Långrälla 301

6 495 000 kr

Typ:
Hästgård
Upplåtelseform:
Äganderätt
Fast.beteckning:
Långrälla 3:31
Adress:
Långrälla 301
Område:
Långrälla
Antal skiften:
1
Areal på skiften:
3.3304 ha
Pris:
6 495 000 kr

Kontakta mäklaren för visning.

Förverkliga drömmen om egen hästgård! Med rofyllt läge på Öland ligger denna nybyggda hästgård! En oas att trivas i med naturen som närmsta granne och knappt 5 km från havet i öster. Färjestaden tar man sig till på under kvarten och centrala Kalmar på ca 25 min. Gården är på ca 3,3 hektar och innehåller allt som önskas för den som vill ha hästarna hemmavid.

Stallet inrymmer tre boxar, sadelkammare och grovtvättstuga. I stallet finns varmvatten. Intill stallet finns förråd/carport med tilltagen höjd samt gödselplatta. Ovanpå stallet finns dessutom utmärkta intäktsmöjligheter i en fullt utrustad lägenhet om ca 70 kvm med två sovrum, dusch/wc, klädkammare, kök och vardagsrum samt balkong med utsikt över paddocken! Paddocken är försedd med belysning.

Fiber är installerat, djupborrad brunn finns och kommunalt vatten/avlopp har precis dragits in.

Tillfälle för er som är ute efter hästgård och önskar något nytt och lättskött!
Smakfulla detaljer och genomtänkt planlösning! Bostadshuset är ett mycket smakfullt inrett och väldisponerat tvåplanshus från Willa Nordic om 170 kvm med fyra sovrum, tre helkaklade badrum, allrum med balkong, vardagsrum med täljstenskamin och välutrustat kök förenat i öppen planlösning samt en praktisk groventré/tvättstuga. Genomgående fina materialval, generöst ljusinsläpp och behaglig golvvärme i entréplan. Från balkongen njuter man av rogivande utsikt mot skogen och det generöst tilltagna altandäcket ligger ostört i utmärkt västerläge.

Fakta och dokument

Typ
Hästgård
Inriktning:
Fritid, Hästgård
Fast.beteckning
Långrälla 3:31
Adress
Långrälla 301
Postadress
38696 Färjestaden
Område
Långrälla
Kommun
Mörbylånga
Pris
6 495 000 kr
Övrigt
Tillträde efter överenskommelse. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Bostadsbyggnad

Bostadsbyggnad
ENTRÉPLAN
HALL
Inbjudande entré via vackra pardörrar! Redan i hallen möts du av en härlig rymd och underbart ljusinsläpp från stort fönsterparti mot naturen på baksidan. I entrén ligger ett praktiskt och snyggt klinkergolv. Under fötterna vilar behaglig golvvärme på hela entréplanet. Vidare in i bostaden ligger genomgående ett mörkt, smakfullt parkettgolv från Kährs. Hallen erbjuder avhängningsyta och bra förvaring i två klädkammare/förråd.

DUSCH/WC
I anslutning till hallen ligger det första av bostadens tre badrum. Helkaklat i smakfull stil och utrustat med wc, handfat, dusch med vikdörrar i glas samt fönster.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum i vinkel med underbart ljusinsläpp, värmande täljstenskamin och gott om utrymme för såväl tv och soffa som middagsbord. Härifrån tar man sig ut till altanen och trädgården på baksidan.

KÖK
I öppen planlösning mot vardagsrummet ligger det underbara köket från Marbodal med tidlös, lantlig stil. Köket erbjuder rejäl förvaring, goda arbetsytor och utrustning bestående av kyl, frys, integrerad diskmaskin, inbyggnadsugn, inbyggd micro, induktionshäll och fläkt. Samtliga vitvaror från Miele. Därtill ett riktigt skafferi!

GROVENTRÉ/TVÄTTSTUGA
Innanför köket finns en mycket praktisk tvättstuga med utgång till altandäcket mot väster. I tvättstugan finns tvättmaskin (Miele), torktumlare (Miele), förvaring, tvättho och värmepump. Klinkergolv och fönster mot framsidan.

ÖVRE PLAN
ALLRUM
När man kommit upp på övre plan via den vackra trappan träder man in i ett allrum som fungerar utmärkt som tv-rum. Härifrån tar man sig också ut på den mysiga balkongen.

SOVRUM x3
Tre sovrum på ca 9 kvm som fungerar utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor.

DUSCH/WC
I anslutning till de tre sovrummen finns ett helkaklat badrum med wc, handfat och dusch med vikdörrar i glas.

