Snäckö 331

En riktigt underbar skärgårdspärla med permanentstandard - belägen mellan Kalmar och Mönsterås, på vackra och historiska Snäckö med anor från 1700-talet! Huset byggdes 1994 och är arkitektritat av Atrio i Kalmar och byggdes av Strandabygg. Utöver huvudbyggnad finns ett rymligt och mycket praktiskt uthus med verkstad och förberedd bostadsdel som byggdes 2006-2007. Uthuset har även en rejäl vindsdel, perfekt för förvaring/förråd. Utöver detta finns en friggebod från 1998 som är det mysiga tillhållet för nattande gäster. Snäckö ligger endast ett par mil norr om Kalmar och vid Snäckö hamn finns en tillhörande båtplats till fastigheten. Från Snäckö hamn tar det bara fem minuters lugn båtfärd ut till Snäckö 331 och dess tillhörande brygga om drygt 1,6 meters djup som delas med grannen. Huset har ett underbart läge ca 100 m från strandlinjen och bryggan och med en fantastisk utsikt över sundet. Snäckö är en lagom stor ö bestående av ett tiotal fastigheter som tillsammans har en stugförening som äger Snäckö 3:10 vilket är all mark runt fastigheterna på ön. Tillsammans äger man även delar av Snäckö hamn på fastlandet där fastighetsägarna har sina båtar och en av dessa båtplatser tillhör Snäckö 331.

Huset byggdes 1994 och erbjuder permanentstandard. Ägarna har under de sista fem åren bott året runt på Snäckö. Huset erbjuder 5 rok varav 3 sovrum och är på 100 kvm boyta. Planlösningen är riktigt trevlig med vardagsrum och kök i öppen planlösning som är hjärtat i huset. Denna del har dessutom tak öppet upp till nock och flera fönster som vetter ut mot trädgården och sundet. Utöver detta finns tre sovrum, badrum, tvättstuga samt en mysig loftvåning med snedtak och takkupa. Via en utvändig trappa når man även ett separat rum på övervåningen som idag nyttjas till ateljé. Fiber är precis utdraget till Snäckö och är anslutet till huset!

Det rymliga och praktiska uthuset erbjuder totalt 65 kvm varav verkstaden är på 45 kvm och den förberedda bostaden är på 20 kvm. Den mysiga friggeboden erbjuder 10 kvm. Trädgården är på 2 155 kvm och här får man plats för spel och lek. Här finns stenmurar, buskar, blommor och flera träd, utebelysning som tillsammans gör denna skärgårdsfastighet riktigt mysigt och lummigt oavsett årstid.

Låter detta intressant? Tveka inte att kontakta ansvarig mäklare för frågor eller om ni vill boka in er på visning.
2 695 000 kr

Disposition

Huset uppfördes 1994 och är arkitektritat av Atrio i Kalmar och byggdes av Strandabygg. Planlösningen är riktigt trivsam med en härlig storstuga som är integrerat med köket vilket är hjärtat i huset. Här är även taket öppet i nock vilket ger en mycket härlig rymd och här finns gott om fönster som ger ljus till huset plus att man har en fantastisk utsikt mot bryggan och sundet. Vidare finns tre rymliga sovrum varav ett är större och som har fönster mot sundet. . Badrummet är fräscht och en mindre separat tvättstuga finns också. En trappa upp finns en mysig loftvåning med snedtak där man kan titta ner på storstugan och köksdelen. Ovanför altanen finns ett litet rum som idag nyttjas till ateljé, hit kommer man via en separat utvändig trappa. Huset är genomgående välskött och fräscht.

Byggnad

Byggnadstyp:
Friliggande 1,5-plansvilla
Byggnadsår:
1994
Fasad:
Trä
Stomme:
Trä
Fönster:
3-glas isolerfönster
Bjälklag:
Trä
Tak:
Betongpannor
Grund:
Krypgrund
Uppvärmning:
Direktverkande el med oljefyllda radiatorer
Vatten/avlopp:
Vatten kommer från Snäckö vattenförening som har en gemensam djupborrad brunn av god kvalité. Avlopp är enskilt för fastigheten via trekammarbrunn med infiltrationsbädd.
Ventilation:
Självdrag. Frånluft i badrum.
Övriga byggnader:
Ett större uthus byggt 2006-2007 innehållande verkstad (45 kvm), en förberedd bostadsdel (20 kvm) plus en vindsdel med 45 graders lutning vilket ger mängder med utrymme som förråd/förvaring. Bostadsdelen har indraget vatten och avlopp. Utöver detta finns en välskött friggebod som byggdes 1998 om 10 kvm, perfekt för nattande besök.
Renoveringar:
Huset uppfördes 1994 och är arkitektritat av Atrio i Kalmar och byggt av Strandabygg.

Tomt

2 155 kvm. Tomtarea 2 155 m² (friköpt). En väl tilltagen och lummig skärgårdstomt med fantastiska vyer över sundet. På Snäckö finns det ett tiotal fastigheter där samtliga är delägare i i området 3:10.

Ekonomi

Taxeringsvärde:
1 119 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Värdeår:
1994
Byggnadsvärde:
435 000 kr
Markvärde:
684 000 kr
Skatt/avgift:
8 049 kr
Typkod:
220, Småhusenhet, bebyggd

Driftkostnader

Driftkostnad för uppvärmning, hushållsel och vattenavgift till föreningen är 22 950 kr sista tolv månaderna. Ägare bor permanent i huset sedan fem år tillbaka. Man betalar 1 200 kr till samfällighetsavgiften där det bland annat ingår båtplats vid Snäckö hamn på fastlandet. Sophanteringen finns inte på Snäckö utan det får man sköta individuellt som fastighetsägare.

Försäkring

Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

TV- och internetanslutning

Bredband: Fiber är utdraget till Snäckö och är anslutet till huset!.

SERVITUT/ PLANBESTÄMMELSER

Planbestämmelser: Byggnadsplan (1952-07-12)
Rättigheter förmån: Officialservitut Brygga

NÄSTA VISNING

Kontakta mäklaren för visning.
Typ:
Friliggande villa
Byggnadstyp:
Friliggande 1,5-plansvilla
Upplåtelseform:
Friköpt
Fast.beteckning:
Slakmöre 3:31
Adress:
Snäckö 331
Område:
Snäckö
Boarea/biarea:
100/75 kvm. Areauppgifter enligt säljaren
Antal rum:
5 rum, varav 3 sovrum
Byggår:
1994
Pris:
2 695 000 kr
  • Henric Gustafsson
  • Delägare | Fastighetsmäklare
  • 0480-420200
  • 0703440445
  • Skicka e-post
  • Adriana Dobrini
  • Mäklarassistent
  • 0480-420200
  • 0706-451104
  • Skicka e-post
Snäckö
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Planlösning övre plan
Planlösning entréplan