Intresseanmälan

Fredriksskans

FREDRIKSSKANS
FLYTTA IN PÅ FREDRIKSSKANS
Utsikt över Malmfjärden, någon minuts promenad till centrum, rekreationsområde, garageplats i källaren, hiss, balkonger, gårdar och terrasser för olika aktiviteter. Lägg därtill den nya Fredriksskansparken vid vattnet och du har en stadsdel utöver det vanliga – dessutom med bästa läget i Kalmar. Vi har fått det stora förtroendet av företaget Grenåli att förmedla de cirka 100 lägenheterna – både bostadsrätter och hyresrätter – som snart ska byggas på Fredriksskans. Husen ritas av Marge Arkitekter och hela projektet kommer att genomsyras av ett miljötänk. Vill du vara med och skapa en ny stadsdel? Anmäl ditt intresse så får du löpande information om projektet!

SENASTE INFORMATIONEN OM FREDRIKSSKANS, 2018-02-14.
Projekt i samarbete med Grenåli på Fredriksskansområdet har tyvärr försenats. Det beror på att Kalmar kommun inte har fått svar på sin bidragsansökan hos Naturvårdsverket för miljösanering av marken i området. Och det arbetet kan inte påbörjas förrän kommunen fått detta besked och övriga klartecken för saneringen.

Detta innebär i sin tur att den ursprungliga tidsplanen tyvärr måste revideras. Vår aktuella uppskattning av hålltiderna är:

Juni 2018 - Besked om bygglov
Januari 2019 – november 2019 - Marksanering av området
Våren 2019 - Försäljningsstart bostadsrätterna
December 2019 - Byggstart underjordiskt garage
December 2021 - Inflyttning bostadsrätterna
April 2022 - Inflyttning hyresrätterna

Observera att alla tidsangivelser är preliminära.