SOVRUM
Rymligt föräldrasovrum (12,6 kvm) med fönster i två väderstreck. Insynsskyddat läge med fridfull utsikt mot naturen på baksidan. Intill sovrummet ligger en praktisk och tilltagen walk in closet och badrum en suite!

BADRUM
Lyxigt med eget badrum! Även detta är helkaklat i smakfullt utförande. Badrummet är försett med fönster, handfat med kommod, wc och badkar.
Gästlägenhet
Ovanpå stallet finns en rymlig och fullt utrustad gästlägenhet om ca 80 kvm. Entré sker via balkongen och här finns bra förvaring i en klädkammare. På golvet ligger genomgående vitlaserad ekparkett. Allrummet möjliggör plats för både tv/soffa och middagsbord och den öppna planlösningen mot köket skapar en trivsam rymd. Köket är praktiskt med bra förvaring, arbetsytor och utrustning bestående av kyl/frys, spis och fläkt. Plats för diskmaskin finns. Två fullgoda sovrum som båda inrymmer plats för dubbelsäng. Dusch/wc med våtrumsmatta och våtrumstapet och wc, handfat och dusch. Det är även förberett med el, vatten och avlopp för tvättmaskin.
Byggnadstyp
2 plan
Byggnadsår
2017
Antal rum
6 rok
Boarea
171 m²
Tomt
Tomtarea 8000 m². Stor och härlig tomt med gräsmatta och fin växtlighet. Tomten ramas in fint med staket och järngrind.
Uteplats
Stort och insynsskyddat altandäck, delvis under tak, i vinkel mot väster och norr med eftermiddags- och kvällssol. Balkong i norr med kvällssol och rogivande utsikt mot naturen. Gästlägenhetens balkong ligger mot öster och här njuter man av förmiddagssol samt utsikt över ridbana och hage.

Elförbrukning

Elförbrukning
11869 kWH/år

Byggnadssätt

Grund
Platta på mark
Stomme
Trä
Fasad
Trä
Tak
Betongpannor
Fönster
Isolerglasfönster
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump, kompletterande eldstad
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp. Djupborrad brunn finns.
Ventilation
Mekanisk frånluft med tilluft via fönsterventiler.
TV
Tv och bredband via fiber.

Energideklaration

Status
Utförd
Prestanda
41 kWh/m2 år
Energiklass
C

Driftkostnader

Elkostnad
48000 kr
Vatten/avlopp
6000 kr
Renhållningsavgift
2800 kr
Försäkring
9000 kr
Antal personer i hushållet
3 st
Summa
65800 kr/år
Kommentar
Uppgifter enligt säljaren. I kostnaden för el ingår även uppvärmning, stall, paddock och gästlägenhet. Kostnaden för vatten/avlopp är uppskattad då fullständiga uppgifter saknas eftersom det kommunala nätet nyligen har kopplats på.

Övriga byggnader

Stall
Area 104 kvm. Välordnat stall byggt 2017 med tre boxar, sadelkammare och grovtvättstuga. Varmvatten finns. Bakom stallet finns carport/förråd med generös höjd samt gödselplatta.

Arealer

Arealkälla
Taxerad areal
Åker
1 ha
Bete
2 ha
Totalareal
3 ha

Marker

Betesmark
Areal: 2 ha. Brukningsvärde: 30 % lägre avkastning och kvalitet, ev skogsmark i framtiden.
Åkermark
Areal: 1 ha. Brukningsvärde: Normalt.

Taxeringsvärden

Typkod
120, Lantbruksenhet, bebyggd
Småhusmark på lantbruk
255 000 kr
Småhusbyggnad på lantbruk
2 378 000 kr
Betesmark
53 000 kr
Åkermark
99 000 kr
Ekonomibyggnad
366 000 kr

Servitut/ Planbestämmelser

Inskrivna servitut och övriga gravationer: Avtalsservitut D-2020-00355567:1
Avtalsservitut D-2020-00409855:1

Rättigheter last: Last: Avtalsservitut: Kraftledning, D202000355567:1.1
Last: Avtalsservitut: Kraftledning, D202000409855:1.1
Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 0840-2020/62.1

Gemensamhetsanläggningar: Samfällighet: Mörbylånga Långrälla S:1, Samfällighet: Mörbylånga Långrälla S:2

Erbjudande boendekalkyl

Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl – ta kontakt med ansvarig mäklare.

Planritningar

Planritning
Planritning

Vi hjälper dig att finansiera ditt boende

Ansök om Lånelöfte hos Handelsbanken. Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och lånebesked inom 24h. Du är också varmt välkommen att kontakta Jasmine på vårt kontor i Kalmar för personlig service.

Jasmine Ghandour Rådgivare 0480-48 01 61 [email protected]