Jutegatan 17

På en av Kalmars mest eftertraktade adresser, ett stenkast från kullerstensgatorna på Kvarnholmen och med en sjöutsikt som tar för sig precis utanför fönstret!
Här har vi en arkitektritad villa på ca 210 kvm, med representativa sällskapsytor där det finns plats för den stora familjen eller de många vännerna.
Genomgående har vi påkostade val av golv, kök och badrum som skapar en fräsch och lyxig känsla - lägg till sjöutsikt, gästhus, bastu och utejacuzzi så förstår du att att det är här på Lindö som ni vill bo.
11 900 000 kr

Planlösning

Interiör

Med vattnet i ryggen så öppnar vi den svarta grinden och går uppför den stenlagda gången.
Vi kliver därefter in i farstun med dess vackra kalkstensgolv.
Fortsätter vi vidare in i huset och under oss har vi nu ett stavparkettgolv i ek, framför oss öppnar sällskapsytorna upp sig.

Till höger har vi arbetsrum/sovrum med sjöutsikt och garderob längs med väggen.

Vi går rakt fram, tar trappsteget ned till det nedsänkta vardagsrummet där taket är förhöjt. Dessa detaljer bjuder in till en otrolig rymd.
Tak och väggar är genomgående stilrent vita och skapar en härlig fräschör.
I vardagsrummet hittar vi den öppna spisen med Keddyinsats som tillför den varma och mysiga känslan.

Vi tar trappsteget upp till platsen där vi med glädje njuter av middagen tillsammans med vänner och familj, där det är glaspartier till vägg och utgång till det stora altandäcket , lusthuset och jacuzzin.

Fortsätter vi till vänster kommer vi till husets hjärta och mittpunkt, det påkostade och nyinsatta köket med bla dubbla ugnar och vinkyl. Köket är som gjort för den som älskar att spendera tid bland kastruller och slevar innan middagen avnjuts tillsammans med de nära!
I anslutning till köket hittar vi det som idag används som matrum, en magisk plats att äta på då vi samtidigt kan blicka ut över ett rogivande Malmfjärden tillsammans med våra 8-10 vänner.

I denna del av huset hittar vi ett stort föräldrarsovrum med utgång till altandäcket.
Vi har ett fräscht och praktiskt tvättrum med torktumlare, tvättmaskin samt handdukstork.
Mitt emot sovrummet hittar vi ett av de stora badrummen, detta med wc, integrerade handfat samt dusch. Helt nyrenoverat och mycket smakfullt.

När vi är i matrummet och blickar ut över Malmfjärden så går vi mot entrén och finner då dörren till det övre planet på vänster sida, vi följer trappan upp och….. fänglas av utsikten!
Vi kommer upp i ett stort allrum/tvrum där vi på denna våning sätter fötterna på ekparkett. Allrummet har stora fönster ut mot Malmfjärden och Kalmarsund, detta är verkligen en plats i huset att förälska sig i.

På båda sidor om allrummet har vi större sovrum med garderober, dessa två sovrum kan enkelt utökas till fyra sovrum istället för två genom att dela av dem på mitten för den som önskar.
Alternativt så kanske det är en walk-in-closet som står högst upp på listan och då finns möjligheterna till det istället.

Övervåningen bjuder också på ett fräscht badrum med kaklade väggar och klinker på golvet som håller sig varm under fötterna genom golvvärme. I badrummet hittar vi också jacuzzi, dusch och bastu.

På den insynsskyddade baksidan dricker vi eftermiddagskaffet och äter middagen på altandäcket, skulle det vara lite kyligt och vi har badat i jacuzzin så kan vi istället flytta in i det mysiga lusthuset som är inrett i en gammal och charmig badstuga.
Bakom garaget har vi ett rum med pentry och badrum, perfekt för tonåringen som vill ha lite egentid eller om det finns intresse att ha någon form av uthyrning eller kontor.


Som ni förstår är detta huset som har det lilla extra både vad gäller det centrala läget med sjöutsikt, påkostade val av material och inredning samt en bra planlösning - huset står helt enkelt redo för er att bli förälskade i!

Byggnadssätt

Grund:
Betong
Stomme:
Lättbetong/tegel
Bjälklag:
Gjutna valv/trä
Fasad:
Vitkalkat tegel
Takbeklädnad:
Takpannor
Fönster:
2-glasfönster
Ventilation:
Självdrag
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övrigt:
Öppen spis med energikasett.
Vinkyl
Uppvärmningssystem:
Fjärrvärme

Energideklaration

Energideklaration utförd (2015-03-25).
Energiprestanda: 145 kWh/m² år.

Uteplats

Stort altandäck med jacuzzin på baksidan.

Renoveringar

2015

Ekonomi

Taxeringsvärde är 4 595 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 2 553 000 kr. Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår 1964.

Driftskostnad

Uppvärmning
30 100 kr
Försäkring
5 400 kr
Vatten/avlopp
8 400 kr
Renhållning
2 200 kr
Hushållsel
18 400 kr
Summa
64 500 kr

I elkostnaden är det inräknat, förutom hushållselen, att värma upp jacuzzin till 38 grader under 9 månader.

TV- och internetanslutning

Internet: Fiber

Övriga byggnader

Lusthus inrymt i äldre badstuga om 15 kvm.
2 förråd på tomten.
Kontor/sovrum/allrum med pentry och toalett i anslutning till garage.

Servitut/ planbestämmelser

Planbestämmelser: Stadsplan (1963-01-30) Tomtindelning (1922-06-17)

Nästa visning

Kontakta mäklaren för visning Kontakta mäklaren för visning
Typ:
Friliggande villa
Byggnadstyp:
1 ½ plan
Upplåtelseform:
Friköpt
Fast.beteckning:
Stören 12
Adress:
Jutegatan 17
Område:
Lindö
Boarea:
210 kvm. Areauppgifter enligt säljaren
Antal rum:
8 rum, varav 5-6 sovrum.
Tomt:
1 143 kvm. Robotgräsklippare.
Uteplats:
Stort altandäck med jacuzzin på baksidan.
Byggår:
1962
Pris:
11 900 000 kr
Taxeringsvärde:
4 595 000 kr
  • Mäklarassistent
  • Västra Sjögatan 33
  • 0480-420 200
  • 0763197917
  • Skicka e-post

Ovanligt tveksam till när det är dags att sälja?

Välj vår kostnadsfria tjänst I startblocken så hjälper vi dig att förbereda allt inför en försäljning. Det gör dig helt redo den dag du bestämmer dig för att ta nästa steg.