Kalmarsundsgatan 2

Varmt välkomna till vårt fantastiska Öland och dess underbara Ekerum med sitt unika läge inpå naturen, golfanläggning och Kalmarsund.

Här finns nu möjligheten som många väntat på och som velat köpa hus i Ekerums första etapp med friköpta tomter vid området - Kalmarsundsbyn. Här är nämligen första huset till salu sedan dom byggdes 2017-2018. Kalmarsundsgatan 2 är huset som är beläget längst norr över och har ett fantastiskt upphöjt läge med fria vyer över Ekerums golfbana och den underbara naturen. Huset byggdes genom totalentreprenad av Trivselhus, som för övrigt byggde samtliga hus i etapp 1. Huset erbjuder 119 kvm boyta fördelat på 4 rok varav 3 sovrum. Allt känns genomgående fortfarande som nytt och planlösningen är mycket uppskattad med bland annat sin öppna planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum. Här finner ni stora fönsterpartier och flera utgångar till den väl tilltagna terrassen som sträcker sig från öster till väster. Huset har hög standard och en röd tråd med sina ljusa kulörer interiört. Utöver detta erbjuder huset sängkammare med eget badrum och klädkammare, två ytterligare sovrum, ett andra badrum samt huvudentré och groventré/tvättstuga. På den grusade uppfarten får två bilar plats och här finns ett tillhörande förråd för golfbilen.

Ägare till detta hus säljer även den sista och obebyggda tomten som ligger bredvid - Kalmarsundsgatan 4 - så för er som vill ha samma livsstil som säljare går det givetvis att köpa båda fastigheterna. Antingen för att bevara luftrum till granne eller för er som har en stor familj och som vill ha två hus intill varandra.

Varmt välkomna att kontakta ansvarig fastighetsmäklare för mer info eller för att boka in er till visning!
4 795 000 kr

Rumsdisposition

En ljus och välkomnande huvudentré visar in till hallen. Här finns ett praktiskt klinkergolv som övergår till parkettgolv som följer hela huset. Huset är byggt för att leva och njuta i permanent men funkar givetvis lika bra som ett fritidshus. Huset har vattenburen golvvärme från en värmeeffektiv frånluftsvärmepump och utöver detta finns en värmande kamin installerad när man kommer hem kall och frusen från golfbanan. Till höger i hallen når man en väl tilltagen yta för sällskap och umgänge där det är öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum. Här finns stora fönsterpartier som vetter ut mot golfbanan och sin vackra natur och man har flera utgångar till den stora terrassen som går från öster till väster och ger plats för flera utegrupper. Utöver detta finns ett stort spa bad för både lek, avkoppling och träning. Från både hus och terrass är man i stort sätt helt skyddad från insyn men ändå har man hela tiden sina underbara vyer över golfbanan och naturen. Köket kommer från Ballingslöv och har full maskinell utrustning från Siemens: kyl, frys, diskmaskin, induktionshäll, fläkt, varmluftsugn samt inbyggd micro. I köket finns en praktisk köksö med mer förvaring. Köksön har en arbetsbänk och glasskiva som har personligt intresse för säljare och ingår inte i köpet. Via vardagsrummet når man sängkammare som har egen dörr till helkaklat badrum och klädkammare, dessutom egen utgång till terrassen. Går man rakt fram i hallen så finns det dörr till sovrum nr 2 och till vänster i hallen finns dörr till sovrum nr 3 och till husets andra helkaklade badrum. Avslutningsvis finns det dörr till en rymlig groventré kombinerat med tvättstuga. Här finns klinkergolv, tvättmaskin, torktumlare, tvättho samt den värmeeffektiva frånluftsvärmepannan. Samtliga sovrum har plisségardiner och mot västra terrassen finns en eldriven markis. Huset har installerat larm från Verisure. I somras utfördes 2-årsbesiktning på huset och protokoll kommer finnas på visningen för er som vill ta del av det.

Allmän information

Havsutsikt, natur och ett påtagligt lugn. Där har du tre av många, ofta efterfrågade attribut som du får när du bosätter dig i Kalmarsundsbyn. Framför dig har du ett nyproducerat hus från 2017, modernt och exklusivt boende i navet av Ekerum. Naturen och allt det lummiga gör sig exemplariskt tillsammans med doften av hav. Nedanför husen öppnar sig vårt vackra Kalmarsund. Motivet på den vackra havstavlan ändrar sig med årstiderna och tavlan är vacker året om.

Gammal eller ung? Permanent - eller fritidsboende? Valet är ditt. Här bor du riktigt bra tolv månader om året. Kort promenad till sol, bad och en av Sveriges mest kompletta resort. Ekerum Resort Öland erbjuder bla. två välskötta golfbanor, SPA, paddeltennis, motionsslingor, pizzeria, en välrenommerad restaurang och mycket mer. Skola/dagis och affär finns i närliggande Rälla som även har en aktiv idrottsförening. På cirka 10 min bilavstånd återfinns både Färjestaden och Borgholm med all service du kan tänkas behöva. Borgholm är en erkänd och välbesökt turistort som sommartid lever upp med ett fint utbud av restauranger, nattklubbar och ett trivsamt myller av folk. Fastlandet och Kalmar når du både med bil och buss. Kanske väljer du att göra som många andra, dvs jobba i Kalmar och bo på vackra Öland? Lätt och vacker pendlingssträcka om cirka 20 minuter in till de centrala delarna.

