men har fortfarande gott om plats för att kunna rymma säng och skrivbord. Här finns också förvaring i dubbelgarderob med spegeldörrar. Hemmets stora sovrum ger plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Om familjen behöver ett fjärde sovrum finns möjligheten en trappa ner.

Badrummet är helkaklat och fräscht. Här finns dusch, toalett, handfat med undersittande förvaring och spegel.

Byggnadsår
1989
Våningsplan
1. Hiss finns ej.
Renovering
Kök:
2016 - Ny bänkskiva, stänkskydd, diskho, skåpsluckor, ny köksö och nytt parkettgolv.
2016 - Ny köksfläkt, komplett FTX-aggregat.
2007 - Nya stommar, ugn, häll, micro och diskmaskin.
2010 - Ny kyl och frys.

Hall:
2013 - Nytt golv.

Badrum:
2021 - Ny dusch och nya duschväggar.
2008 - Nya ytskikt (kakel och klinker), golvvärme och ny golvbrunn.

Vardagsrum:
2013 - Öppnat upp till tidigare sovrum för att skapa ett större vardagsrum. Nytt golv och nya tapeter.

Tvättstuga:
2024 - Ny tvättmaskin
2020 - Nytt väggskåp, bänk med diskho, ny blandare.
2009 - Nytt torkskåp

Badrum, våning 2:
2011 - Totalrenoverat med ny golvbrunn, nya tätskikt, kakel, våtrumsmatta. Ny kommod och ny dusch med infällbara vikväggar.

Uterum:
2011 - Uppförande av inglasat uterum innefattande golv, tak och skjutbara fönsterpartier.

Trappa:
2023 - Totalrenovering av trappa. Skräddarsydd för just detta hem. Ekparkett på trappsteg, ny ledstång ek, nytt trappräcke i stommar av ek.
Övriga byggnader/utrymmen
Stort förråd i anslutning till husets framsida.
Uteplats
Stor härlig baksida med områdets bästa placering! Här omges du av stora häckar och njuter av solen stora delar av dagen. Uterummet är mysigt och öppnar upp till en lagom stor grästäppa.

Husets framsida är delvis stensatt och ger utrymme för planteringar.
Bilplats
Carportplats precis utanför huset.

Energideklaration

Status
Utförd (2018-06-15)
Primärenergital
124 kWh/m2/år
Energiklass
E
Namn
Brf Sjöbjörnen
Byggnadsår
1989
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
716404-4245
Föreningens ekonomi
För information gällande föreningen och dess ekonomi vänligen kontakta Mats Lundgren 0480-20396. Alt ordförande Henrik Johansson, 0703525076 [email protected]
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
65 st
TV/bredband
Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 163 kr avseende grundutbud och bredband via Telia.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Gemensamma utrymmen
I föreningen finns grovtvättstuga, samlingslokal och övernattningslägenhet.

Ekonomi

Månadsavgift:
9 427 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och carport samt bostadsrättstillägg. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg för kabel-tv och bredband om 163 kr/månad.
Andel i föreningen:
1.9298%
Andel av årsavgift:
1.92976%
Indirekt nettoskuldsättning
341 110 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Ja

Driftkostnader

Hushållsel
400 kr/mån
Summa
400 kr/mån

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning
Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]