Lotsgårdsvägen 10

Lugnt och idylliskt boende i tilltalande kustmiljö med endast ca 20 minuter in till Kalmar!

Mycket fräscht & trivsamt 1-planshus som erbjuder ca 120 kvm boyta fördelat på 4 rok varav 2-3 sovrum. Allt är i genomgående mycket gott skick och har varit i samma ägo sedan 1994. 2010 fick huset omfattande renoveringar och tillbyggnad och sedan dess har huset varit permanentbostad för ägaren. Parkettgolv i samtliga rum. Här finns ett mycket fräscht och arbetsvänligt kök som byggdes om 2014 (Elektrolux Home, Sentens). Matsal med utsikt mot sundet, ryggåstak och en vacker och värmande kakelugn från Gabriel Keramik. Sovrummet erbjuder även den ett luftigt ryggåstak och har egen utgång till en stenlagd och skyddad uteplats mot väster. Sovrummet har dessutom en hel vägg med sex garderober med skjutdörrar. I anslutning till köket finns allrum med värmande kasset och utgång till ett ljust och trevligt uterum med utsikt mot sundet, klinkergolv och skjutbara fönster som leder ut till den välskötta trädgården. Utöver detta erbjuder huset ett mindre sovrum samt badrum med tvättpelare.

Man har del i privat badbrygga som endast ligger några hundra meter nedanför huset. Här finns även båtbrygga där man får köpa sin plats. Huset är beläget inom den välskötta Lotsgårdens sommarstugeägareförening som består av totalt ca 55 hektar mark som ägs gemensamt av föreningens medlemmar (Rev 2:25). Föreningen består av 45 medlemmar som har varsitt fritidshus/permanenthus (på ofri grund) inom området varav 10 av dessa bor permanent. Årsavgiften till föreningen är 5.500 kr.

Ett boende som passar lika bra som åretruntfritidshus som permanenthus - välkommen att boka in er på visning!
1 990 000 kr

Planlösning

Disposition

En välkomnande hall med klinkergolv och plats för avhängningsyta för ytterkläder i garderoberna.

Huset har därefter genomgående parkettgolv i samtliga rum och direkt efter hallen finns dörr till praktisk klädkammare.

Rymligt och arbetsvänligt kök som byggdes om 2014 och kommer från Elektrolux Home och deras Sentenskök. Den maskinella utrustningen är även den från Elektrolux och här finns en praktisk köksö.

Vid köket har man vyer mot den tillbyggda delen från 2010 som har ryggåstak och nyttjas till matsal. Via matsalens spröjsade fönster har man utsikt mot sundet. Här finns även en vacker och värmande kakelugn från Gabriel keramik. Mellan den tillbyggda delen och köket ges det även plats för soffgrupp.

Vid matsalen finns en skjutbar dörr som leder in till husets stora sovrum som även det har ett luftigt ryggåstak samt egen utgång till en stenlagd uteplats. Sovrummet har en hel vägg med sex garderober bakom skjutdörrar.

I anslutning till köket når man ett trivsamt allrum som även skulle passa som sovrum för den av er som behöver fler. Här finns en värmande kasset installerad i eldstaden och utgång till det ljusa och mysiga uterummet med utsikt mot sundet och som glasades in 1995.

Rymligt badrum som renoverades 2000 och som erbjuder duschkabin, toalett, handfat med underskåp- och överskåp med spegel samt högskåp med förvaring. Tvättmaskin och torktumlare, varmvattenberedare och ett fönster som ger ljus till rummet.

Mindre sovrum/gästrum/arbetsrum.

Byggnadssätt

Grund:
Plintgrund & platta på mark
Stomme:
Trä
Fasad:
Träpanel
Takbeklädnad:
Shingel
Fönster:
Isolerglas med fast spröjs
Ventilation:
Självdrag
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övrigt:
Områdesbestämmelserna tillåter ett bostadshus upp till max 120 kvm samt en komplementsbyggnad om 30 kvm.

Ca 10 av de 45 "stugorna" nyttjas som permanentboende.

Föreningen godkänner att man som medlem i föreningen får belåna sitt hus/stuga hos banken. Sen är det inte riktigt alla banker som beviljar lån för byggnader på sk ofri grund.

Föreningens "Båthus" är en mindre festlokal/samlingslokal, beläget precis vid strandkanten, som medlemmarna får hyra och i lokalen finns kök och toalett.

För vidare information om föreningen och dess ekonomi, vänligen kontakta kassör, Dan-Åke Thinnert (076-1172111). Besök gärna föreningens hemsida lotsgarden.se för mer info.

Vägbeskrivning:
I höjd med Rockneby ta av från E22:an mot Revsudden. Straxt innan man är framme vid Revsudden ta av höger vid skylt Lotsgården. Fortsätt på denna väg till ni passerar ladan och huset är det första på höger sida.
Uppvärmningssystem:
Elradiatoter. Luft/luftvärmepump. Eldstäder.

Energideklaration

Energideklaration utförd (2019-01-11).
Energiprestanda: 146 kWh/m² år.

Uteplats

Inglasat uterum med vyer mot sundet som glasades in 1995 och som är väl tilltaget.
Stenlagd uteplats med skyddat läge vid husets entré.

Renoveringar

Nuvarande ägare sedan 1994
Om- och tillbyggd 2010
Kasset i öppen spis installerades 1994
Uterum inglasades 1995
WC & duschrum byggdes 2000
Renovering av kök 2014 (Elektolux Home)
Luft/luftvärmepump installerades 2018
Huset är målat med lasyrfärg

Ekonomi

Taxeringsvärde är 1 011 000 kr (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 011 000 kr. Typkod 225, Småhusenhet, småhus på ofri grund

Driftskostnad

Uppvärmning
22 336 kr
Försäkring
3 743 kr
Vatten/avlopp
3 970 kr
Renhållning
2 229 kr
Summa
32 278 kr

I uppvärmningen ingår även hushållselen. Utöver detta betalar man 5 500 kr till stugföreningen.

TV- och internetanslutning

Internet: Fiber är anslutet!

Övriga byggnader

Friggebod

Nästa visning

Söndag 24 februari Ring 0480-420 200 för tidsbokning! Kontakta mäklaren för visning
Typ:
Friliggande villa
Byggnadstyp:
1 plan
Upplåtelseform:
Andelsrätt
Fast.beteckning:
Del av Rev 2:25
Adress:
Lotsgårdsvägen 10
Område:
Lotsgården
Boarea:
120 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen
Antal rum:
4 rum, varav 2-3 sovrum.
Tomt:
1 200 kvm. En mycket välskött och lummig trädgård om ca 1 200 kvm med vyer mot sundet! Öppna gräsytor, avgränsande stenmur, häckar, buskar, flaggstång. Trädgården angränsar till gemensamma natur- och skogsområdet vilket ger en naturlig övergång från trädgård till naturtomt med vackra vyer.
Uteplats:
Inglasat uterum med vyer mot sundet som glasades in 1995 och som är väl tilltaget.
Stenlagd uteplats med skyddat läge vid husets entré.
Byggår:
1959, 2010
Pris:
1 990 000 kr
Taxeringsvärde:
1 011 000 kr

Ovanligt tveksam till när det är dags att sälja?

Välj vår kostnadsfria tjänst I startblocken så hjälper vi dig att förbereda allt inför en försäljning. Det gör dig helt redo den dag du bestämmer dig för att ta nästa steg.

Fastighetskarta
Fastighetskarta
Planlösning