Öland är en välbesökt, vacker och helt unik ö. Här finns gott om olika naturslag. Skog, milslånga sandstränder och det speciella landskapet på Alvaret. Stora Alvaret är nästan fyra mil långt. Marken utgörs i huvudsak av trädlös hedmark där grunden är i kalksten. Kargt och lite öde, men fantastiskt vackert. Det finns en anledning att Stora Alvaret tillsammans med Södra Ölands odlingslandskap har utsetts till ett av UNESCOS världsarv. Upplev det du med! Öland är levande hela året om.

På sommarhalvåret kommer besökare från hela världen hit. Vi förstår varför. Här finns mycket att uppleva, bl.a gott om badstränder av olika karaktär, båtliv, natur, restauranger, nattliv, fågelliv och charmiga små loppisar i var och vartannat hörn. När sommaren tonar ut och den färgglada hösten tar vid stoltserar ön med en ytterst populär skördefest. Ölands skördefest sägs vara Sveriges största. En mat- och kulturupplevelse utöver det vanliga. Årets odlingar ska skördas och besökarna låter sig väl smaka.

Ekerum är Skandinaviens mest besökta golfbana och det är inte utan att man förstår varför. Kalmarsundsutsikt, västerläge, 36 hål där Långe Jan nominerats till Sveriges Bästa Golfbana och en fantastisk terrass där slag och minnen summeras. Ekerum Resort Öland är öppet året runt med ett gediget utbud av aktiviteter såväl i januari som i juli och har de senaste åren visat en utveckling av sällan skådat slag. Utöver att nya aktiviteter tillkommit årligen så har Ekerum en fantastisk omgivning norröver i Naturreservatet Halltorps Hage och söderut i Rällaskogen. Som boende på Ekerum byter man några hundra kvadratmeters tomt mot hundratals hektar natur. Framtiden för Ekerum ter sig otroligt spännande.

Utöver Kalmarsundsgatan 4 och dess likadana friköpta grannhus, som tillhör Ekerums nya detaljplan i naturskön miljö, så har Ekerum även en av kommunfullmäktige godkänd detaljplan som omfattar ett "state of the art" hotell med 200 rum, spa med inne- och utebad, konferenslokaler för 400 personer samt restauranger och barer som tillsammans med dagens Ekerum kommer att bli en av Europas ledande Resorts. Hotellet kommer att bli en riktig reseanledning till regionen och det självklara valet oavsett om man skall besöka Gillberga stenbrott, Eketorps borg, Kalmar Slott eller se Kalmar FF spela fotboll.

Utöver detta planerar Ekerum tillsammans med Länsstyrelsen i Kalmar Län att uppföra "Ölands Historiska Museum" i anslutning till hotellet. Ett museum som kommer att ha tre huvudsakliga inriktningar: Ölands världsarv Alvaret, Ölands alla guldfynd som hoppas kunna fyndfördelas tillbaka till ön samt det som i dagligt tal går under namnet "Vrakriket", dvs alla de förlista medeltidsskepp som ligger runt Ölands kuster.

Här har vi nu presenterat en bråkdel av Ölands och Ekerums gedigna utbud. När du flyttat in, placerat din soffa i rätt hörn, låtit din sköna säng få ta plats i ett av sovrummen, ja helt enkelt när du bott in dig i ditt hus. Ja, då har du ju all tid i världen att upptäcka resten av ön. Tiden som du kanske annars behövt lägga på renoveringar av ett begagnat hus kan du nu med ett helt nytt istället lägga på nöje, natur och avkoppling med en servicenivå av senaste snitt.

Välkommen till Ekerum och Kalmarsundsbyn!

Byggnad

Byggnadstyp:
Friliggande 1-planshus
Byggnadsår:
2017(Genom totalentreprenad av Trivselhus)
Fasad:
Trä
Stomme:
Trä
Fönster:
Isolerglasfönster
Tak:
Papp
Grund:
Platta på mark
Uppvärmning:
Vattenburen golvvärme - Frånluftsvärmepump. Kamin
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation:
Mekanisk frånluft och tilluft via väggventiler
Övriga byggnader:
Friggebod om 10 kvm med dörr för golfbil. El indraget.
Renoveringar:
Huset byggdes på totalentreprenad av Trivselhus som även har byggt samtliga hus i etapp 1.

Energideklaration

Status:
Behövs ej

Ekonomi

Taxeringsvärde:
2 591 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Värdeår:
2017
Byggnadsvärde:
2 013 000 kr
Markvärde:
578 000 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Driftkostnader

Uppvärmning
19 657 kr
Renhållning
1 657 kr
Summa
21 314 kr

I uppvärmningen ingår även hushållsel och uppvärmning av Spa badet. Fastigheten kommer vara med i en kommande samfällighet där både V/A och väg ska ingå, än så länge är inte detta igång och således har inte heller någon kostnad kommit för V/A och väg.

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

TV- och internetanslutning

Bredband: Huset är anslutet till det Telia öppen fiber!.

SERVITUT/ PLANBESTÄMMELSER

Planbestämmelser: Ändring Av Dp (2015-10-29) Detaljplan (2013-01-07) Översiktsplan (1988-03-28)

NÄSTA VISNING

Sön 12 April Ring 0480-420 200 för tidsbokning!
Typ:
Friliggande villa
Byggnadstyp:
Friliggande 1-planshus
Upplåtelseform:
Friköpt
Fast.beteckning:
Halltorp 1:66
Adress:
Kalmarsundsgatan 2
Område:
Ekerum
Boarea/biarea:
119/10 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum:
4 rum, varav 3 sovrum
Byggår:
2017
Pris:
4 795 000 kr
  • Felix Hasselberg
  • Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 073-5358622
  • Skicka e-post
  • Henric Gustafsson
  • Delägare | Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 0703440445
  • Skicka e-post

Dokument

Fastighetskarta
Fastighetskarta
Planlösning