Elsa Kåres Väg 60

Välkomna till östra Ölands omtyckta och mycket vackra Kårehamn och adress - Elsa Kåres Väg 60. Här finner ni ett mycket välskött 1-planshus med all komfort man kan önska och som erbjuder hela 211 kvm boyta fördelat på 7-8 rok varav 4 sovrum. Utöver detta tillkommer vinterträdgård och vinterbonad veranda. För er som behöver fler gästande rum finns isolerad friggebod/gäststuga på trädgården. Huset byggdes 1986 (HJältevadshus - Hultfredshus) och fick en ombyggnation 2010 då dåvarande verkstad byggdes om till boyta vilket idag ger huset hela 211 kvm och har stora ytor för sällskap. Huset har även ett vidbyggt garage för en bil eller ett perfekt tillhåll för snickarbänk, hyllor mm. Planlösningen är riktigt trivsam och praktisk och lämpar sig utmärkt för gästande besök då två sovrum är placerade på vardera sida om huset och här finns även två mycket fräscha badrum som renoverades 2012 och 2015. Köket är praktiskt och har full maskinell utrustning och ger plats för ett matbord om 6 stolar. Sällskapsytor finns det gott om med två allrum och där det ena är hjärtat i huset och som är väl tilltaget och har en värmande och mysig kamin. Huset värms upp med värmeeffektiv frånluftsvärmepump och har en praktisk tvättstuga.

Trädgården är mycket välskött och erbjuder en fin kombination av växlighet. Från Elsa Kåres Väg skyddar en lummig häck och på den skyddade trädgården finns flera blommer, lavendel, rosenbuskar mm. Här finns även gott om gräsyta för spel och lek eller för pool. Runt huset sträcker sig uteplatserna i olika väderstreck och där lusthuset skyddar bäst om vinden ligger på eller när det är tidig vår- eller sena höstkvällar.

Ägare har haft huset i tre år som åretruntfritidshus och dess för innan var det permanenthus i tjugo år. Detta är verkligen ett hus att njuta av under hela året oavsett om man vill bo permanent eller som fritidshus. Ett hus med generösa och ljusa ytor och fina rum för många gästande besök och dessutom med hög komfort. Allt är i genomgående jättebra skick och under 2015 renoverades ytskikten i neutrala och stilrena kulörer - lättskött med allt i ett plan! Omgivningarna kring Kårehamn är fantastiska oavsett årstid med sina öppna strandängar, sin omtyckta badstrand, dess välbesökta och jättefina hamn med bl a Kårehamns Fisk och havskök.

Varmt välkomna att höra av er för visning!
2 995 000 kr

Planlösning

Disposition

Huvudentré via VINTERTRÄDGÅRDEN som ger gott om plats för avhängningsytor för ytterkläder och skor. Man kan även nyttja verandan till huvudentré vilket var tidigare. Vinterträdgården har klinkergolv och stora fönsterpartier samt vacker fontän. Här finns glasad dörr som leder in till bostaden.

HALL med klinkergolv som har dörr till praktisk TVÄTTSTUGA med tvättmaskin och torktumlare samt tvättho. I hallen finns den värmeeffektiva frånluftsvärmpumpen som installerades ca 2006.

Till vänster i hallen finns glasade pardörrar som leder in till mysigt ALLRUM/TV-RUM och två av husets fyra SOVRUM. Ett av sovrummen ger plats för dubbelsäng och har dessutom utgång till trädgården! Dessa rum inreddes till boyta 2010. Parkettgolv och ljusa väggar.

Till höger i hallen når man ny och fräsch HALL med klinkergolv och med utgång till trädgården. Här finns dörr till ett av husets två BADRUM och som renoverades 2012.

Till höger i hallen når man det praktiska KÖKET och som erbjuder full komfort med maskinell utrustning, arbetsytor, förvaring samt plats för ett matbord om sex stolar. Via kökets fönster ger det vyer över viken i norr. Parkettgolv och ljusa väggar.

Via köket når man hjärtat i huset med det väl tilltagna VARDAGSRUMMET. Vardagsrummet är indelat i tre avdelningar och ger plats för flera sittgrupper, en vid kaminen, en vid utgången till trädgården och en tredje vid det så kallade biblioteket. Parkettgolv och ljusa fräscha väggar.

I vardagsrum finns dörr till den mysiga VERANDAN som ger plats för matgrupp men som också passar utmärkt till välkomnande huvudentré. Här finns klinkergolv (värme) och gott om fönster som ger ljusinsläpp.

Efter vardagsrummet tar en ny hall vid och som har dörr till det andra BADRUMMET som renoverades 2015, riktigt snyggt och fräscht med hög komfort inkl. golvvärme.

Längst bort i hallen finns dörr till det tredje och fjärde SOVRUMMET. Ett av dessa är sängkammare med plats för dubbelsäng och med gott om inbyggda garderober samt utgång till trädgården. Parkettgolv även här.

Byggnadssätt

Grund:
Betongplatta på mark och krypgrund
Stomme:
Trä
Fasad:
Träpanel
Takbeklädnad:
Betongpannor (och papptak)
Fönster:
Isolerglas
Ventilation:
Mekanisk frånluft och våtrumsfläkt
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Vattenburet system - Frånluftsvärmepump. Eldstad. Direktverkande el.

Energideklaration

Energideklaration utförd (2014-09-19).
Energiprestanda: 79 kWh/m² år.

Uteplats

- Stenlagd och rymlig uteplats mot sydost och utgång från två sovrum, vardagsrum och kökets hall.
- Stenlagd och skyddad uteplats mot nordväst.
- Lusthus.

Renoveringar

2010

Ekonomi

Taxeringsvärde är 2 314 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 1 881 000 kr. Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår 1996.

Driftskostnad

Vatten/avlopp
7 500 kr
Hushållsel
27 000 kr
Summa
34 500 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 049 kr tillkommer)

i Hushållselen ingår även uppvärmningen.

TV- och internetanslutning

TV: TV via parabol Internet: Bredband via ADSL

Övriga byggnader

- Isolerad friggebod, perfekt för gästande besök året runt.

Servitut/ planbestämmelser

Servitut: Rättigheter-förmån: Borgholm Kårehamn GA:2
Planbestämmelser: Byggnadsplan (1981-08-20)

Nästa visning

Kontakta mäklaren för visning
Typ:
Friliggande villa
Byggnadstyp:
1-planshus
Upplåtelseform:
Friköpt
Fast.beteckning:
Kårehamn 2:11
Adress:
Elsa Kåres Väg 60
Område:
Kårehamn
Boarea/biarea:
211/10 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum:
7 rum, varav 4 sovrum.
Tomt:
1 079 kvm. Mycket välskött trädgård med skyddad häck ut mot Elsa Kåres Väg. Här finns vackra buskar, blommor, stensättningar, grusade gångar och uteplatser samt utrymme för spel och lek på gräsytan. Utebelysning på både trädgård och husets fasad.
Uteplats:
- Stenlagd och rymlig uteplats mot sydost och utgång från två sovrum, vardagsrum och kökets hall.
- Stenlagd och skyddad uteplats mot nordväst.
- Lusthus.
Byggår:
1986
Pris:
2 995 000 kr
Taxeringsvärde:
2 314 000 kr
Planlösning
Fastighetskarta
Fastighetskarta