Kalmarsundsgatan 4

För alla Ölands- och golfälskare som går i byggtankar!

Här finns nu en fantastisk möjlighet för alla er som velat köpa hus på Ekerums mycket lyckade nyproduktion med friköpta tomter och hus i sin unika detaljplan! Etapp 1 innehöll tolv tomter på västra sidan av Kalmarsundsgatan där Trivselhus höll i entreprenaden. Här är den sista obebyggda tomten av etapp 1 med adress Kalmarsundsgatan 4. Denna tomt köptes upp av ägarna till Kalmarsundsgatan 2 (som också är till salu) för att skapa luftrum till grannarna. I köpet ingår anslutningsavgift för V/A och el och byggrätten säger 1-planshus om 140 kvm plus förråd. Det finns även stora chanser att man kan få godkänt att bygga dubbelcarport, dock måste nytt bygglov ansökas då föregående bygglovstid gått ut. För mer information, kontakta ansvarig fastighetsmäklare!
1 495 000 kr

Byggnad

Vatten/avlopp:
Anslutningsavgift för vatten, avlopp och el är erlagd och ingår i köpet.

Ekonomi

Taxeringsvärde:
473 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Markvärde:
473 000 kr
Skatt/avgift:
4 730 kr
Typkod:
210, Småhusenhet, tomtmark

SERVITUT/ PLANBESTÄMMELSER

Planbestämmelser: Ändring Av Dp (2015-10-29) Detaljplan (2013-01-07) Översiktsplan (1988-03-28)

Allmän information:

Havsutsikt, natur och ett påtagligt lugn. Där har du tre av många, ofta efterfrågade attribut som du får när du bosätter dig i Kalmarsundsbyn. Framför dig har du den sista tomten av etapp 1 som kan bli ditt moderna och exklusiva boende i navet av Ekerum. Naturen och allt det lummiga gör sig exemplariskt tillsammans med doften av hav. Nedanför husen öppnar sig vårt vackra Kalmarsund. Motivet på den vackra havstavlan ändrar sig med årstiderna och tavlan är vacker året om.

Gammal eller ung? Permanent - eller fritidsboende? Valet är ditt. Här bor du riktigt bra tolv månader om året. Kort promenad till sol, bad och en av Sveriges mest kompletta resort. Ekerum Resort Öland erbjuder bla. två välskötta golfbanor, SPA, paddeltennis, motionsslingor, pizzeria, en välrenommerad restaurang och mycket mer. Skola/dagis och affär finns i närliggande Rälla som även har en aktiv idrottsförening. På cirka 10 min bilavstånd återfinns både Färjestaden och Borgholm med all service du kan tänkas behöva. Borgholm är en erkänd och välbesökt turistort som sommartid lever upp med ett fint utbud av restauranger, nattklubbar och ett trivsamt myller av folk. Fastlandet och Kalmar når du både med bil och buss. Kanske väljer du att göra som många andra, dvs jobba i Kalmar och bo på vackra Öland? Lätt och vacker pendlingssträcka om cirka 20 minuter in till de centrala delarna..

Öland är en välbesökt, vacker och helt unik ö. Här finns gott om olika naturslag. Skog, milslånga sandstränder och det speciella landskapet på Alvaret. Stora Alvaret är nästan fyra mil långt. Marken utgörs i huvudsak av trädlös hedmark där grunden är i kalksten. Kargt och lite öde, men fantastiskt vackert. Det finns en anledning att Stora Alvaret tillsammans med Södra Ölands odlingslandskap har utsetts till ett av UNESCOS världsarv. Upplev det du med! Öland är levande hela året om.

På sommarhalvåret kommer besökare från hela världen hit. Vi förstår varför. Här finns mycket att uppleva, bl.a gott om badstränder av olika karaktär, båtliv, natur, restauranger, nattliv, fågelliv och charmiga små loppisar i var och vartannat hörn. När sommaren tonar ut och den färgglada hösten tar vid stoltserar ön med en ytterst populär skördefest. Ölands skördefest sägs vara Sveriges största. En mat- och kulturupplevelse utöver det vanliga. Årets odlingar ska skördas och besökarna låter sig väl smaka.

Ekerum är Skandinaviens mest besökta golfbana och det är inte utan att man förstår varför. Kalmarsundsutsikt, västerläge, 36 hål där Långe Jan nominerats till Sveriges Bästa Golfbana och en fantastisk terrass där slag och minnen summeras. Ekerum Resort Öland är öppet året runt med ett gediget utbud av aktiviteter såväl i januari som i juli och har de senaste åren visat en utveckling av sällan skådat slag. Utöver att nya aktiviteter tillkommit årligen så har Ekerum en fantastisk omgivning norröver i Naturreservatet Halltorps Hage och söderut i Rällaskogen. Som boende på Ekerum byter man några hundra kvadratmeters tomt mot hundratals hektar natur. Framtiden för Ekerum ter sig otroligt spännande.

Utöver denna obebyggda tomt på Kalmarsundsgatan 2 och dess likadana friköpta grannhus, som tillhör Ekerums nya detaljplan i naturskön miljö, så har Ekerum även en av kommunfullmäktige godkänd detaljplan som omfattar ett "state of the art" hotell med 200 rum, spa med inne- och utebad, konferenslokaler för 400 personer samt restauranger och barer som tillsammans med dagens Ekerum kommer att bli en av Europas ledande Resorts. Hotellet kommer att bli en riktig reseanledning till regionen och det självklara valet oavsett om man skall besöka Gillberga stenbrott, Eketorps borg, Kalmar Slott eller se Kalmar FF spela fotboll.

Utöver detta planerar Ekerum tillsammans med Länsstyrelsen i Kalmar Län att uppföra "Ölands Historiska Museum" i anslutning till hotellet. Ett museum som kommer att ha tre huvudsakliga inriktningar: Ölands världsarv Alvaret, Ölands alla guldfynd som hoppas kunna fyndfördelas tillbaka till ön samt det som i dagligt tal går under namnet "Vrakriket", dvs alla de förlista medeltidsskepp som ligger runt Ölands kuster.

Här har vi nu presenterat en bråkdel av Ölands och Ekerums gedigna utbud. När du flyttat in, placerat din soffa i rätt hörn, låtit din sköna säng få ta plats i ett av sovrummen, ja helt enkelt när du bott in dig i ditt hus. Ja, då har du ju all tid i världen att upptäcka resten av ön. Tiden som du kanske annars behövt lägga på renoveringar av ett begagnat hus kan du nu med ett helt nytt istället lägga på nöje, natur och avkoppling med en servicenivå av senaste snitt.

Välkommen till Ekerum och Kalmarsundsbyn!

NÄSTA VISNING

Sön 12 April Ring 0480-420 200 för tidsbokning!
Typ:
Tomt
Upplåtelseform:
Friköpt
Fast.beteckning:
Halltorp 1:67
Adress:
Kalmarsundsgatan 4
Område:
Ekerum
Pris:
1 495 000 kr
  • Felix Hasselberg
  • Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 073-5358622
  • Skicka e-post
  • Henric Gustafsson
  • Delägare | Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 0703440445
  • Skicka e-post

Dokument

Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta