Ester Adolfssons Gata 7

Nedan är beskrivning som gäller Ester Adolfssons Gata 1, 3, 5, 7 vilka alla är sålda (samtliga för 3 500 000 kr) under våren/sommaren 2018. Dock kommer byggare & markägare (Jahan Makipour) bygga flera hus i detta område. Nästa etapp kommer vara sex stycken 1-planshus. Har ni intresse så får ni maila mig så kommer jag skriva in er i intresselistan för nästa säljstart av 1-planshusen. Ni kan även kontakta byggare Jahan (0706354583) som är behjälplig med frågor och även rundvandring vid husen.

Nybyggt och underhållsfritt hus med fantastisk arkitektur ritat med inspiration från Öland. Belägen i ny del av kulturella och historiska Vickleby.

I västra delen av Vickleby har 28 nya tomter skapats. Med adress, Ester Adolfssons Gata 7, är nu det första huset färdigbyggt och väntar på sin rätta ägare. Byggare är Jahan Makipour, Stenhus Öland.

Huset erbjuder 102 kvm boyta fördelat på 4 rok varav 2 sovrum. Utöver detta tillkommer 16 kvm orangeri. Materialvalen är av riktigt hög standard både exteriört som interiört. Exteriört har huset kalksten, puts och lärkträ. Isolerfönster med ramar av ek. Enkupigt taktegel. Interiört erbjuder huset kalkstensgolv, 1-stavsparkett, putsade och murade väggar. Tak öppet upp till nock, inbyggd kamin. Köksdel med full maskinell utrustning (Electrolux) med öppen planlösning till vardagsrum. Vidbyggt orangeri med kalkstensgolv. Värmekällan kommer från mycket effektiv och underhållsfri bergvärme där hela entréplan har luftburen golvvärme och övre plan har radiatorer. På vardera plan finns badrum med fina detaljer. Ett sovrum på entréplan och ett sovrum på övre plan. Tomten är friköpt och erbjuder 403 kvm. När huset lämnas över kommer trädgården vara i stort sätt helt färdigplanerad. Runt huset finns underhållsfri och Öländsk kalksten som erbjuder ett flertal olika uteplatser beroende på väder och vind. På tomten kommer det finnas plats för bilen.

Man är snart klar med hus nr 2 (Ester Adolfssons Gata 5) som man kan skymta på de exteriöra bilderna. Därefter kommer hus nr 3 och 4 byggas i samma linje (Ester Adolfssons Gata 1 och 3). För er som inte hinner med att köpa detta hus kan självklart köpa en av de andra tomterna där Stenhus Öland får entreprenadavtal att bygga huset. Tveka inte att kontakta ansvarig fastighetsmäklare för mer information om detta unika projekt i Vickleby.

Planlösning

En välkomnande entré visar in till den rymliga hallen. Här är stengolv och murade väggar.

Till höger i hallen finns dörr till entréplanets badrum. Här finns stengolv och på väggarna är det kakel vid duschzon och murade väggar. Handfat med stor spegel med belysning. Handdukstork.

Rakt fram i hallen finns dörr till entréplanets sovrum. 1-stavigt parkettgolv och murad vägg. Utgång till uteplats och egen klädkammare.

Till vänster i hallen når man husets centrum där vardagsrum och köksdel har en öppen planlösning. Tak öppet till nock ger en härlig rymd. I vardagsrum är golvet i 1-stavigt parkett och vid köksdelen går det över till stengolv. Köket har full maskinell utrustning från Electrolux och här finns utgång till husets baksida samt dörr till groventré/tvättstuga.

I tvättstugan finns tvättmaskin och torktumlare (Electrolux) samt bergvärmepannan som kommer från Thermia.

Tillbaka till vardagsrummet ser man en inbyggd kamin och de vitputsade väggarna tillsammans med den ljusa träpanelen i taket ger en ljus och harmonisk miljö. Stenhus Öland har skapat egendesignade takbalkar. Även trappan, fläkten mm är handgjort och helt unikt.

I vardagsrummet finns pardörr som leder ut till ett vidbyggt orangeri. Här finns två utgångar där ena leder till uteplats på framsidan och den andra till uteplats mot baksidan. Kalkstensgolv, vitputsade väggar samt tak i kanalplast gör att man kan vistas i orangeriet stora delar av året. Även här finns luftburen golvvärme!

En trappa upp möts man av ett mindre allrum med stora fönsterpartier. Man har även vy ner mot entréplan. Även här uppe finns 1-stavigt parkettgolv.

Sovrum nr 2 erbjuder plats för dubbelsäng.

Avslutningsvis finns dörr till badrum och toalett. Klinkergolv med golvvärme, kakel på väggar vid duschzon. Handfat och handdukshängare.

Egna ord från byggherren Jahan Makipour, Stenhus Öland:

Artie är en ny by vid sidan om Vickleby. En plats för konst och hantverk med människan i centrum. Idén bakom projektet är att skapa ett vackert område med återanvänd, Öländsk kalksten i alla hus. Harmoni och balans mellan byggnader kommer att skapa en vacker rymd för alla att vistas och leva i. Alla byggnader är modernt ritade med inspiration från Öland. Gedigna hus byggs med lecablock isolerade med putsskiva. Fasaden är dels putsad eller med kalksten. Huset är därför underhållsfritt och kan andas. Värmekällan är bergvärme via luftburen golvvärme (radiatorer på övre plan) som ger ett hållbart värmesystem i huset. Ekdörrar och fönster skapar en smakfull bild i kombination med andra detaljrika element. Folk blir äldre och äldre och orkar inte arbeta med trädgård. Däremot behöver de umgås mer med varandra för att inte känna sig ensamma. Därför är alla hus mellan 120-130 kvm och tomterna mellan 400-550 kvm vilket underlättar skötsel av fastighet och trädgård. I centrum av området kommer det att byggas en samlingslokal med vacker arkitektur, levande växter, stor rymd med mycket ljus. En bra plats att vistas på och utanför ett stort torg prytt med Ölandssten, fontän och massor av rosor och växter. Egendesignade gatlyktor, parkbänkar och postlådor med mera ger konstnärlig identitet och karaktär till Artie. Den kanske vackraste delen av Artie är ateljéboende för konstnärer. Tanken är att locka ett tiotal konstnärer som både kan bo och arbeta i ungefär 40 kvm stort utrymme för att kunna presentera sin konst. Den här delen har väldigt speciell arkitektur, allt kommer att rymmas under tak skyddat från vind och oväder och kommer alltid att vara öppen för besökare. Det ger möjlighet till en mysig och inspirerande promenad på kvällen eller kanske en lugnande stund vid dammen. Att leva nära konst ger oss ett tillfredställande liv och harmoni.

Byggnadssätt

Grund:
Platta på mark
Stomme:
Trä/betong/leca
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Kalksten/puts/trä
Takbeklädnad:
Enkupigt taktegel
Fönster:
Isolerglas
Ventilation:
Självdrag. Mekanisk ventilation i badrum
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Bergvärme via luftburen golvvärme på entréplan och radiatorer på övre plan. Kamin.

Uteplats

Uteplats 1: Stenlagd uteplats vid husets framsida, sydvästläge.
Uteplats 2: Stenlagd uteplats med utgång från orangeriet på husets baksida, norrläge.

Renoveringar

Byggfirma är Stenhus Öland. All VVS har Kalmar VVS utfört. De har även installerat bergvärmen. Elektrikerna på Öland har utfört all elarbete och kontrollansvarig är Mats Johansson.

Ekonomi

Taxeringsvärde är 180 000 kr (fastställt avseende år 2015). Typkod 210, Småhusenhet, tomtmark, värdeår 2017.

Driftskostnad

Då ingen har bott i huset finns heller ingen driftkostnad att visa upp.

Servitut/ planbestämmelser

Servitut: Rättigheter-förmån: Mörbylånga Stora Vickleby GA:3, Mörbylånga Stora Vickleby GA:6
Planbestämmelser: Detaljplan (2013-09-24)

Nästa visning

Kontakta mäklaren för visning
Typ:
Friliggande villa
Byggnadstyp:
1 ½ plan
Upplåtelseform:
Friköpt
Fast.beteckning:
Stora Vickleby 6:56
Adress:
Ester Adolfssons Gata 7
Område:
Vickleby
Boarea/biarea:
102/16 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum:
4 rum, varav 2 sovrum.
Tomt:
403 kvm. Tomtarea 403 m² (friköpt). Tomten kommer lämnas färdigplanerad vid tillträde för köpare.
Uteplats:
Uteplats 1: Stenlagd uteplats vid husets framsida, sydvästläge.
Uteplats 2: Stenlagd uteplats med utgång från orangeriet på husets baksida, norrläge.
Byggår:
2017
Taxeringsvärde:
180 000 kr

Ovanligt tveksam till när det är dags att sälja?

Välj vår kostnadsfria tjänst I startblocken så hjälper vi dig att förbereda allt inför en försäljning. Det gör dig helt redo den dag du bestämmer dig för att ta nästa steg.

Se skalenlig planlösning under "Dokument"
Se skalenlig planlösning under "Dokument"
Terrängkarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta 2