Lech Walesas gata 42 Ta hissen från markplan upp till tredje våningen och stig in i denna ljusa och välplanerade tvåa på 41 kvadratmeter med terrass.
Scrolla ner

Lech Walesas gata 42

1 295 000 kr

Antal rum:
2 rum, varav 1 sovrum
Boarea/biarea:
41 kvm
Kommun/Område:
Kalmar / Ljusstaden
Bostadstyp:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
Våning 3 av 3. Hiss finns.
Månadsavgift:
3 431 kr/mån

Kontakta mäklaren för visning.

41 välplanerade kvadratmeter plus terrass Ta hissen från markplan upp till tredje våningen och stig in i denna ljusa och välplanerade tvåa på 41 kvadratmeter. Lägenheten har en loftbalkong med morgonsol och en rymlig terrass i perfekt västerläge som erbjuder eftermiddags- och kvällssol.

Välkommen hem! När du kliver in möts du av praktiskt klinkergolv och generös förvaring i de fyra garderoberna i hallen. Badrummet är modernt och funktionellt med golvvärme samt en bekväm kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Det funktionella köket smälter samman med det öppna vardagsrummet, vilket ger en luftig och inbjudande känsla. Från köket/vardagsrummet har du enkel tillgång till den rymliga balkongen i västerläge. Dessutom finns ett generöst sovrum med två garderober, och det finns möjlighet att skapa ännu mer förvaringsutrymme om så önskas.
Föreningen & området Som medlem i Riksbyggens Brf Solgläntan har du tillgång till många bekvämligheter, som en gästlägenhet, festlokal, gym med lekrum för barn, hobby- och verkstadsrum, tvättstuga och ett barnvagnsförråd. Dessutom ingår två förråd i bostaden för extra förvaringsutrymme.

I ett populärt område med naturen inpå knuten bor du nära lättillgängliga promenadstråk som inbjuder till frisk luft och avkoppling. Här finns förskolor och skolor, golfbanor, havet och goda bussförbindelser i närheten – ett idealiskt hem för dig som vill ha harmoni och lugn med alla bekvämligheter på nära håll.

Fakta och dokument

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Lech Walesas gata 42
Postadress
393 60 Kalmar
Område
Ljusstaden
Kommun
Kalmar
Lgh.nr
1203
Boarea
41 m² (Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
Antal rum
2 rum och kök, varav 1 sovrum
Månadsavgift
3 431 kr/mån. I avgiften ingår värme, fast avgift för vatten och hushållsel samt bostadsrättstillägg. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 229 kr avseende bredband och kabel-TV.
Pris
1 295 000 kr eller högstbjudande
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Rumsbeskrivning

Ta hissen upp till tredje våningen där din entrébalkong välkomnar dig. När du kliver in genom dörren möts du av ett grått klinkergolv och en hall med gott om förvaring i fyra garderober. Resten av lägenheten pryds av ett stilrent parkettgolv som ger en varm och hemtrevlig känsla.

Hallen leder öppet in i köket, som har en modern och luftig planlösning som smidigt integreras med vardagsrummet. Köket är stilfullt inrett och fullt utrustat med generös förvaring samt alla bekvämligheter du behöver, inklusive kyl/frys, ugn, fläkt, mikrovågsugn och diskmaskin.

I vardagsrummet strömmar ljuset in genom flera fönster och härifrån når man lägenhetens underbara terrass. Rummet rymmer lätt middagsbord, tv och soffgrupp. Dessutom finns en förstärkt vägg för smidig upphängning av tv.

Sovrummet är lagom stort och nås från sällskapsrummet. Förvaring i två garderober.

Badrummet är helkaklat och har golvvärme för extra komfort. Ljusinsläpp från fönstret gör det lätt att vädra. Här kan du njuta av nyskick och modern maskinell utrustning såsom toalett, kommod, handukstork, handfat, badrumsskåp och infällbara duschväggar. Det bästa av allt är att det finns en egen kombinerad tvättmaskin och torktumlare under arbetsbänken.

Byggnadsår
2018
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
3 av 3. Hiss finns.
Övriga byggnader/utrymmen
Till bostaden följer två förråd. Ett på loftgången och ett varmförråd.

I huset finns tvättstuga, festlokal, övernattningslägenhet, gym med lekrum för barnen, välutrustat hobby-/verkstadsrum samt separata förråd för cykelförvaring/cykeltvätt och barnvagnsförråd.
Balkong
Ja
Uteplats
Loftbalkong i österläge med förmiddagssol. I anslutning till balkongen finns ett kallförråd.

Terrass på lägenhetens baksida i utmärkt västerläge med många soltimmar.
Bilplats
12 stycken parkeringsplatser går att hyra, separat kö.
26 stycken parkeringsplatser i carportlänga med motorvärmaruttag går att hyra, separat kö.
Möjlighet till elbilsladdning finns. Kontakta föreningen för installation.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-02-21)
Primärenergital
89 kWh/m2/år
Energiklass
D
Namn
Riksbyggens Brf Solgläntan
Om föreningen
Föreningens hus stod färdiga för inflyttning i april 2018. För mer information om föreningens ekonomi, vänligen kontakta mäklaren, Riksbyggen eller se den ekonomiska planen.
Byggnadsår
2018
Org.form
Bostadsrättsförening
Org.nummer
769630-3291
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
39 st
TV/bredband
TV/bredband/telefoni via Telia (fiber), faktureras av föreningen.
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av Köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
12 stycken parkeringsplatser går att hyra, separat kö.
26 stycken parkeringsplatser i carportlänga går att hyra, separat kö.

Ekonomi

Pris:
1 295 000 kr eller högstbjudande
Månadsavgift:
3 431 kr/mån. I avgiften ingår värme, fast avgift för vatten och hushållsel samt bostadsrättstillägg. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 229 kr avseende bredband och kabel-TV.
Andel i föreningen:
0.01728%
Andel av årsavgift:
1.73768%
Indirekt nettoskuldsättning
624 646 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens senaste årsredovisning.
Bostaden är pantsatt?
Nej

Driftkostnader

Hushållsel
100 kr/mån
Vatten/avlopp
100 kr/mån
Försäkring
100 kr/mån
Summa
300 kr/mån
Utöver månadsavgiften tillkommer kostnad för förbrukning av hushållsel, förbrukning av varmt och kallt vatten, abbonemang för TV/bredband/telefoni samt hemförsäkring. Föreningen debiterar efter uppmätt förbrukning för vatten, el samt kostnaden för TV/bredband/telefoni.

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]