Gårdsvägen 14

En unik möjlighet att förvärva ett stycke Ölandshistoria - Gårdsvägen 14, belägen ett stenkast från Ölands fantastiska Ekerum Resort!

För er golfälskare och för er som vill se vårt underbara Kalmarsund och som vill bo med ett unikt läge och hushistoria - måste titta närmare på denna fastighet. Huset har anor från 1914 då fabrikören P A Sjögren, byggde Ölands första vindkraftverk som var i bruk i många många år fram till dess att Ölands elverk skötte all el och Ekerums vindkraftverk revs. Under 80-talet tog nuvarande ägare över fastigheten och rustade upp huset till en unik fritidsfastighet som kan brukas året om. Från både hus och den väl tilltagna trädgården har du en helt otrolig utsikt över Ekerums golfanläggning och Kalmarsund - en av de absolut bästa vyerna för en golf- och Ölandsälskare! Huset erbjuder 128 kvm boyta som fördelas på vardagsrum med eldstad, rymligt arbetskök med plats för matbord, badrum med bastu, toalett, två sovrum samt ett loft som även det kan brukas till sovrum där utgång finns till balkong där de absolut finaste vyerna ges! Huset har ett genuint golv i grå Ölandssten i vardagsrummet och klinkergolv i resten av huset och vitmålade väggar, högt i tak och gott om fönster som ger ljus till rummen. Uppvärmningen sker främst av den värmeeffektiva luft/luftvärmepumpen - sedan finns det elburen golvvärme i hela huset och en värmande och mysig eldstad i vardagsrummet. Huset har en väl tilltagen altan på ca 55 kvm som utblickar över hål 18 och Kalmarsund.

Sydost om huvudbyggnaden finns en jättemysig och vinterbonad gäststuga som erbjuder ca 60 kvm boyta fördelat på vardagsrum, köksdel, två sovrum och badrum. Ett riktigt lyxigt boende för gästande besök med familj, barnbarn, vänner - eller kanske hyra ut vilket inte kommer vara svårt med detta läge.

Trädgården är väl tilltagen på 2 382 kvm. Den första delen mot Gårdsvägen nyttjas idag till bilparkering. Här skiljer en vacker kalkstensmur av som leder in till både huvudbyggnad och gäststuga. Trädgården gränsar av med vacker häck mot grannar i söder och norr och man har otroliga vyer över Ekerum och Kalmarsund!

Låter detta intressant så får ni höra av er till ansvarig mäklare för mer info och för att boka privat visning.
6 750 000 kr

Disposition

Huset har en välkomnande entré via stora fönsterdörrar som leder in till det stora vardagsrummet. Väl inne får man en luftig och ljus känsla tack vare takhöjden, de vita väggarna och stora fönsterpartierna. I vardagsrummet finns genuint golv i grå Ölandssten, en massiv vit eldstad med glas dörrar inramad av genuin grå Ölandssten och den effektiva luft/luftvärmepumpen är installerad här. Att nämna är också att huset har genomgående elburen golvvärme som regleras i varje rum. Direkt till höger når man det rymliga och arbetsvänliga köket som även har plats för ett matbord om 6-8 stolar. Via köket når man en korridor som har dörrar till badrum med bastu och till toaletten. Via korridoren når man även vardagsrummet. Via vardagsrummet når man husets andra korridor som har dörrar till entréplanets två sovrum där det ena är väl tilltaget och har egen utgång till altanen mot väster. I korridoren finns trappa som leder upp till ett mysigt loft/torn som även det kan brukas till sovrum, här finns utgång till balkongen som ger underbara vyer över Ekerum och Kalmarsund.

Byggnad

Byggnadstyp:
1-plan med loft
Byggnadsår:
1914
Fasad:
Betong
Stomme:
Betong/trä
Fönster:
2-glas
Tak:
Betongpannor/plåt
Grund:
Platta på mark
Uppvärmning:
Direktverkande el. Luft/luftvärmepump. Eldstad.
Vatten/avlopp:
Kommunalt.
Ventilation:
Självdrag
Övriga byggnader:
Vinterbonad gäststuga om ca 60 kvm byta fördelat på vardagsrum, köksdel, två sovrum och badrum. Genomgående bra skick. På trädgårdens nordvästra del finns oisolerad friggebod för trädgårdsredskap mm.

Ekonomi

Taxeringsvärde:
1 097 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Värdeår:
1929
Byggnadsvärde:
519 000 kr
Markvärde:
578 000 kr
Skatt/avgift:
8 049 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Driftkostnader

Uppvärmning
28 979 kr
Renhållning
11 300 kr
Summa
40 279 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 049 kr tillkommer)

Det stora huset nyttjas som fritidshus och det lilla huset nyttjas som permanentboende. Båda husen inkluderas i driftkostnaderna. I renhållningen ingår även kommunalt vatten och avlopp.

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

SERVITUT/ PLANBESTÄMMELSER

Inskrivna servitut och övriga gravationer: Nyttjanderätt Tele

Planbestämmelser: Detaljplan (1988-10-31) Översiktsplan (1988-03-28)
Rättigheter last: Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 0885-818.1

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Borgholm Halltorp GA:1, Gemensamhetsanläggning: Borgholm Halltorp GA:2

NÄSTA VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Typ:
Fritidshus
Byggnadstyp:
1-plan med loft
Upplåtelseform:
Friköpt
Fast.beteckning:
Halltorp 1:19
Adress:
Gårdsvägen 14
Område:
Ekerum
Boarea/biarea:
128/60 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum:
4 rum, varav 3 sovrum
Byggår:
1914
Pris:
6 750 000 kr
  • Henric Gustafsson
  • Delägare | Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 0703440445
  • Skicka e-post
  • Adriana Dobrini
  • Mäklarassistent
  • 0480-420200
  • 0706-451104
  • Skicka e-post
Planlösning entréplan
Planlösning övre plan
Planlösning gäststuga
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta